پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مجلس خدمات اقامتی هتلهای ۳ ستاره و پائینتر، مهمانپذیرها و سایر مراکز اقامتی دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یا اتحادیههای ذیربط را از مالیات بر ارزش افزوده معاف کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی «لایحه مالیات بر ارزش افزوده» جزء (۱۲) بند (ب) ماده (۹) این لایحه درخصوص «عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده برخی از کالاها و خدمات» را با ۱۱۶ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۲ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.
جزء (۱۲) بند (ب) ماده (۹) این لایحه به این شرح است: صدور و ابطال، نقل و انتقال واحدهای سرمایهگذاری صندوقهای سرمایهگذاری دارای مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار.
همچنین نمایندگان پس از مخالفت با اصل جز (۱۳) بند (ب) ماده (۹) این لایحه مخالفت با حذف آن جزء مذکور را به کمیسیون مربوطه ارجاع دادند.
در جز (۱۳) بند (ب) ماده (۹) آمده است: خدمات واسپاری (لیزینگ) اشخاص دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
همچنین در تبصره این جز آمده است: معافیت خدمات تأمین مالی توسط شرکتهای واسپاری (لیزینگ)، به معنی معافیت کالاها و خدماتی که توسط آن شرکتهای واسپاری خریداری و به مشتری واگذار میشود، نیست؛ بنابراین گزارش نمایندگان همچنین جزء (۱۶) بند (ب) ماده (۹) لایحه مالیات بر ارزش افزوده را با ۱۳۰ رأی موافق، ۳۲ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۲ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.
جزء (۱۶) بند (ب) ماده (۹) لایحه مالیات بر ارزش افزوده به این شرح است: خدمات اقامتی هتلهای سه ستاره و پائینتر، مهمانپذیرها و سایر مراکز اقامتی دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یا اتحادیههای ذیربط.
اعلام وصول طرح خروج ایران از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) در مجلس
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی طرح خروج ایران از پیمان NPT را اعلام وصول کرد.
آقای احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی مورد اعلام وصول شده از سوی هیئت رئیسه مجلس را به این شرح قرائت کرد:
>> سوال بیت الله عبداللهی نماینده مردم اهر و هریس از وزیر آموزش و پرورش درباره لزوم خاتمه دادن به تدریس در قالب مدارس دو شیفته و کانکسی
>> طرح خروج ایران از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT)
>> طرح تنبیه و مجازات کشورهای همکار آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران
موافقت مجلس با تمدید یکساله قانون شوراهای حل اختلاف
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تمدید یکساله اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف موافقت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف، با کلیات این لایحه با ۱۲۵ رأی موافق، ۲۱ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۲ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
همچنین ماده واحده این لایحه با ۱۲۳ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۲ نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.
براساس ماده واحده لایحه تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف؛ مهلت اجرای آزمایشی قانون شوراهای حل اختلافات مصوب ۱۶ آذر ۱۳۹۴ از تاریخ انقضای آن (۲۲ بهمن ۱۳۹۸) به مدت یک سال تمدید میشود.
موافقت مجلس با استعفای نماینده سروستان
نمایندگان با تقاضای استعفای آقای داریوش اسماعیلی نماینده مردم سروستان، کوار و خرامه به منظور تصدی در معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با ۱۶۷ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
مطابق ماده ۹۰ قانون آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، هر نماینده که اعتبارنامه او به تصویب رسیده است می تواند از مقام نمایندگی استعفا دهد. پذیرش استعفا موکول به تصویب مجلس است.
آقای علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از اعلام نتایج آرای استعفای نماینده مردم سروستان، گفت: برای آقای داریوش اسماعیلی آرزوی توفیق میکنم، زیرا ایشان یکی از همکاران خوب و فعال ما بودند.
رئیس قوه مقننه افزود: معاونت معادن در وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئولیت مهم و پراهمیتی است، انشاءالله آقای اسماعیلی در این مسئولیت موفق باشند.
مخالفت با مستثنی شدن نظام مالی و استخدامی سازمان امور مالیاتی از قانون خدمات کشوری
نمایندگان مجلس با مستثنی شدن نظام مالی و استخدامی سازمان امور مالیاتی از قانون مدیریت خدمات کشوری و همچنین افزایش درآمدهای این سازمان از منابع مالیاتی مخالفت کردند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی مواد ارجاعی لایحه مالیات بر ارزش افزوده، پس از بررسی پیشنهادات متعدد در رابطه با ماده (۲۶) این لایحه، با پیشنهاد حذف ماده مذکور با ۱۳۵ رأی موافق، ۲۹ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند که بر اساس تصمیم نمایندگان نظام اداری، مالی و استخدامی سازمان امور مالیاتی کشور در چارچوب قوانین عمومی و با الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری برقرار خواهد ماند.
آقای احمد امیرآبادی فراهانی به عنوان پیشنهاد کننده حذف ماده (۲۶) لایحه مالیات بر ارزش افزوده گفت: قطعاً با تصویب ماده مذکور نظام اداری، مالی و استخدامی سازمان امور مالیاتی از قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی میشود و این به معنای آن است که سازمان مالیاتی میتواند بر اساس قوانین داخلی خود نیرو جذب کرده و حقوق پرداخت کند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر با تصویب ماده (۲۶) لایحه مالیات بر ارزش افزوده، بودجه سازمان امور مالیاتی در سال جاری از ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا میکند که این تنها مربوط به یک ردیف از بودجه این سازمان است. همچنین با تصویب این ماده، سازمان امور مالیاتی از کنترل سازمان برنامه و بودجه و دیوان محاسبات خارج میشود.
در ماده (۲۶) حذف شده لایحه مذکور آمده بود: نظام اداری، مالی و استخدامی سازمان امور مالیاتی کشور بهمنظور آموزش، توسعه زیرساختها، سلامت اداری، حفظ نیروهای متخصص، تسریع و تسهیل در امر وصول و ایصال درآمدهای مالیاتی مندرج در قوانین بودجه سنواتی، تابع آییننامهای است که در چارچوب قوانین عمومی کشور و بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری (با رعایت سقف حقوق و مزایای کارکنان دولت) با پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان اداری و استخدامی کشور به تصویب هیأت وزیران میرسد. میزان اعتبارات هزینهای و تملک دارایی سازمان و واحدهای استانی ذیربط هر سال به میزان ششدرصد (۶%) درآمد مالیاتی مصوب به صورت متمرکز در ردیف جداگانهای در قوانین بودجه سنواتی منظور و به نسبت درصد تحقق ماهانه، تخصیص مییابد.
اعلام وصول طرح تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی طرح تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات را اعلام وصول کرد.
احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی امروز موارد اعلام وصول شده از سوی هیئت رئیسه مجلس را به شرح زیر قرائت کرد:
>> طرح تشکیل سازمان نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات
>> طرح ممنوعیت تولید، نگهداری و استفاده از سلاح هستهای و مبارزه با آنها
>> طرح الزام نیروهای نظامی به افشای اطلاعات نظامی و امنیتی آمریکا و مناطق غرب آسیا در چارچوب منافع ملی
>> طرح الحاق دو تبصره به ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامههای توسعهای کشور
>> طرح استفساریه بند الف ماده ۲ قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور.
اصلاح لایحه موافقت نامه بین ایران و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور تامین نظر شورای نگهبان لایحه موافقت نامه بین ایران و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه را اصلاح کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی به منظور تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح لایحه یک فوریتی موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه به نمایندگی از سازمان ملل متحد درباره تأسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا با ۱۴۷ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۲ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
بر اساس این گزارش ماده واحده لایحه مذکور به این شرح است: به دولت اجازه داده میشود نسبت به تأسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا بر اساس موافقتنامه مربوط به تأسیس مرکز یادشده اقدام کند.
همچنین در تبصره این ماده واحده آمده است: در اجرای این موافقتنامه رعایت اصول یکصد و سی و نهم (۱۳۹)، یکصد و بیست و پنجم (۱۲۵) و هفتاد و هفتم (۷۷) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الزامی است.
آغاز جلسه علنی مجلس
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل به ریاست آقای لاریجانی آغاز شد.
پیش از آغاز دستور کار جلسه امروز مجلس؛ نمایندگان به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س) مرثیه سرایی و عزاداری کردند.
دستور کار امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی به این شرح است:
بررسی تقاضای استعفای داریوش اسماعیلی نماینده محترم خرامه، سروستان و کوار (در اجرای ماده (۹۲) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی)
گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه به نمایندگی از سازمان ملل متحد درباره تأسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا (اعاده شده از شورای نگهبان ۲)
گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه دو فوریتی تمدید مهلت آزمایشی قانون شوراهای حل اختلاف (دوفوریت این لایحه در جلسه علنی مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۷ به تصویب رسیده است)
ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه مالیات بر ارزش افزوده (ارجاع از جلسه علنی)
گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از روند اجرای برجام (مقطع زمانی ۱۳۹۶/۴/۲۶ تا ۱۳۹۷/۴/۲۶) (در اجرای ماده (۴۵) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی)
گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در شرکت بینالمللی نقدینگی اسلامی (در اجرای ماده ۱۷۲ آیین نامه داخلی)
ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز (ارجاع از جلسه علنی)
بررسی تقاضای عدهای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد تشکیل کمیسیون ویژه رسیدگی به حوادث بعد از گرانی بنزین در شهرهای مختلف کشور (در اجرای ماده (۴۰) آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی
جلسه بعدی مجلس؛ ۵ اسفند
آقای مصری نایب رئیس دوم مجلس که ریاست بخش پایانی جلسه علنی را بر عهده داشت اعلام کرد: جلسه بعدی مجلس روز دوشنبه پنجم اسفند ساعت هشت صبح برگزار خواهد شد.