پخش زنده
امروز: -
تعداد کانونهای گرد و غبار خراسان رضوی دوبرابر شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی امروز در ششمین جلسه کارگروه مقابله با گرد و غبار استان، در استانداری خراسان رضوی گفت: تعداد ۱۵کانون گرد و غبار این استان در ۱۴شهرستان هم اکنون به ۳۰کانون در ۲۰شهرستان افزایش یافته است.
علیرضا صحرایی با اشاره به چالشهای اجتماعی در موضوعاتی همچون دیمکاری و چرای مازاد بر ظرفیت مراتع افزود: ورود دامهای اهلی به مراتع شهرستان سرخس حدود ۲۴هزار رأس است در حالی که ظرفیت این مراتع چهارهزار راس دام تعیین شده است و همچنین سالانه بخش قابل توجهی از اراضی آستان قدس رضوی برای دیمکاری دراختیار مردم قرار میگیرد.
او گفت: تا کنون ۵۷۰هزار هکتار عرصه جنگلی در مناطق کویری همچون بجستان، گناباد، خلیل آباد، سبزوار، بردسکن، سرخس و مه ولات ایجادشده است اما برای مقابله با گرد و غبار در استان نیازمند همراهی بیشتر نهادهای متولی هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی هم در این نشست گفت: احیا و بازسازی عرصههای معدنی تخریب شده قبل از تمدید و صدور مجوز بهره برداری از معادن امری اجباری است.
احمد یزدان پناه افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی مکلف است در زمان صدور و تمدید پروانه بهرهبرداری، شروطی را برای احیای عرصههای تخریب شده برای متقاضیان در نظر بگیرد که در نتیجه آن بهرهبرداران ملزم به اجرای اقدامات اصلاحی و احیایی عرصه مورد استفاده شوند.
وی با تاکید بر ضرورت تشکیل کمیته فنی متشکل از نمایندگان آستان قدس رضوی، معاونت امور دام جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و آبخیزداری پیرامون ساماندهی چرای دام در مراتع افزود: کشت دیم در عرصههای فرسایش پذیر و مناطقی از استان که فاقد ظرفیت اکولوژیک هستند لازم است.
یزدان پناه تاکید کرد: اعتبارات مهار ریزگرد امسال باید با اولویت بندی به شهرستانهای سرخس، خواف و گناباد تخصیص داده شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز با اشاره به شرایط متفاوت استان درخصوص آسیبپذیری از معضل گرد و غبار، بر لزوم ساخت ایستگاههای پایش گرد و غبار در مناطق مرزی و مستعد بروز این پدیده مانند شهرستان سرخس تاکید کرد.
تورج همتی با اشاره به مصوبه پنجمین کارگروه مقابله با گرد و غبار خراسان رضوی در خصوص انتخاب روستای چاله زرد به عنوان روستای آزمایشی برای مهار پدیده گرد و غبار استان، خواستار افزایش اعتبار تخصیص یافته از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان به منظور احیای پوشش گیاهی در کانونهای گرد و غبار این منطقه شد.