به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از افزایش بهره مندی مشترکین جنوب و جنوب شرق تهران از آبهای سطحی با افتتاح تصفیه خانه هفتم تهران خبرداد.
محمد رضا بختياري در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه با بهره برداری از مرحله دوم این تصفیه خانه کیفیت آب جنوب و جنوب شرق تهران به شمال تهران بسیار نزدیک میشود افزود: با افتتاح این طرح ۲ میلیون نفر از مشترکین جنوب و جنوب شرق تهران در مناطق قرچک، ورامین، پاکدشت، قیامدشت و مناطق ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹، و ۲۰ شهرداری تهران از آب سد ماملو بهرهمند خواهد شد.
بختیاری اجرای این طرح را به نوعی برقراری عدالت اجتماعی درجنوب و جنوب شرق تهران دانست و گفت: تصفیه خانه هفتم بخشی از طرح جامع آب تهران است که با اعتباری معادل ۵۵۰ میلیارد تومان عملیاتی شده است البته ارزش بروز این طرح هم اکنون هزار میلیارد تومان است.
وي با اشاره به اینکه آب از تصفیه خانه هفتم به صورت ثقلی تا یافت آباد منتقل خواهد شد ادامه داد: با اجرای این طرح ۱۵۰ چاه خاموش خواهد شد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب برداشت از سفرههای آب زیرزمینی تهران کاهش مییابد.
بختیاری با بیان اینکه مصرف آب در تهران ۷۰ درصد از منابع آب سطحی و ۳۰ درصد از منابع آب زیرزمینی است گفت: با اجرای تصفیه خانه هفتم ۸۰ درصد مصرف آب تهران از منابع آب سطحی و ۲۰ درصد از منابع آب زیرزمینی تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه تصفیه خانه هفتم از دو مودول به ظرفیت ۲ و نیم متر مکعب بر ثانیه بر آب تشکیل شده است گفت: تهران بیش از ۱۵۰ میلیون متر مکعب از سفرههای آب زیرزمینی اضافه برداشت دارد که ۷۰ میلیون مکعب آن در دشت ورامین است این درحالیست که دشت ورامین هم اکنون جزو دشتهای ممنوعه بحرانی این استان محسوب میشود بنابراین با راه اندازی تصفیه خانه هفتم و کاهش برداشت از سفرههای آب زیرزمینی رشد فرو نشست در این دشت کاهش خواهد یافت.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه ما در شهر تهران آب ناسالم نداریم افزود: با وارد مدار شدن این پروژه کیفیت آب افزایش خواهد یافت.
بختیاری ادامه داد: متوسط برداشت از منابع آب درکشور برای بخش کشاورزی ۹۰ درصد و آب شرب هفت درصد است در حالی سهم آب شرب در تهران از منابع آبی ۳۵ تا ۳۶ درصد است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت زیاد ساکن در تهران سبب افزایش مصرب آب شرب در این شهر است افزود: استان تهران پس از استان سیستان و بلوچستان فقیرترین استان از لحاظ آبی است، سرانه آب هر شهروند تهرانی از منابع آب تجدید شونده ۳۵۰ متر مکعب در سال است در حالی که در کشور این رقم هزار و ۳۰۰ تا هزار و ۴۰۰ متر مکعب و متوسط دنیا شش تا ۷ هزار متر مکعب است یعنی ما در تهران یک بیستم جهان سرانه آب داریم.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران افزود: اگر در کشوری بیش از ۴۰ درصد از آب تجدید پذیر استفاده شود آن کشور در خط قرمز و بحران قرار دارد در حالی که ما هم اکنون ۸۵ درصد از آب تجدید پذیر کشور خود را مصرف میکنیم که این شیب حتما باید کند شود.
وی گفت: امسال در تهران از ابتدای سال تاکنون ۹۵۷ میلیون متر مکعب آب مصرف شده که این رقم ۴۷ میلیون متر مکعب نسبت به سال گذشته بیشتر است که به نظر میرسد با اعلام اخباری در خصوص پر شدن سدها چنین شرایطی به وجود آمده است در حالی که پر شدن مخازن سدها نشان دهند وضعیت خوب منابع آبی نیست.
بختیاری هزینه تمام شده هر متر مکعب آب شرب را به همراه هزینه توزیع آن ۲ هزار و ۵۰۰ تومان دانست و گفت: این در حالیست که ما ۶۰۰ تومان از مشترکین به ازای هر متر مکعب دریافت میکنیم در حالی که در کشور کانادا که ۷۰ درصد آب شیرین جهان را درخود جای داده است هزینه هر متر مکعب آب شرب ۷۰ برابر ایران است.
وی با بیان اینکه آب تهران به طور قطع جزو بهترین آبهای جهان است گفت: این آب با قیمت ارزان در اختیار مردم قرار میگیرد بنابراین مردم باید در مصرف این آب دقت بیشتری داشته باشند البته در حال حاضر ۶۵ درصد شهروندان تهرانی کمتر از حد نرمال آب مصرف میکنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه تصفیه خانه ششم تهران نیز تا آخر خرداد سال آینده به بهره برداری میرسد ادامه داد: تا اواخر سال ۹۹ نیز تصفیه خانه فاضلاب فیروز بهرام با اعتبار معادل ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان وارد مدار خواهد شد.
بختیاری درخصوص حذف قبض کاغذی هم گفت: تا پایان امسال قبض کاغذی برای ۳۰ درصد مشترکین حذف خواهد شد.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۷۷ درصد شبکه فاضلاب در شهر تهران اجرا شده است، افزود: ما در ساخت تصفیه خانه عقب بودیم به همین دلیل هم اکنون تمرکز بر ساخت تصفیه خانههای فاضلاب مورد نیاز است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه هم اکنون ۶۰ درصد مشترکین تهرانی از خدمات شبکه جمع آوری فاضلاب برخوردار هستند گفت: مالکان مسئول اتصال انشعاب فاضلاب به منازل مسکونی هستند و هیچ پیمانکاری حق دریافت هزینه و انجام این کار را ندارد البته درحال تعیین تعرفهای در این خصوص هستیم که مردم بدانند که هزینه انجام این کار در چه سطحی است.
بختیاری ادامه داد: افزایش ۷ درصدی قیمت آب برای عموم و ۱۶ درصد برای مشترکین پرمصرف سال آینده نیز اعمال میشود.