بسته سلامت ؛
۲۵ درصد مردم فارس دچار نارساییکلیه
حدود ۲۵ درصد مردم فارس دچار درجاتی از نارساییکلیه هستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، بهرام شهریاری فوق تخصص بیماریهای کلیه، دیالیز، فشار خون و پیوند گفت: براساس شواهد موجود ۲۰ تا ۲۵ درصد مردم فارس دچار درجاتی از نارسایی کلیه هستند و شیوع این بیماری بالا است.
شهریاری با بیان اینکه عدم شناسایی به موقع این افراد برای سیستم درمان گران تمام میشود، افزود: به منظور تشخیص به موقع مشکلات کلیوی به افراد بالای ۳۰ سال توصیه می شود هر ۲ سال یک بار آزمایش عملکرد کلیه بدهند تا این بیماری خاموش در درجات پایینتر شناسایی و کنترل شود.
وی تصریح کرد: مردم باید خاموش بودن نارسایی کلیه را جدی بگیرند چرا که افرادی به ظاهر سالم ، یکباره متوجه قرار گرفتن در درجههای بالای بیماری میشوند؛ با توجه به این که نارسایی کلیه علامت ندارد و در اکثر مواقع وجود علایم نشانگر گذشتن کار از کار است، از مردم درخواست می شود آزمایشهای ۲ ساله را جدی بگیرند.
این فوق تخصص بیماریهای کلیه ادامه داد: کسانی که دیابت، فشارخون، سنگ کلیه و پروستات دارند بیشتر در معرض نارسایی کلیوی هستند و در این باره نباید سهل انگاری کنند.
شهریاری اضافه کرد: فشار خون یکی از دلایل اصلی از کارافتادن کلیه است و به همین دلیل شناسایی مبتلایان به فشار خون بالا ضروری است.
این فوق تخصص دیالیز، فشار خون و پیوند، سن بالا، دیابت و مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک را از جمله عواملی دانست که میتواند فرد را به نارسایی کلیه دچار کند.
شهریاری گفت: این افراد باید وضعیت خود را جدی بگیرند و با مشورت پزشک، عملکرد کلیه را بررسی کنند تا در صورت لزوم فعالیتهای پیشگیرانه برای این بیماری پیش رونده انجام شود.
وی افزود: هم اکنون بیماریهای مزمن کلیه یکی از پرهزینهترین بیماریها در کشور و فارس است و شناسایی به موقع آن میتواند از هزینههای بسیاری پیشگیری کند.
این فوق تخصص کلیه با اشاره به این که دیابت و فشار خون شایعترین علت نارسایی کلیه است، جدی گرفتن این بیماریها را در کاهش تعداد افرادی که عملکرد کلیه را از دست میدهند قابل توجه میداند.