پخش زنده
امروز: -
رییس شورای اسلامی شهر تهران: وحدت، به معنای تک صدایی نیست، وحدتی ارزشمند است که برخاسته از صداها وسلایق گوناگون باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محسن هاشمی در ابتدای یکصد و نود و سومین جلسه شورا ضمن قدردانی از زحمات همکاران شهرداری تهران که مخلصانه به کمک هموطنان سیل زده استان سیستان وبلوچستان شتافتند، افزود: همکارانمان در شهرداری تهران، مردم عزیز استان سیستان و بلوچستان را در شرایط سخت سیل تنها نگذاشتند.
وی با اشاره به مساله کمک شهرداری تهران به جشنواره فیلم فجر که این روزها در فضای مجازی مطرح شده است، گفت: این موضوع که مدیریت شهری بجای تصدی گری در فعالیتهای فرهنگی، به تسهیل وحمایت بپردازد از راهبردهای شورای پنجم است.
رییس شورا ادامه داد:با توجه به مخاطبان جشنواره که از شهروندان تهرانی هستند و بخش عمده هزینه استفاده از جشنواره را میپردازند، کمک مدیریت شهری که عمدتا در قالب اجازه استفاده از زیرساختها نظیر سالن، فضای تبلیغاتی و امکانات فیزیکی است، اقدامی فرهنگی به شمار میآید، البته در گذشته، میزان کمک بیشتر و حجیمتر بوده است، اما با توجه به شرایط اقتصادی مدیریت شهری و شفاف سازی، میزان کمک کاهش و شفاف شده است.
هاشمی تاکید کرد: مدیریت شهری از انتقادات سازنده و توام با پیشنهاد برای بهبود کارایی واثربخشی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی شهرداری استقبال میکند.
وی با یادآوری اینکه در آستانه نخستین سال از دهه پنجم انقلاب هستیم، گفت: سالی پرحادثه و دشوار را پشت سرگذاشتیم، انقلاب اسلامی بیش از هر زمان دیگری، امروز با چالش، مشکلات و تهدیدهای داخلی وخارجی مواجه است و موثرترین قدرت برای دفاع از انقلاب، وحدت، همدلی و همراهی همه نخبگان ومردم برای دفاع از ایران است.
سیدحسن رسولی، خزانه دار شورای شهر تهران
تحقق ۸۸ درصدی درآمدهای شهرداری تهران
خزانه دار شورای شهر تهران گفت: درآمد شهرداری تهران در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۱۳ درصد افزایش یافته و از ۷۵ درصد سال گذشته به ۸۸ درصد رسیده است.
سیدحسن رسولی در یکصد و نود و سومین جلسه شورای شهر تهران درباره عملکرد حساب درآمد و هزینه آذرماه شهرداری اظهار کرد: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب شورا موظف بوده است در برش عملکردی ماهانه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۱۵ هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال اقدام و به همین میزان مصارف خود را تنظیم و تعادل میان منابع و مصارف را برقرار کند، در این ماه مبلغ ۱۲ هزار و ۷۰۱ میلیارد ریال معادل ۸۱ درصد درآمد کسب کرده است.
وی ادامه داد: از کل درآمدها مبلغ ۱۱ هزار و ۴۰۲ میلیارد ریال آن معادل ۹۰ درصد نقد، ۱۰ درصد (هزار و ۲۹۹ میلیارد ریال) آن غیرنقد، ۴۹ درصد (۵ هزار و ۵۶۷ میلیارد ریال) پایدار و ۵۱ درصد آن (۵ هزار و ۸۳۵ میلیارد ریال) ناپایدار است.
خزانه دار شورای شهر تهران درباره عملکرد هزینهای نیز اظهار کرد: شهرداری تهران در بخش مصارف تا سقف ۱۴ هزار و ۵۴۵ میلیارد ریال اجازه هزینه کرد داشته است، با اعلام مبلغ ۱۲ هزار و ۳۹۹ میلیارد هزینه ثبت شده در این ماه، تقریباً ۸۵ درصد مصارف خود را منظور و ثبت کرده است. از این مبلغ ۸۷ درصد بصورت پرداخت نقدی و ۱۳ درصد هزینه غیرنقدی است.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران درباره عملکرد حساب درآمد و هزینه نه ماهه نیز گفت: شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بوده، در برش عملکردی نه ماهه خود نسبت به تامین منابع در سقف ۱۴۱ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال اقدام کند. طی این دوره نه ماهه مبلغ ۱۲۴ هزار و ۴۹۷ میلیارد ریال معادل ۸۸ درصد درآمد کسب شده است؛ بنابراین طی نه ماهه مذکور کسری عملکرد هزار و ۲۴ میلیارد ریال معادل ۱ درصد نسبت به بودجه مصوب مشاهده میشود.
وی با بیان اینکه از کل درآمد نه ماهه ۹۹ هزار و ۱۱۸ میلیارد ریال آن معادل ۸۰ درصد نقد و ۲۰ درصد آن (۲۵ هزار و ۳۷۹ میلیارد ریال) غیرنقد است. از کل درآمد نقدی وصولی ۳۸ درصد آن درآمد پایدار و ۶۲ درصد آن درآمد ناپایدار است.
رسولی درباره عملکرد هزینهای ۹ ماهه اعلام کرد: در این دوره شهرداری اجازه داشته حداکثر تا سقف اعتبار مصوب به مبلغ ۱۳۰ هزار و ۹۰۹ میلیارد ریال هزینه کند. طی دوره مذکور مبلغ ۱۰۶ هزار و ۶۶۶ میلیارد ریال ۸۱ درصد هزینه در دفاتر ثبت شده از این مبلغ ۹۶ درصد به صورت پرداختهای نقدی و چهار درصد هزینه غیرنقدی است.
احمد مسجدجامعی،عضو شورای اسلامی شهر تهران
انتقاد عضو شورا از اجرای طرح ساماندهی رود-دره فرحزاد
عضو شورای اسلامی شهر تهران از اجرای طرح ساماندهی رود-دره فرحزاد انتقاد کرد.
احمد مسجدجامعی در یکصد و نود و سومین جلسه شورای شهر تهران، افزود: ساختار طبیعی تهران از سرمایههای مهم این شهر است. عملکرد اخیر شهرداری در رود- دره فرحزاد، جای نگرانی دارد اگر اقدامات تخریبی گذشته همچنان ادامه یابد.
وی گفت: شهر تهران بیش از ۱۶۵ گونه پرنده مهاجر و مهمان دارد که رود-درههای تهران از سکونت گاههای طبیعی آنهاست. تبدیل این رود-درهها به بوستانهای شهری و تغییرات فراوان کالبدی در آنها نه تنها به احیا و حفظ این سرمایههای طبیعی نمیانجامد بلکه بر فرسایش و تخریب آنها سرعت میبخشد.
عضو شورای شهر تهران افزود: ساماندهی اجتماعی روددره فرحزاد نیازمند فعالیتهای پیرامونی و سازمانی دیگری نیز هست، فعالیتهای عمرانی نباید شکل طبیعی این روددره را که در طی قرنها شکل گرفته و محیط زندگی متمایزی را شکل بخشیده دچار دگرگونیهای مصنوعی کند و باعث صدمه رسیدن به آن شود.
وی ادامه داد: همین ساختمانهای بلندمرتبه که در اطراف دره ساخته شد به سرازیر شدن زبالهها و نخالهها به داخل دره انجامیده است.
عضو شورا گفت: روددره فرحزاد از پوشش گیاهی خاصی برخوردار است و اسپند، توت و درختچه سماق آن بسیار معروف بود و مردم ضمن گذراندن اوقات فراغت و تفریح، از آنها میچیدند و استفاده میکردند.
وی با اشاره به این که تجربه ساماندهی روددرهها نشان از نابودی و تخریب میراث طبیعی آنها دارد، تاکید کرد: این تخریب صرفاً به همان منطقه محدود نمیشود و به صورت فراگیر خود را نشان میدهد.
عضو شورا گفت: آب فرحزاد یکی از منابع مهم تامین آبهای زیر زمینی است و تخریب آن یعنی آسیب رساندن به وضع آب حداقل دو منطقه از مناطق تهران. نمونههایی از این دست حکایت از نبود نگاه همه جانبه به محیط طبیعی است.
مسجدجامعی افزود: گفته میشود تغییر در رود دره فرحزاد اجتناب ناپذیر است، چون مثلا محل گردآمدن معتادان شده است، اما باید پرسید مگر با تخریب رود دره اعتیاد از بین میرود. همان معتاد جای دیگری را پیدا میکند بنابراین چرا برنامهای را اجرا میشود که ثمرهای جز نابودی طبیعت و میراث طبیعی تهران ندارد.
عضو شورای شهر تهران افزود: شهرداری تهران با برخورداری از کارشناسان خبره و حوزههای مطالعاتی میتواند شیوه جدیدی از ساماندهی را طراحی و اجرا کند که مبتنی بر حفظ محیط طبیعی و کمک به گسترش این محیط و رفع موانع آن باشد و در کنار آن نزدیکی و آشتی مردم با طبیعت را نیز به همراه بیاورد.
حسینی میلانی، عضو شورا
شهرداری لایحه اساسنامه صندوق محیط زیست را ارسال کند
رییس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران، گفت: شهرداری در ارسال لایحه اساسنامه صندوق محیط زیست و توسعه حمل و نقل عمومی تاخیری چهار ماهه داشته است.
سید آرش حسینی میلانی در یکصد و نود و سومین جلسه شورای شهر تهران، افزود: شهرداری حداکثر ظرف یک ماه لایحه اساسنامه صندوق محیط زیست و توسعه حمل و نقل عمومی را به شورای شهر ارسال کند.
وی گفت: حل مشکل کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی (اعم از اتوبوس و مترو) از محل منابع طرح ترافیک یکی از سیاستهای راهبردی مصوب شورای شهر بوده است.
میلانی ادامه داد: ایجاد صندوق محیط زیست و توسعه حمل و نقل عمومی ذیل تبصره یکم ماده ۵۵ از جمله احکامی بود که در برنامه سوم شهر تهران به تصویب رسید و شهرداری تهران موظف بوده در سال اول برنامه طی شش ماه، اساسنامه تشکیل آن را جهت تایید به شورای شهر ارسال کند.
عضو شورای شهر گفت: به شهرداری تهران تذکر میدهم ارسال لایحه اساسنامه صندوق محیط زیست و توسعه حمل و نقل عمومی را در دستورکار فوری قرار داده و حداکثر ظرف یک ماه لایحه مذکور را به شورای شهر ارسال کند.
***درباره سهم آرادکوه در انتشار بوی بد پایتخت اغراق میشود
میلانی درباره نقش مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه در انتشار بوی نامطبوع در تهران گفت: گزارش رسمی بوی بد تهران توسط دستگاه متولی آن یعنی سازمان حفاظت از محیط زیست هنوز برای شورای شهر ارسال نشده است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد که درباره سهم مجتمع آرادکوه در انتشار بوی نامطبوع در پایتخت اغراق میشود و منابع دیگری هم میتوانند در انتشار بوی نامطبوع در پایتخت سهم جدی داشته باشند، هرچند که به دنبال تبرئه کردن کسی هم نیستیم.
عضو شورا ادامه داد: اغراق در سهم مجتمع آرادکوه در انتشار بوی نامطبوع در مرکز و نواحی شمالی شهر بیشتر است، چراکه جهت باد تهران مختلف بوده است و اگر قرار بود که آرادکوه منشا بوی نامطبوع باشد، باید این بوی نامطبوع در تابستان افزایش مییافت.
وی گفت: تلاش مدیریت شهری در شرایط کنونی کاهش حجم ورودی پسماند و افزایش کارایی این مجتمع از یک سو و مراکز پردازش از سوی دیگر است. شهرداری تهران برای سال آینده خواستار افزایش بودجه جهت افزایش بهرهوری و عملکرد آرادکوه شده است و شورا هم نسبت به این مسئله، نظر مثبتی دارد.
حسینی میلانی افزود: دستگاههای لازم برای پایش بو خریداری شده و اداره کل محیط زیست شهرداری تهران و سازمان مدیریت بحران در حال انجام تحقیقات لازم در این رابطه است.