دانشگاه جانز هاپکینز
روشهای پیشگیری از ابتلا به فشار خون
در صورتی که سبک زندگی مناسبی داشته باشید میتوانید فشار خون خود را کنترل کنید
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری دانشگاه جانز هاپکینز، پرفشاری خون امروزه یکی از بیماریهای مزمن غیرواگیر است که خطر مرگ و میر زودرس را بالا میبرد.
همه ما «فشار خون» داریم؛ این اصطلاح، به فشاری اشاره میکند که توسط خون تلمبه شده از قلب شما به دیواره سرخرگ هایتان وارد میشود. اکنون از هر سه آمریکایی یک نفر به بیماری فشار خون بالا مبتلا است که به آن هیپرتانسیون نیز میگویند؛ در این افراد، خون در داخل سرخرگها با قدرت بیشتری عبور میکند.
هنگامی که ورزش میکنید یا تحت استرس قرار دارید طبیعی است که فشار خونتان بالا رود، ولی هنگامی که فشار خون خیلی بالاست حتی هنگام استراحت، و این فشار خون مدتی طولانی بالا میماند ممکن است سرخرگهای شما کشیده شوند و آسیب ببینند.
این روند به ایجاد مشکلاتی در سلامت شما منجر میشود که از جمله میتوان به بیماری قلبی، نارسایی قلبی، سکته مغزی، آسیب به کلیه ها، اختلال در بینایی و افت حافظه و قوای شناختی اشاره کرد.
دکتر میشل بلاها و همکارانش در دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا میگویند دانستن فشار خون بیماران هنگام استراحت به پزشک شما کمک میکند که بداند چه مشکلی دارید.
در صورتی که سبک زندگی مناسبی داشته باشید میتوانید فشار خون خود را کنترل کنید.
وزن خود را در محدوده سلامت حفظ کنید: هر قدر میزان نمایه توده بدنی BMI شما بالاتر باشد احتمال ابتلا به فشار خون در شما بالاست.
فشار خونتان را چک کنید: فشار خونتان را در منزل بگیرید و آن را به پزشک خود گزارش دهید به ویژه اگر سن شما بالاتر از ۴۰ سال است یا اضافه وزن دارید یا سابقه خانوادگی بیماری فشار خون دارید.
تغذیه سالم داشته باشید: این تغذیه شامل غلات کامل، میوه و سبزیجات و مقداری پروتئین و کاهش میزان سدیم و الکل است. هوشمندانه غذا بخورید!
از نظر جسمی فعال باشید: تحرک داشتن به کاهش مشکلات قلبی میانجامد.
سیگار نکشید و اگر سیگاری هستید آن را ترک کنید: سیگار به عروق شما آسیب میزند.
راههای مناسب برای کنترل استرس را فراگیرید: استفاده از یوگا، مدیتیشن، موسیقی و تایچی مناسب است.
به گزارش پایگاه خبری دانشگاه جانز هاپکینز در اینترنت، فشار خون را قاتل خاموش میگویند، چرا که اکثرا هیچ علامتی ندارد، فشار خون یکی از بارزترین بیماریهای کشنده بوده که در ظاهر بی خطر است وتا زمانی که اندازه گیری نشود اطلاعی از بالا بودن آن نبوده تا اینکه صدمات جبران ناپذیری بزند.
در طول روز و عمر هر فرد میزان فشار خون متغیر است به طوری که در زمان فعالیت، فشار خون افزایش مییابد و هنگام استراحت افت میکند.
اما در افراد بیمار حتی در زمان استراحت نیز فشار خون از حد طبیعی بالاتر و یا پایینتر است.
یکی از نشانههای اطمینان از سلامت بیماران اندازه گیری فشار خون است.
فشار خون طبیعی هر انسانی باید ۸۰/ ۱۲۰ باشد یا به عبارت مصطلح در جامعه فشار بزرگ یا سیستولی ۱۲۰ میلی متر جیوه و فشار کوچک یا دیاستولی ۸۰ میلی متر جیوه.
اندکی کمتر یا بیشتر بودن همیشه به معنای بیماری نیست و جزئی از فیزیولوژی بدن فرد محسوب میشود، اما در علم پزشکی میزانی برای پرفشاری خون وکم فشاری خون تعیین کرده اند.
پرفشاری خون امروزه یکی از بیماریهای مزمن غیرواگیر است که خطر مرگ و میر زودرس را بالا میبرد.
افزایش فشار خون باعث افزایش مقاومت در برابر جریان خون میشود و این مقاومت خطر ایست قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلب و بیماریهای مزمن کلیه را بیشتر میکند.
ابتلا به فشار خون پایین گاهی به دنبال ایجاد برخی از نارساییها در قسمتهای مختلف بدن اتفاق میافتد؛ نشانههای پایین بودن فشار خون عبارتند از: سرگیجه، تاری دید، عدم تعادل، احساس سبکی سر، تپش قلب در هنگام بلند شدن از زمین، تعریق و پوست سرد.