پخش زنده
امروز: -
با توجه به خواب کامل زمستانی و افت دما با شیب ملایم احتمال وقوع سرمازدگی در باغات و مشخصا درختان انار دور از انتظار بوده و بعید است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه به روند کاهشی دما هوا طی روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: برودت هوا در روزهای اخیر در حالی اتفاق می افتد که درخت به خواب کامل زمستانی رفته است و افت دما نیز با شیب ملایم حادث می شود، در نتیجه احتمال وقوع سرمازدگی در باغات و مشخصا درختان انار دور از انتظار بوده و بعید است.
شریفی با یادآوری سرمازدگی باغات این شهرستان در سال های ۱۳۸۶ و ۱۳۹۵ که منجر به کف بر شدن درختان شد، افزود: سرمازدگی سال ۱۳۹۵ در دوم آذرماه و زمانی اتفاق افتاد که دمای هوا حدود ۲۸ درجه بالای صفر بود و درختان هنوز به خواب کامل معمول در فصل سرما فرو نرفته بودند.
وی به پیش بینی ماهانه نوسانات دمایی اشاره کرد و افزود: با اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر کاهش محسوس دمای هوا در روزهای نخست بهمن ماه سال جاری، جلسه مدیریت بحران شهرستان تشکیل و تمهیدات لازم برای پیشگیری از وقوع هرگونه خسارت به باغات و اراضی اتخاذ شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: با تشکیل جلسه مدیریت بحران و در راستای آمادگی تولیدکنندگان بخش کشاورزی و دامی، به همه گلخانه داران، دامداران، مرغداری ها و بهره برداران بخش کشاورزی اعلام شد که نسبت به ذخیره سازی سوخت مورد نیاز در فصل سرما اقدام کنند همچنین به تمامی باغداران نیز توصیه شده است که فعلا از انجام آبیاری صرف نظر کنند زیرا سرمای شدید باعث رقیق شدن شیره های گیاهی در بافت ها و یخ زدگی آنها شده و در نهایت موجب بروز خسارت به درختان خواهد شد.
به گفته ی شریفی، پیشبینیهای سازمان هواشناسی نشان از کاهش دمای هوای شهر ساوه تا منفی ۶ درجه و در نقاط سردسیر بخش نوبران تا منفی ۱۳ درجه است و از آنجاکه درختان انار، زیتون، انجیر و ... تا این میزان کاهش دما را به راحتی تحمل خواهند کرد، لذا با این میزان برودت هوا، پدیده سرمازدگی باغات منتفی است.
سرمای شدید بهار امسال 20 هزار تن انواع محصولات باغی و زراعی را در بخش نوبران و بخش مرکزی ساوه از بین برد.