به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، شورای اسلامی شهر شیراز، سیاستهای تشویقی مد نظر شهرداری با هدف توسعه زیرساختهای گردشگری در این کلانشهر را تصویب و براساس آن بخشی از ساخت و سازهای حوزه گردشگری را از پرداخت عوارض معاف کرد.
اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در جلسه علنی شنبه ۵ بهمن، لایحهی پیشنهادی شهرداری این شهر در خصوص سیاستهای تشویقی و توسعه زیرساختهای صنعت گردشگری در محدوده خدماتی و حریم شهر شیراز را که قبلا به تصویب کمیسیون برنامه و بودجه و امور حقوقی و املاک رسیده بود، تصویب کرد.
براساس این مصوبه بخشی از ساخت و سازها در حوزه توسعه زیرساختهای گردشگری در محدوده حریم شیراز و به استثناء بافت تاریخی و فرهنگی، حوزه استحفاظی باغات و پلاکهای ثبت ملی، پروانه ساختمانی یا مجوز بهرهبرداری را با تخفیف ویژه دریافت خواهند کرد.
بر اساس این مصوبه، عوارض تراکم ساختمانی برای هر متر مربع زیربنای ناخالص تأسیسات گردشگری، تا سقف ۲۲۰ درصد مساحت عرصه، مشمول عوارض تراکم ساختمانی نمی شود؛ تراکم بیش از ۲۲۰ درصد مساحت عرصه برای هر متر زیربنای ناخالص معادل ۱۲ درصد BP، عوارض غیرمسکونی تأسیسات گردشگری به استثنای هتل و مراکز اقامتی جهت هر متر مربع زیربنای ناخالص علاوه بر مواد ۲ و ۳، براساس کاربری صنعتی (عوارض سایر کاربریهای غیرمسکونی) محاسبه و اخذ میشود.
در این جلسه لایحه دیگر شهرداری شیراز مبنی بر اصلاح مصوبه پیشین با عنوان «تعرفه وصول عوارض صدور پروانه، عوارض تراکم، عوارض تجاری، عوارض غیرمسکونی»، ارسالی از کمیسیون برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک شورا، بررسی و ضمن اصلاح عنوان مصوبه، ضرایب جدولهای ماده ۳ و ۴ این مصوبه و یکی از تبصرههای آن، اصلاح شد و یک ماده جدید نیز به آن اضافه شد.
در ماده جدید این مصوبه آمده که در صورت هرگونه تغییر کاربری از کاربری با ضریب پایینتر به کاربری با ضریب بالاتر، در صورت پرداخت عوارض کاربری اولیه، مابهالتفاوت عوارض مربوطه به قیمت روز محاسبه و اخذ میشود.
در این جلسه لایحهی پیشنهادی دیگری از شهرداری شیراز، در خصوص عوارض صدور پروانه ساختمانی باغات موضوع دستورالعمل اجرایی ماده ۱۴ قانون زمین شهری، ارسالی از کمیسیون برنامه و بودجه، امور حقوقی و املاک شورا، مطرح شد که بر اساس آن فرمول محاسبه و اخذ عوارض صدور پروانه و مجوز ساختمانی باغات تفکیک شده در صورتی که شرایط اعمال دستورالعمل اجرایی ماده ۱۴ قانون زمین شهری را داشته باشند، به تصویب رسید.
براساس این مصوبه، باغات با سند ششدانگ که قبل از تصویب این مصوبه بر اساس پروانه ساختمانی شهرداری، در آنها احداث بنا شده و دارای پروانه ساختمانی یا پایانکار از شهرداری هستند و یا با تأیید شهرداری تفکیک شدهاند و حقوق شهرداری پرداخت شده باشد؛ در صورت عدم تقاضای تفکیک مجدد، مشمول این مصوبه نمیشود.