پخش زنده
امروز: -
دبیر کمیته ملی پارالمپیک گفت: سیاست بر این است که برخی از رشتهها و ورزشکارانی که شانس مدال آوری کمتری دارند به پارالمپیک توکیو اعزام نشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، هادی رضایی در نشست خبری درباره اعزام نکردن برخی ورزشکاران و رشتههای ورزشی به پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو افزود: آذر ۹۷ ستاد بازیها بعد از مجمع پارالمپیک، سیاستی را پیش بینی و برای فدراسیونهای ارسال کرد که این سیاست پس از تدوین در بازه زمانی یک ماهه، ۲۳ اسفند ۹۷ عملی شد.
وی افزود: سیاست بر این بود که مدال آواران بازیهای آسیایی در رشتههای انفرادی و تیمهای قهرمان آسیا که شانس کسب مدال در پارالمپیک دارند به توکیو اعزام شوند.
دبیر کمیته ملی پارالمپیک گفت: در جلسهای، روسای فدراسیونهای نابینایان و کم بینایان، جانبازان و معلولان، تکواندو و تیروکمان این سیاست تدوین شده را امضا کردند.
رضایی افزود: هر دو ماه یک بار آمار کسب سهمیه و شانس مدال را اعلام کردیم و به ۳۳ مدال امیدواریم.
وی درباره اعزام نشدن تیم فوتبال ۵ نفره به پارالمپیک گفت: متاسفانه این تیم در آسیا برنز گرفت در حالیکه ما برای این تیم مدال طلای آسیا و برنز پارالمپیک را پیشبینی کرده بودیم، با این نتیجه در آسیا در المپیک سکویی برای این تیم نمیبینیم.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک افزود: در بازیهای پاراآسیایی جاکارتا ۲۰۹ ورزشکار اعزام کردیم و با کسب ۱۷۰ مدال به ۸۰ درصد موفقیت دست پیدا کردیم، در پارالمپیک توکیو نیز درپی اجرای همین سیاست هستیم.
وی گفت: سیاست ما ابتدا مقایسه نتایج ورزشکاران در سالهای ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بود، اما اکنون که در سال ۲۰۲۰ قرار داریم، ملاک اعزام را نتایج ورزشکاران در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در نظر گرفتیم؛ سیاست ما فقط کسب سهمیه نیست و فدراسیونها نیز از ۱۴ ماه پیش از این قضیه مطلع بودند و این سیاست را تایید کردند، حالا نمیدانم چرا برخی از این روسای فدراسیونها در رسانهها عنوان میکنند ما منتظر تصمیم کمیته ملی پارالمپیک هستیم.
رضایی افزود: ما این سیاست را به علت مشکل اعتباری اتخاذ نکردهایم، درست است اعتبار به اندازه سایر دوستان که در نهادهای مختلف هستند دریافت نکردیم، اما تنها نهادی هستیم که حقوق ورزشکاران خود را در ۹ ماه گذشته پرداخت کردیم، به هیچ فدراسیونی بدهکار نیستیم و اردوهای خود را برای تطبیق شرایط آب و هوایی با ژاپن در کیش برگزار کردیم، به عنوان سخنگوی کمیته ملی پارالمپیک و دبیر اجرایی اگر همین لحظه به من اعلام کنند که براساس سیاست پیش نرویم، همه ورزشکاران را حتی با سهمیه کمیته بینالمللی پارالمپیک نیز اعزام میکنیم.
وی گفت: تاکنون ۳۹ سهمیه کسب کردیم که اگر با همین نفرات به توکیو برویم همان نتیجهای را کسب خواهیم کرد که اگر بخواهیم با دو برابر این سهمیه در پارالمپیک حضور پیدا کنیم، به جای این که پول مازاد هزینه کنیم بهتر نیست ورزشکار مدال آور برای پارآسیایی ۲۰۲۲ و پارالمپیک ۲۰۲۴ تربیت کنیم؟
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک افزود: تصمیم گیری ما انحصاری نیست و فدراسیونها در سال ۹۷ این سیاست را تایید و امضا کردند.
رضایی گفت: ما بعد از پارالمپیک توکیو نیز هر نتیجهای که کسب کنیم پاسخگوی سیاست خود خواهیم بود.
رضایی درباره تهدید سرمربیان برخی تیمها مبنی بر مهاجرت ورزشکاران درپی اعزام نکردنشان به پارالمپیک توکیو، ادامه داد: نمیتوانیم به عنوان مثال ۱۱۰ نفر را اعزام کنیم به علت این که چند نفر با رفتن ورزشکاران خود ما را تهدید کنند؛ پایبند به سیاست خود هستیم و قرار نیست با تهدید دوستان برخلاف سیاست خود عمل کنیم.
وی همچنین در پاسخ به انتقاد سرمربی پیشین تیم ملی بسکتبال با ویلچر درخصوص اعزام نکردن این تیم به توکیو افزود: این سرمربی چرا زمانی که تیم قهرمان آسیا شد به علت ۳ هزار دلار تیم را رها کرد و به تایلند رفت.
رضایی گفت: در حال حاضر برآورد ما از جدول پیش بینی مدالها کسب ۷ طلا، ۱۲ نقره و ۱۱ برنز از رشتههای دوومیدانی، وزنه برداری، تیراندازی، تیروکمان، جودو، پاراتکواندو، والیبال نشسته و پاراکانو است.