پخش زنده
امروز: -
عضو کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر از کاهش سالانه ۲۰ هزار مرگ بانوان بر اثر ابتلا به سرطان سینه با شیردهی خبر داد.
آقای دکتر خلیل فریور در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: هر روز اطلاعات علمی بیشتری در زمینه فواید شیر مادر در جهان مشخص میشود.
وی افزود: پیش از این تنها تغذیه در شش ماه اول با شیر مادر توصیه میشد، اما اکنون علاوه بر تغذیه کامل در شش ماه اول با شیر مادر در کنار قطرههای ویتامین، ادامه تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی نیز توصیه میشود.
آقای دکتر فریور گفت: در صورتی که به هر دلیلی مادر قادر به شیردهی نباشد باید شیر انسان جایگزین شود.
وی با بیان این که بانک شیر مادران به منظور جمع آوری شیر مادران داوطلب برای تغذیه نوزادان بیمار، نارس در بیمارستان فعال است گفت: تغذیه با شیر مادر موجب کاهش بیماریهای عفونی و حساسیت (آلرژی) و سلامت جسمی و عاطفی نوزاد میشود.
وی افزود: شیردهی موجب افزایش طول عمر مادران، کاهش عصبانیت و رفتارهای پرخطر آنان همچنین کاهش کم خونی، پوکی استخوان، سکتههای قلبی و مغزی، چاقی در بانوان شیرده میشود.
آقای دکتر فریور افزود: تغذیه یک وعده کودک در شب با شیرخشک موجب پس زدن شیر مادر توسط نوزاد شده و به هیچ وجه دیدگاه صحیحی نیست.
این متخصص اطفال از مادران تقاضا کرد تا از دادن شیشه پستانک (گولزنک) به نوزدان اجتناب کنند.
ارائه ۲۰ سخنرانی علمی در همایش ارتقای سلامت مادر و کودک
دبیر علمی همایش ارتقای سلامت مادر و کودک از ارائه ۲۰ سخنرانی علمی در این همایش خبر داد.
آقای دکتر خلیل فریور در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: این همایش به مدت ۲ روز در سالن همایشهای هتل قلب بیمارستان شهید رجایی برپاست.
وی افزود: برگزاری نشستهای پرسش و پاسخ و سه نشست تخصصی ویژه تغذیه نوزدان نارس و بستری در بیمارستان از دیگر برنامههای این همایش دو روزه است.
آقای دکتر فریور هدف از برگزاری همایش ارتقای سلامت مادر و کودک با محوریت شیر مادر را افزایش آگاهیهای عمومی در زمینه اهمیت تغذیه با شیر مادر به عنوان تنها غذا در شش ماه نخست و جایگزین احتمالی آن با شیر انسان و همچنین ادامه شیردهی تا پایان دو سالگی است.
دبیر علمی همایش ارتقای سلامت مادر و کودک گفت: اگر مادران به نوزادانشان شیر خود را ندهند مقصر زمینههایی است که آموزشهای لازم را به آنان نداده و آگاهی شان را در زمینه اهمیت و ضرورت آن افزایش نداده است.
وی از همسران و فعالان نظام سلامت خواست تا در این زمینه با مادران شیرده همکاری کنند.
این متخصص اطفال گفت: حتی بارداری مادر نیز نباید از شیردهی تا پایان دو سالگی بکاهد و باید برای اشتغال مادران شاغل شیرده نیز برنامههایی به منظور امکان ادامه شیردهی آنان تا پایان دو سالگی کودک فراهم شود.