در پی تهدیدهای تجاری آمریکا علیه سیاستهای مالیاتی انگلیس
بروز تنش تجاری میان آمریکا و انگلیس
وزیر بازرگانی بین الملل انگلیس: سیاست مالیاتی انگلیس ربطی به آمریکا، اتحادیه اروپا و هیچ فرد دیگری ندارد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از لندن، در پی تهدیدهای تجاری وزیر خزانه داری آمریکا علیه سیاستهای مالیاتی انگلیس، وزیر بازرگانی بین الملل انگلیس پاسخ داد: آمریکا نمیتواند سیاست مالیاتی انگلیس را معین کند. لیز تراس (Liz Truss)، صبح امروز در مجلس انگلیس گفت: آشکارا باید بگویم، سیاست مالیاتی انگلیس را وزیر خزانه داری این کشور معین میکند و این موضوع رابطی به آمریکا، اتحادیه اروپا و هیچ فرد دیگری ندارد. وی در پاسخ به پرسش نمایندگان مجلس انگلیس گفت: اگر انگلیس مصمم به اعمال تعرفههای مالیاتی بر شرکتهای آمریکایی باشد، حتی در صورت مخالفت واشنگتن، این مالیاتها را اعمال خواهد کرد.
چهارشنبه این هفته، رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه سی ان بی سی آمریکا و در حاشیه مجمع جهانی اقتصادی (داووس) اعلام کرده بود، اتحادیه اروپا انتخابی جز مذاکره بر سر یک توافق تجاری جدید با آمریکا ندارد. به گزارش رسانههای انگلیس، دونالد ترامپ که همواره از حربه جنگ تجاری علیه کشورهای مختلف استفاده میکند، در جریان مذاکرات تجاری، تهدید کرده است تعرفههایی را بر خودروهای وارداتی از اروپا اعمال میکند. ترامپ در جمع خبرنگاران گفت:: روز سه شنبه مذاکرات بسیار خوبی با اتحادیه اروپا داشته است، اما اگر توافق صورت نگیرد، واشینگتن تعرفه بر خودروهای وارداتی از اروپا به ویژه المان، ایتالیا و انگلیس را در نظر خواهد گرفت.
تهدید ترامپ مبنی بر تعیین تعرفه بر کالاهای اصلی صادرات اروپا، به واکنش تند بسیاری از مقامات و شرکتهای اروپایی منجر شد. استیو منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا نیز در حاشیه اجلاس داووس هشدار داد که اگر ایتالیا و انگلیس از شرکتهای بزرگ فن آوری اطلاعات همچون فیس بوک و گوگل مالیات دریافت کنند، بر واردات کالاهای آنها تعرفه وضع خواهد شد. پیشتر فرانسه خبر داد که دریافت مالیات از شرکتهای آمریکایی حوزه فن آوری اطلاعات را تا پایان سال جاری میلادی به تعویق انداخته است. بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در ماه دسامبر پارسال وعده داده بود که شرکتهای بزرگ چند ملیتی را وادار خواهد کرد تا مالیات پرداخت کنند.
پیشتر بوریس جانسون در واکنش به درخواست ترامپ برای قطع همکاری با شرکت هواوی چین برای اجرای نسل پنجم شبکه تلفن همراه در انگلیس که امکان انتقال دادهها به میزان یک گیگا بایت بر ثانیه را فراهم میکند گفته بود جایگزینی ندارد که بتواند این خواسته را عملی سازد.
امریکا به شدت علیه شرکت هواوی چین موضع گرفته و میگوید با این اقدام اطلاعات ذی قیمتی به دست چینیها میافتد.