پخش زنده
امروز: -
استرس یک احساس منفی و عاملی موثر بر بروز مشکلات و انواع بیماریها است؛ اما آیا تا به حال در مورد اینکه استرس میتواند مفید هم باشد فکر کردهایم؟
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، استرس و اضطراب اغلب به عنوان نوعی احساس منفی شناخته میشود و با کارهای روی هم انبار شده، مشکلات خانوادگی و برنامه کاری شلوغ، ما را تحت فشار قرار داده زمانی افراد مضطرب میشوند که احساس کنند کارها و وظایفی که باید انجام دهند، از میزان وقت و توانایی آنها بیشتر است.
به گفته کارشناسان استرس بَد یا همان اضطراب منفی که سبب ایجاد حس پریشانی و تسلیم میشود، اما استرس خوب نوعی اضطراب مثبت است که سبب فعالیت و سازندگی میشود.
استرس مزمن هم در واقع پاسخی روانی یا فیزیولوژیکی به یک واقعه استرس زای درونی یا بیرونی است که به طول میانجامد و بر اساس تحقیقات این نوع استرس با تغذیه ناسالم، مشکلات پوستی و به احتمال زیاد با بیماریهای مزمن دیگر، در ارتباط است.
روانشناسان بر این باورند که در مقادیر کمتر، اضطراب میتواند تاثیرات مثبتی داشته باشد.
در سال ۲۰۱۳ میلادی، موسسه تشخیص بیماریهای اعصاب و روان نتایج تحقیقاتی را منتشر کرد که بیان میکنند، سطح معقول و قابل کنترلی از استرس روزانه که همان استرس مثبت در نظر گرفته میشود، میتواند از بدن در مقابل آسیبهایی که با افزایش سن و در اثر ابتلا به بیماریهای مختلف ایجاد میشود، محافظت کند.
استرس مثبت موجب افزایش انگیزه میشود
محققان میگویند: از آنجایی که استرس زیاد، انگیزه افراد را کاهش میدهد و به آنها فشار روحی وارد میکند، داشتن مقدار کمی استرس، میتواند مفید واقع شود، به ویژه وقتی میخواهیم کاری را آغاز کنیم؛ به طور نمونه وقتی که اضطراب داریم و کارمان را سَر موعد تمام کنیم، موجب میشود بیشتر تمرکز کنیم، زیرا وقت انجام آن در حال پایان است.
مقادیر متعادلی از استرس میتواند انگیزه افراد را افزایش دهد.
همه ما این تجربه را داشتیم که بگوییم باید فلان کار را انجام دهیم، اما انگیزه کافی برای انجام آن را نداشته باشیم، اما درست به محض آنکه احساس کنیم وقتمان در حال پایان است، دچار استرس میشویم و انگیزه موردنیاز را پیدا میکنیم و تمام کارها را در کوتاهترین زمان ممکن انجام میدهیم.
استرس در مواقعی که یک عامل امنیت فرد را تهدید میکند، موثر بوده و موجب بقای فرد میشود؛ بنابراین میزانی از استرس نیاز است که موجب بهبود عملکرد فرد در حوزههای مختلف شود.
یکی از غافلگیرکنندهترین مزایای استرس این است که به ایجاد روابط میان فردی کمک میکند، زیرا کلید سلامتی همگانی محسوب میشود؛ روابط اجتماعی یکی از بهترین عوامل حفاظتی در برابر بیماریهای جسمی و روحی است.