بوی نامطبوع عامل آلودگی زیست محیطی
بررسی ۲۵ عامل غیرقطعی منشاء بوی نامطبوع تهران
عضو شورای شهر تهران از بررسی ۲۵ عامل برای شناسایی علت انتشار بوی نامطبوع تهران خبر داد.
زهرا صدراعظم نوری در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: یکی از آلودگیهای زیست محیطی ناشی از بوی نامطبوعی است که در شهر پخش میشود. سال گذشته یک بار و امسال چندین بار این بو در سطح شهر تهران منتشر شد، بررسیهای مختلفی انجام گرفت، اما هنوز قطعیت این عامل را نمیتوان اعلام کرد به دلیل اینکه بویی که چندبار متصاعد شده بیشتر جنسش از نوع ترکیبات گوگرد و آمونیاک است.
وی گفت: زمانی این بو متصاعد میشود که با وارونگی دما و رطوبت مواجه هستیم. این موضوع میتواند علتهای مختلفی داشته باشد، زیرا پراکندگی آن در شهر وجود دارد؛ بنابراین مادامی که دستگاههای سنجش بو اندازه گیری و منبع این بو را مشخص نکنند، نمیتوان بصورت قطعی اعلام کرد که این بو از کدام منبع ناشی میشود.
عضو شورای شهر تهران افزود: شورا از شهرداری درخواست کرده است دستگاههای بوسنج خریداری کند. شهرداری هم چند دستگاه خرید کرده که طبق برنامه قرار است چند دستگاه دیگر هم خریداری شود تا در نقاط مختلف هنگام انتشار بو بتوانند اندازه گیری کنند تا منبع این بوی نامطبوع مشخص شود.
وی گفت: زمانی که دستگاهها خریداری شد هنوز بوی نامطبوع منتشر نشده بود برای همین امکان اندازه گیری وجود نداشت و نمیتوان در این خصوص اظهار نظر دقیق کرد. در جاهایی که بو متصاعد شده است از منبعهایی مثل گاوداریها میتوان نام برد. کارخانههایی که تولیداتی با ترکیب گوگرد آمونیاک دارند هم میتوانند منبع بو باشند. فاضلابهایی را که به صورت خام از مراکز صنعتی آن محدودهها خارج و در فضای باز منتشر میشود هم میتوان به عنوان منشا بو نام برد.
نوری افزود: اما نمیتوان آرادکوه را به عنوان منبع بو در نظر گرفت. چون آرادکوه سالیان سال است فعالیت میکند و زباله در آنجا تخلیه و دفن میشود. اگر منبع بو از آرادکوه باشد باید همان محیط و اطرافش همان بو احساس شود در حالی که اینطور نیست و آرادکوه در نقطه جنوب تهران است و این بو گاهی اوقات در مناطق مرکزی و شمالی شهر احساس میشود.
وی گفت: احتمال بوی مازوت هم وجود دارد. در مراکزی که به جای سوخت نفت و گاز از مازوت استفاده میکنند تولید گوگرد بیش از اندازه میتواند یکی از عوامل باشد و بعضا گزارشهایی در این خصوص وجود دارد مثل کارخانه سیمان که ۱۹۰ روز از مازوت استفاده کرده است.