به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، هادی ترابیفر درباره تحقق مالیات در بودجه سال ۹۹ گفت: محقق نشدن عددهای بودجه در مالیات نیاز به جلوگیری از فرار مالیاتی، کاهش معافیتهای مالیاتی و گسترش پایههای مالیاتی سه راهکار رسیدن به عدد مشخص شده در بودجه است اگر جلوی فرار مالیاتی به خوبی گرفته شود قطعا این عدد در بودجه ۹۹ محقق میشود و واقع بینانه است.
وی گفت: طرح جامع مالیاتی سالهاست در انتظار اجرایی شدن است. اجرایی شدن طرح جامع مالیاتی میتواند از فرار مالیاتی جلوگیری کند. کاهش شفافیت مالیاتی و افزایش فساد نتیجه اجرا نشدن این طرح است.
او افزود: برای شناسایی فرارهای مالیاتی احتیاج به اطلاعات و همکاری نهادهای ذیربط است. استفاده درست از اطلاعات و لینک اطلاعات نیاز به استقرار کامل طرح جامع مالیاتی در کشور دارد.
دولت در لایحه بودجه ۹۹ علاوه برجلوگیری از فرار مالیاتی میتواند با کاهش معافیت مالیاتی اقشار مختلف و ایجاد پایههای جدید مالیاتی به تحقق رقم در نظر گرفته شده برای مالیات در سال ۹۹ کمک کند.
غلامرضا کرد زنگنه کارشناس امور مالیاتی گفت: با توجه به اینکه مالیات ۷ درصد تولید ناخالص ملی است و در کشور ما در مقایسه با کشورهای دیگر سهم پایینی دارد نیاز است که بیشتر به مالیات توجه شود.
او افزود: ۱۷۵ هزار میلیارد تومان در بودجه امسال نرخ مالیات تفاوت دارد و افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی در بودجه داشته است.
کردزنگنه گفت: به شرط حمایت سازمان مالیاتی با توجه به منابع کشف نشدهای که برای دولت وجود دارد دولت میتواند بیشتر این مقدار را از طریق جلوگیری از فرار مالیاتی بدست آورد.
وی افزود: سازمان مالیاتی نیاز به ابزار مادی و انسانی دارد. مشوقها و بودجه لازم برای سازمان مالیاتی لازم است به دلیل اینکه سازمان مالیاتی حساس است بنابراین از نظر منابع مالی و تجهیزات و نیروی انسانی نیاز به حمایت و تشویق دولت دارد. هرچه خدمات دولت برای مردم بازگو شود اعتماد مردم بیشتر میشود و مردم با اشتیاق بیشتری در پرداخت مالیات خواهند داشت.
او افزود: خوراک مالیات اطلاعات است بنابراین هرچه اطلاعات بیشتر و دقیقتر وارد سیستم شود مالیات بیشتر و اصولیتر دریافت خواهد شد بنابراین تا زمانی که اطلاعات کامل نباشد نمیتوانیم مالیات را به حق دریافت کنیم به طور مثال از کل ۳۰۰ میلیون املاک در کشور فقط ۱۰۰ میلیون آن در نظام مالیاتی ثبت شده است بنابراین مشکل اصلی ناتوانی نظام مالیاتی در کشور است.
در طرح جامع نظام مالیاتی ۳۲ طرح تعریف شده، ولی سازوکار شبکه به تنهایی کافی نیست، چون نظام مالیاتی نیاز به خوراک و اطلاعات دارد. اطلاعات ناقص مالیاتی تبعیض ایجاد میکند و ریشه در اطلاعات ناقص است.
احمد زمانی رئیس مرکز پژوهش سازمان مالیاتی هم گفت: مقابله با فرار مالیاتی به معنای فشار نیست بلکه به معنی وصول مالیات حقه است بنابراین باید به بخشی از مودیان که اطلاعات خود را ثبت نکرده اند اشراف داشته باشیم، معافیتهای مالیاتی باید شفاف شود، چون کشور ما نسبت به خیلی از کشورها بیشترین معافیتهای مالیاتی را دارد همچنین اصلاح بعضی معافیتها با معرفی پایههای مالیاتی نیز بخش دیگر است که باید برای افزایش و ارتقای درامدهای مالیاتی با هدف اینکه به تولید و سرمایه گذاری فشاری وارد نشود انجام شود.
زمانی گفت: برای نوین سازی و نظام هوشمندسازی مالیاتی برنامه ریزی لازم انجام شده است که نظام مالیات بر درامد را ساماندهی خواهد کرد.
رئیس مرکز پژوهش سازمان مالیاتی درباره افزایش مالیات در بودجه ۹۹ گفت: در صورت عملی شدن پیشنهادات تغییر معافیتهای مالیاتی تا حد درخور توجهی قابل وصول است.
.