پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان بهزیستی کشور از کمک بلاعوض ۱۵ و ۲۰ میلیونی به مددجویان سرپرست خانوار سیلزده سیستان بلوچستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ وحید قبادی دانا در نشست خبری امروز یکشنبه درباره مستمری افراد مجهول الهویه گفت: بهزیستی برای این افراد ماهانه یک میلیون و ۱۴۰ هزار تومان به مراکز نگهداری پرداخت میکند؛ همچنین برای نگهداری ۲۷ هزار معلول ضایع نخاعی ۵۵۴ هزار تومان حق پرستاری بر روی کارت خانواده شارژ میشود.
قبادی دانا افزود: همچنین از هفته آینده برای ۱۰ هزار خانوار دیگر دارای معلولیت شدید و خیلی شدید که وابسته به بستر هستند، علاوه بر ۲۷ هزار خانوار قبلی، حق پرستاری در نظر گرفته شده است و ۲۵۰ هزار تومان کمک هزینه پرستاری پرداخت میشود.
قبادی دانا درباره سهمیه بندی بنزین معلولان نیز توضیح داد: باتوجه به اینکه امکان شارژ کارت بنزین سابق برای معلولان وجود نداشت ما نگران وضعیت معلولان بودیم البته برخی معلولان نیز در زمینه کارت سوخت با مشکل مواجه شدند و به همین دلیل با رایزنیهایی که انجام دادیم، قرار شد برای معلولان تا ۱۰ روز کارت سوخت جدید صادر شود که یک هفته از این زمان میگذرد.
وی گفت: برای همه کسانی که دارای معلولیت بوده و کارت معلولیت داشته باشند ۱۰۰ لیتر سوخت تعلق میگیرد.
قبادی دانا در خصوص اقدامات بهزیستی در مناطق سیلزده نیز توضیح داد: در شهرهای کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان شاهد وقوع سیل بودیم و مددجویان سازمان بهزیستی که جزو گروههای آسیب پذیر هستند در مراکز شبانه روزی و روزانه ما آسیب دیدند؛ به این ترتیب در هفته اول وقوع سیل، بهزیستی میزان آسیب را بررسی کرد که شامل مواردی مانند، آبگرفتی منزل، تخریب ساختمان، آسیب زمین کشاورزی و آسیب وسایل منزل مددجویان بود.
وی با بیان اینکه برای افرادی که در مناطق سیل زده بودند مبالغی به عنوان کمک هزینه سیل در کارت بانکی آنها شارژ شده است، تصریح کرد: در استان هرمزگان به ۸۵۰ خانوار، در منطقه جنوبی کرمان به ۹۵۰ خانوار و در روستاهای ۶ شهرستان چابهار، کنارک، نیکشهر، فنوج، دلگان به ۵۵۰۰ خانوار در مرحله اول این واریز صورت گرفت که در مرحله دوم نیز ۲۷۵۰ خانوار اضافه شدند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: این مبالغ از ۳۵۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان است که در کارت بانکی آنها شارژ میشود؛ همچنین ۲۷۵۵ خانوار در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان که در نوبت بودند تا تحت پوشش بهزیستی قرار گیرند، بعد از وقوع سیل تحت پوشش قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه یک میلیارد تومان برای رفع آسیبی که به مددجویان در مناطق سیلزده وارد شده بود، هزینه شد، ادامه داد: همچنین ۲ میلیارد و۷۵۰ میلیون تومان کمک غیر نقدی در سیستان و بلوچستان صورت گرفت؛ مددجویان سرپرست خانوار علاوه بر کمکهای دولت و بنیاد مسکن مبلغ ۱۵ میلیون تومان کمک بلاعوض در منطقه روستایی دریافت میکنند که این مبلغ در منطقه شهری ۲۰ میلیون تومان است.
رئیس سازمان بهزیستی در پایان گفت: حساب بانکی برای کمکهای مردمی از رسانه ملی اعلام و ۲ میلیارد تومان تا امروز جمع آوری شده است و به مددجویان بهزیستی که در سیل آسیب دیدهاند، اختصاص مییابد.
حذف مدیریت همزمان در بخش دولتی و خصوصی
رئیس سازمان بهزیستی کشور بر ضرورت حذف مدیریت همزمان در بخش دولتی و خصوصی تاکید کرد.
وحید قبادی دانا در نشست خبری با بیان اینکه، حدود ۳ ماه و نیم پیش سازمان بهزیستی کشور، بخشنامهای درخصوص وجود تعارض منافع در مسئولیت مدیران سازمان بهزیستی که همزمان با مدیریت خود یکی از مراکز تحت پوشش سازمان را به صورت خصوصی و غیر دولتی اداره میکنند، صادر کرد، گفت: از حدود ۴۰ هزار مرکز غیردولتی، مثل مؤسسات غیر دولتی و خیریهها از قبیل، مهدهای کودک، مراکز مشاوره و روانشناختی، مراکز نگهداری از سالمندان و ... که تحت پوشش سازمان هستند، حدود هزار و سیصد مرکز وجود داشت که مدیریت آنها به نوعی با همکاران سازمان بهزیستی اعم از افراد بازنشسته یا کارشناسان شاغل، بستگان آنها یا مدیران شاغل در سازمان بهزیستی مرتبط بود.
وی افزود: براساس این بخشنامه که در مهرماه سالجاری صادر شد میبایست مدیران این سازمان بین مسئولیت سازمانی یا اداره مرکز خصوصی که در چارچوب فعالیتهای سازمان فعالیت میکنند یکی را انتخاب کنند. یعنی اگر ترجیح میدهند مدیر بمانند باید مراکز را به یک مؤسسه خیریه که از قبل مجوز داشت واگذار کنند.
وی در ادامه بیان کرد: همچنین مقرر شد طبق این بخشنامه از این به بعد مجوزی به مدیران فعلی و بستگان درجه اول آنها صادر نشود به طوری که از تاریخ صدور این بخشنامه هیچ مجوزی برای مدیران و بستگان آنها صادر نشد.
قبادی دانا به آمار مدیران و کارشناسانی که درگذشته مسوولیت اداره یکی از مراکز سازمان را داشتند اشاره کرد و گفت:: در این مدت ۲۷۲ نفر از مدیران و کارشناسان ناظر سازمان در مراکز غیر دولتی مسئولیت داشتند که از این تعداد، ۱۷۲ نفر از آنها از مراکز غیر دولتی انصراف داده و آن را واگذار کردند.
وی ادامه داد: از این تعداد ۳ نفر از مدیران کل استان ها، ۶ نفر از معاونان استان ها، ۳۱ نفر از رئیس اداره و شهرستان، ۲۶ کارشناس مسئول، ۱۰۵ کارشناس ناظر بودند. همچنین ۱۰۰ نفر نیز از پست مدیریت خود انصراف دادند که از این تعداد، چند نفر از مدیران کل استان ها، ۸ نفر از معاونان استان ها، ۱۲ نفر رئیس اداره و رئیس اداره شهرستان، ۱۹ کارشناس مسئول و ۵۹ کارشناس ناظر بودند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: صدور این بخشنامه باعث ایجاد شفافیت در کار مدیریتی میشود و مراکز را از حالت خصولتی تبدیل به مراکز مشخص دولتی یا خصوصی تبدیل میکند. از طرفی موجب میشود تا افرادی که مراکز خصوصی را مدیریت میکند دیگر پست دولتی نداشته باشند، همچنین این امر باعث میشود رقابت خوب بین مراکز و مؤسسات غیر دولتی و خیریهها شکل بگیرد.
وی افزود: تعارض منافع باعث آسیب زدن به جامعه هدف سازمان بهزیستی میشد چرا که مرکز خصوصی که مدیر دولتی مسئولیت اداره آن را برعهده دارد و در واقع همزمان هم مدیر و هم ناظر است، شاید نتواند عملکرد مناسب و نظارت لازم را نداشته باشد به ویژه اینکه سازمان بهزیستی برای مراکز خود یارانه درنظر گرفته است و نباید استفاده خاص از این یارانه صورت بگیرد.
وی گفت: قرار است از هفته آینده به مدت ۲ هفته صحت سنجی در این خصوص در ستاد و استانها توسط دستگاههای ناظر درون سازمان انجام شود.