پخش زنده
امروز: -
رئیس موزه هنر ایران از گشایش این موزه واقع در عمارت مرمر، در دهه فجر امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، خانم طیبه گل صباحی در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از موزه هنر ایران واقع در عمارت مرمر (کاخ مرمر) افزود: در این موزه حدود ۴۰۰ اثر فاخر هنری از گنجینه بنیاد مستضعفان و متناسب با این عمارت به نمایش گذاشته شده است.
وی به آغاز ساخت این عمارت در سال ۱۳۱۳ و در دوره پهلوی اول و بهره برداری از آن در سال ۱۳۱۶ اشاره کرد و گفت:: این عمارت که در دوره پهلوی اول ساخته شده و به دلیل مرمرهای سبزی که در نمای آن استفاده شده به نام کاخ مرمر نام گذاری شد، رازهای زیادی را از تاریخ ایران در خود نهفته دارد.
خانم گل صباحی با بیان اینکه از این عمارت در دورههای مختلف تاریخ ایران، استفادههای مختلفی میشد افزود:
در حال حاضر این بنای زیبا که مجموعهای از انواع هنر ایرانی است قرار است به عنوان موزه هنر ایران مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی گفت:: آثاری که در این موزه به نمایش درخواهد آمد از دورههای مختلف تاریخی ایران خواهد بود و از دورههای پیش از تاریخ، دورههای تاریخی ایران و قرون اولیه اسلامی تا میانه صده حاضر، آثار هنری به نمایش گذاشته شده است.
رئیس موزه هنر ایران اضافه کرد: سعی کردیم انواع سرشاخههای هنرهای ایرانی را از جمله هنر نگار گری، سفالگری، جنگ افزار سازی، هنرهای وابسته به تزئینات معماری، هنر بافته و خوشنویسی در این موزه در معرض دید علاقهمندان قرار دهیم.
خانم گل صباحی با بیان اینکه موزه با کارهای پژوهشی، در صدد است که این مجموعه را تکمیل کند و بر غنای کار خود بیفزاید، در خصوص مرمت و بازسازی عمارت مرمر و آثار آن نیز گفت:: مرمت شامل دو مرحله یکی عمارت و دیگری مرمت آثار بود.
وی افزود: حدود ۴۰۰ اثری که در این موزه به نمایش درآمده اند، کارهایی که باید بر روی آنها انجام شود، از جمله پاک سازی، نقاشی و ترمیم سفالها، انجام شده است.
وی گفت:: در صورت نیاز به مرمت و پاک سازی گنبد مجموعه مرمر، گچ بریها و دیوارهها، این اقدامات انجام شده است.
در این عمارت تالار گذر تاریخ ۲ قرار دارد که خانم مهدیه درزی، از راهنمایان این تالار درباره آن گفت:: در این تالار آثار هنری سه دوره هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان در آن به نمایش درآمده و نشان دهنده عظمت این سه دوره است.
خانم صفی پور از راهنماهای این مجموعه، در این بازدید گفت: گنبد مشهور بنا، برگرفته از طرح گنبد شیخ لطف الله است که دارای سه لایه از خارج است.
وی درباره تالار نقش افزود: تمرکز تالار نقش بیشتر بر آثار دوره قاجار است و نقاشیهایی که به شکل نقاشیهای دیواری استفاده میشدند، با تمرکز بر روی نقاشیهای قهوه خانهای به نمایش گذاشته شده است.
خانم صفی پور گفت:: در تالار رنگ، آثار مربوط به استاد بهزاد قرار دارد که وی یکی از کسانی بود که تحول اساسی در نگارگری ایران به وجود آورد.
وی اضافه کرد: این استاد هنر شمسهها، تورنجها و روایتهایی از داستانهای ایرانی را ترسیم کرده است.
خانم صفی پور گفت: گچ بریهای فوق العادهای نیز در این تالار به کار رفته است که با تلاش استاد حسن رضایی انجام شده است.
تالار آینه، از دیگر تالارهای موزه هنر ایران است که تلفیقی از سه هنر آینه کاری، خاتم کاری و گچ بری بر روی آینه در آن وجود دارد.
خانم سعیده مرادی، از راهنماهای موزه هنر ایران در این باره گفت:: در این اتاق آینههایی از کشور لهستان، بلژیک، آلمان وجود دارد.
وی با بیان اینکه سه تن از هنرمندان (شیخ حسین کیانفر، حسین چپ و کریم منیژه) زیر نظر استاد الباقی کار کردند افزود:
هنر فرش و قالی بافی نیز از دیگر هنرهایی است که در این تالار در معرض دید قرار گرفته است.
خانم مرادی گفت:: در این تالار فرشی از خانواده عمو اوقلی قرار دارد که طول آن ۱۷ و عرض آن ۱۴ متر و دستبافت است.
تالار صناعت، از دیگر تالارهای موزه هنر ایران است که در آن از اجزای معماری استفاده شده است.
خانم نسرین بهرامی از راهنماهای این موزه گفت:: آثار به کار رفته در این تالار، مربوط به دوره قاجار است و نقاشی سقف، قاب آینه، تاقچههای تزئینی و پرده نگار در این تالار به نمایش گذاشته شده است.