پخش زنده
امروز: -
رژیم غذایی سالم میتواند خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، کارشناس سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: انتخاب عاقلانه مواد غذایی میتواند خطر ایجاد سرطان را کاهش دهد.
ساناز عبدالرضاپور با بیان اینکه شواهد نشان می دهد که سرطان های مهم، ارتباط نزدیکی با رژیم غذایی پُرچرب دارند، افزود: خطر سرطانهای روده بزرگ و مقعد، با کم کردن مصرف چربی کاهش مییابد.
وی ادامه داد: رژیم غذایی کم چرب برای جلوگیری از سرطانهای تخمدان، سینه و آندومتریا همان جدار داخلی رحم در بانوان، پروستات در مردان و نیز سرطان لوزالمعده مفید است.
دکتر عبدالرضاپور گفت: براساس یافته ها، چربی، سبب تحریک ترشحات صفراوی میشود و میتواند محصولات باکتریایی سرطان زا را افزایش دهد.
خانم عبدالرضاپور ادامه داد: کم کردن مصرف روزانه چربی برای کاهش میزان کلسترول خون و پایین آوردن خطر بیماریهای عروقی قلب نیز مفید است.
وی اضافه کرد: مصرف غذاهایی که فیبر زیادی دارند، برای محافظت بدن در برابر سرطان، به ویژه سرطانهای روده بزرگ، مقعد و معده توصیه میشود.
کارشناس سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: فیبرها بخشی از غذا هستند که هضم نمیشوند، آنها در دستگاه گوارشی توقف میکنند و مانند اسفنج، آب را جذب کرده و در نتیجه سبب افزایش حجم مدفوع و تحریک حرکات روده ای میشوند.
عبدالرضاپور گفت: سبزیهای دارای برگ سبز و زرد رنگ، نسبت به میوهها دارای ویتامین A، اسیدفولیک (نوعی از ویتامینهای گروه B) و آهن بیشتری هستند.
وی با بیان اینکه توصیه میشود روزانه، دست کم دو واحد غذایی به مصرف سبزی اختصاص داده شود، افزود: بسیاری از سبزیها و میوه ها، علاوه بر اینکه منابع خوبی برای فیبر غذایی هستند، با سرطان مبارزه میکنند.