مراسم رونمایی از دستاوردهای صنعت زنبورداری
تولید سالانه ۸۰ میلیون تن محصولات زراعی
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی: سالانه ۸۰ میلیون تن محصولات زراعی تولید میشود؛ معتقدم تصدیگری باید به بخش خصوصی واگذار شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما عباس کشاورز در مراسم رونمایی از دستاوردهای صنعت زنبورداری گفت: زنبور یکی از سیکلهای پایدار برای حیات طبیعت است و در گام اول باید از این حشره حمایت شود تا محیط زیست پایدار بماند.
وی همچنین گفت: ۲۵۰ هزار هکتار کشت کلزا در کشور داریم که زنبورداران از این کشت استقبال میکنند و وجود زنبور در کنار کشت کلزا عملکرد این دانه روغنی را ۲۵ تا ۴۰ درصد افزایش میدهد.
کشاورز افزود: اگر کشاورز زنبور عسل در کنار کلزا داشته باشد ۲ تن در هکتار اضافه برداشت میکند یعنی ۳۰ درصد افزایش عملکرد پیدا میکند که در آن صورت سالانه بین ۶۰ تا ۷۰ هزار تن کلزا به واسطه حضور زنبور عسل افزایش مییابد.
وی گفت: سالانه ۸۰ میلیون تن محصولات زراعی در کشور تولید میشود و در یک محصول که خیلی وابسته هستیم یونجه به عنوان غذای دام است که به غیر از زنبور نمیتواند آن را بارور کند.
او با بیان اینکه معتقدم باید کارهای تصدیگری را به بخش خصوصی واگذار کنیم، گفت: بر ایده مشارکت خصوصی تأکید میکنم که در تولید هم بسیار مؤثر است. صندوقها یک ابزار توسعه هستند و نه اینکه منبع وام باشند. باید دانش را به کالا تبدیل و تولید ثروت کنیم.
کشاورز همچنین افزود: صندوق حمایت از کشاورزی با مدیریت مردم باعث توسعه این بخش میشود و دولت باید پایش را از کارها بیرون بکشد و امور را به شرکتهای تعاونی واگذار کند صحبت من با زنبورداران است. عملکرد تولید پایین است برای برونرفت از این مسئله باید با افزایش بهرهوری و انتقال دانش بیشترین بازده را به دست آوریم. در کنار عسل، تولید ژل، نیش زنبور عسل و بره موم تولید شود.
هر گرم زهر زنبور ۸۰ دلار ارزش دارد
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: صادرات یک گرم زهر زنبور ۸۰ دلار به ارزش ۱.۵ بشکه نفت است.
عباس کشاورز گفت: ارزش اقتصادی زنبور به عنوان حشرهای که در طبیعت پرورش مییابد، خیلی زیاد است و باید از این حشره محافظت شود، بهبود عملکرد و بهره وری و بازدهی مطلوب باید تحقق یابد.
آقای کشاورز گفت: برخی محصولها بدون وجود زنبور بازدهی کافی ندارد و، چون زنبورها به گسترش پدیده گرده افشانی گلها و بازدهی مزارع کمک میکند.
مرتضی رضایی معاون وزارت جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی کشور هم گفت: زنبورداری، صنعت واقعی است و باید علم و فناوری در این صنعت تزریق شود.
وی گفت: ایران سومین کشور تولید عسل و کلونی است و با توجه به گستردگی صنعت زنبورداری که از استخراج عسل و زهر تا تولید محصول عسل است، بحث مهارت افزایی و تبدیل علم به مهارت نیز باید مدنظر قرار گیرد.
به گفته رضایی، صنعت زنبورداری مصداق واقعی اقتصاد مقاومتی با توانمندی بالای صادرات دارد، بازار داخل نیز مهم است؛ بنابراین گزارش، با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سرپرست وزارت جهاد کشاورزی بنیاد ملی ارتقای بهره وری و مهارت افتتاح شد. همچنین از زنجیره ارزش ژل رویال که در تولید دارو کاربرد دارد، رونمایی شد.
همچنین در این مراسم از سامانه مبادلات الکترونیکی صنعت زنبورداری ایران رونمایی شد که تا کنون ۵ میلیارد تومان گردش مالی داشته است.
همچنین رونمایی و معرفی قرص ژل رویال انجام شد.
در این مراسم اعلام شد عسل اگر کیلویی ۱۰۰ هزار تومان باشد، اما با تولید یک کیلو ژل رویال ۴.۵ میلیون تومان ارزش به دست میآید و زنبورداری باعث گردهافشانی برای محیط زیست و افزایش عملکرد محصول میشود.
در پایان این مراسم از زنبورداران نمونه محمدرضا کوهی که با سرمایهگذاری خودش دانش تولید ژل رویال را کسب کرده و در اختیار زنبورداران قرار داده بود و همچنین حسن سلیمانی با تولید منحصربهفرد تجهیزات زنبورداری و تولید سلولهای ژل رویال به عنوان تولیدکننده برتر معرفی و تقدیر شد.