ضرورت فرهنگ سازی برای اهدای عضو
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بر ضرورت فرهنگ اهدای عضو تاکید کرد و گفت: در سال آینده موارد پیوند عضو را می بایست حداقل به 20 مورد افزایش دهیم.
دکتر سید محمد جمالیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در نشست با رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت و هیئت همراه گفت: جاده های استان مرکزی یکی از پر تردد ترین جاده های کشور است محسوب می شودد و به دلیل وقوع حوادث جاده ای ، حجم زیادی مصدومان این حوادث به بیمارستانهای استان مرکزی منتقل می شوند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مراجعین و مجروحین حوادث ترافیکی در بیمارستانهای استان مرکزی بومی نیستند افزود: یکی از مشکلاتی که در بحث پیوند اعضاء در استان مرکزی وجود دارد این است که بسیاری از افرادی که شرایط اهداء عضو را در بیمارستانهای استان دارند مربوط به استان ما نیستند و این اتفاق، تصمیم گیری برای خانواده های آنها را مشکل تر می کند.
وی تصریح كرد: فرهنگ اهدای عضو در استان مرکزی كمرنگ است و باید برنامه ها و اقدام هایی در جهت ترویج و نهادینه سازی این فرهنگ در استان صورت پذیرد و برای ترویج فرهنگ اهدای عضو در جامعه كه یك امر خیرخواهانه محسوب می شود، نیازمند همكاری و حمایت تمامی ارگانها و دستگاه ها به خصوص رسانه ها و صدا و سیمای استان مرکزی هستیم.
استانهای مطرح در کشور باشیم.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت هم گفت فرهنگ اهدای عضو در کشور باید نهادینه شود.
دکتر شادنوش گفت: برپایی مراکز فراهم آوری و شناسایی اعضا و نسوج پیوندی در تمام نقاط ایران از سیاست های وزارت بهداشت است و تاکنون پیشرفت قابل ملاحظه ای در این زمینه داشته ایم.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت افزود: در بسیاری از کشورهای پیشرفته که در حوزه اهدای عضو فرهنگ سازی گستردهای انجام شده، میانگین زمان رضایتگیری از خانوادهها، ۴ تا ۶ دقیقه است، چرا که در این کشورها خانوادهها از قبل اطلاعات صحیح و لازم درباره مرگ مغزی و اهدای عضو را کسب کردهاند اما در ایران برای اینکه خانوادهای راضی به اهدای عضو شود زمان رضایت گیری بین ۶ تا ۹۰ ساعت به طول میانجامد.
وی با اشاره به اینکه تعداد سالانه اهدای عضو در کشور کمتر از ۱۰۰۰ مورد است تصریح کرد: در سال نود و هفت ۹۲۳ مورد پیوند عضو در کشور صورت گرفته است و این در حالی است که مرگ و میر ناشی از تصادفات حدود ۱۶۰۰۰ نفر در سال است که تعداد ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ نفر از آنها قابل پیوندند.