نماینده ولی فقیه در استان قزوین با اشاره به موضوع زمین خواری و تغییر کاربری اراضی هفت سنگان گفت: خوشبختانه ترمز تغییر کاربری در این منطقه کشیده شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، آئین سی و چهارمین دوره انتخاب و معرفی نمونههای بخش کشاورزی استان قزوین با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی در حال برگزاری است. امام جمعه قزوین در این مراسم گفت: زمانی که ما این آب و خاک را تحویل گرفتیم، کلمه فرونشست، کلمهای نا آشنا بود ولی متأسفانه امروز با این معضل مواجه هستیم و تأسیسات زیربنایی و زیرساختی را تهدید میکند. حجت الاسلام و المسلمین عابدینی با بیان اینکه ریزگردها امروز معضلی برای محیط زیست استان شده است گفت: باید دست به دست هم دهیم و این امانت را سالم به نسلهای آینده بسپاریم. نماینده، ولی فقیه در استان با اشاره به زمینهای هفت سنگان گفت: این زمینها کشاورزی هستند و عدهای غارتگر، آنها را تبدیل به زمین مسکونی کردند و در پی سودجویی هستند که رئیس قوه قضائیه اقدامات خوبی برای جلوگیری از این موضوع انجام داده است. وی گفت: در مقابل مهاجمین باید جدی بود و امروز شاهد این هستیم که ترمز تغییر کاربری کشیده شده و دیگر فرصتی برای غارتگران نیست. بهره وری در باغها و مزارع کشور پایین است
طهماسبی، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی هم در این مراسم گفت: با بکارگیری دانش و نهادههای درست، میتوان اقدامات خوبی در عرصه کشاورزی انجام داد. وی با اشاره به اینکه کشاورزان با خلاقیت و بکارگیری دانش روز، محصولات خوبی تولید میکنند خاطرنشان کرد: اگر چه کشاورزان نمونه، مشکلات را پشت سر گذاشته اند ولی باید مروّج دیگر کشاورزان باشند و دارایی فنی و دانش خود را به آنها منتقل کنند. معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بهره وری در باغها و مزارع کشور پایین است تصریح کرد: این موضوع، تشکیل سرمایه در بخش کشاورزی را کاهش داده است. وی با اشاره به معضل کم آبی در کشور گفت: در موقع برداشت آب باید به بهره برداری از آب دشت دقت کنیم. طهماسبی با بیان اینکه چند سالی است خاک مغفول مانده است تأکید کرد: باید رابطه آب، خاک و گیاه را حفظ کنیم و به آلودگی خاک و بهره وری نادرست خاک، توجه ویژه شود. معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تغییر اقلیم نشان داده است که در معرض خطر سرمازدگی هستیم گفت: باید برای مقابله با پدیده سرمازدگی، ارقام و پایههای درست انتخاب کنید و در حال حاضر تسهیلات و ماشین آلات ضد سرما به کشاورزان اعطا میشود. وی افزود: سر شاخه کاری و نهال کشت و بافتی از دیگر اقداماتی است که میتوان برای جلوگیری از سرمازدگی انجام داد. معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: با استفاده از این روش ها، عملکرد کشاورزی و باغداری ۳ برابر شده و مصرف سموم نیز کاهش پیدا میکند.
استان قزوین، قطب کشاورزی کشور استاندار قزوین نیز با بیان اینکه در گذشته سرمایه گذاریهای مختلفی در بخش کشاورزی شده است گفت: استان قزوین یکی از قطبهای کشاورزی کشور است. وی با باین اینکه ما نتوانستیم آنطور که شایسته اراضی و ظرفیتهای استان است از آن بهره برداری کنیم خاطرنشان کرد: اگر چه تلاشهای زیادی انجام شده، ولی ما با آن چیزی که باید باشیم فاصله زیادی داریم. جمالی پور خاطرنشان کرد: با داشتن متخصصان شاخص باید بتوانیم کشاورزی سنتی را به مدرن تبدیل کنیم و کارشناسان کشاورزی در کنار بهره برداران قرار گیرند و مزارع کشاورزی به پایگاه علمی و پژوهشی تبدیل شود. استاندار تأکید کرد: استان قزوین سه مؤلفه مهم، کشاورزی، صنعت و گردشگری دارد که ساخت اقتصاد استان را رقم میزند، اما کشاورزی به خاطر ظرفیت بی بدیلی که دارد از جایگاه ویژهای برخوردار است. جمالی پور با بیان اینکه در منطقه، جزو استانهای صاحب منصب هستیم گفت: باید از علمی که در کشور تولید شده استفاده بهینه کنیم و کشاورزی را از سنتی به علمی تبدیل کنیم. وی با بیان اینکه مزارع کشاورزی باید به پایگاههای علمی تبدیل شود گفت: ما باید ارتباط دانشگاه و زمینهای کشاورزی را برقرار کنیم و این آموزشها زمانی اعتبار پیدا میکند که در زمینهای کشاورزی پیاده شود. جمالی پور با بیان اینکه باید در حوزه کشاورزی الگوی کشت داشته باشیم تصریح کرد: ما در نظام کارکردی و برنامه ریزی ضعفهایی داریم که باید اصلاح و به فرصت تبدیل شود. استاندار با بیان اینکه کشاورزی زیرساخت حیاتی استان است خواستار شکل گیری آمایش اراضی کشاورزی در استان شد. استاندار گفت: برخی اراضی باید حیاتی شوند و اجازه کوچکترین تعرضی به آنها داده نشود. در ادامه این مراسم با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، از دو طرح تحقیقاتی انگور تازه خوری هم رونمایی شد.
تغییر کاربری اراضی کشاورزی؛ ممنوع خمسه، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز گفت: ما اجازه تغییر کاربری غیر مجاز در اراضی زراعی و باغی را نمیدهیم و از کشاورزان و مسئولان هم میخواهیم جلوی این کار را بگیرند. وی افزود: اگر دنبال امنیت غذایی هستیم باید در زمینه تغییر کاربری ها، بیشتر توجه کنیم. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به قدردانی از ١٠ کشاورز نمونه ملی گفت؛ قزوین با دارا بودن یک درصد خاک کشاورزی کشور، نشان داد بخش کشاورزی استان در اقتصاد کشاورزی کشور اثرگذار است. خمسه با بیان اینکه در استان در زمینه تولید گندم، جو و شکر، گامهای خوبی برداشته است گفت: ما ضریب استفاده از دانههای روغنی در کشور را بالا بردیم. وی با بیان اینکه در موضوع آب و خاک بیشترین سرمایه گذاری و فعالیتها را در سر مزرعه داشتیم خاطرنشان کرد: با حمایت رهبر معظم انقلاب و کسب اجازه از ایشان، از اعتبارات صندوق توسعه ملی در این زمینه استفاده کردیم. وی افزود: استان قزوین سالانه ظرفیت استفاده از آبیاری نوین به وسعت ٢ هزار و ٥٠٠ تا ٢ هزار و ۷۰۰ هکتار را دارد. به گفته خمسه، در سالهای ٩٧ و ٩٨ بیش از ٢٠ هزار هکتار آبیاری تحت فشار در مزارع کشاورزی استان، عملی شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه استان قزوین در سال ٩٦ رتبه ٣١ کشور را کسب کرده است، تصریح کرد: کشاورزان استان به این علم رسیده اند که برای کمک به اقتصاد کشور، باید تولید را افزایش دهند و در حال حاضر استان قزوین در بین ۵ استان برتر کشور در زمینه تولیدات کشاورزی قرار دارد.
در پایان این مراسم، از ١٠ کشاورز نمونه ملی و ٢۱ کشاورز نمونه استانی تجلیل شد.