به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، محمدعلی طهماسبی با بیان اینکه بخشی از حجم تولیدی در فضای گلخانه و بقیه در فضای باز انجام گرفته و میتوان با هرس و تغذیه مناسب این میزان را به دو برابر افزایش داد گفت: هم اکنون ۲میلیون و ۹۰۰هزار هکتار باغ در کشور وجود داشته که حدود ۹۰۰هزار هکتار آن نیاز به بازسازی دارد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی دلیل بازسازی باغها را مخروطی کاشته شدن، پایهها و رقمهای قدیمی و استاندارد نبودن نقشه باغها برشمرد و افزود: هر ۳۰سال باید این نقشه تغییر یافته، زیرا چرخهای همیشه ادامهدار است.
محمدعلی طهماسبی گفت این ۹۰۰هزار هکتار احتیاج به نهال، پایه و رقمهای جدید بوده و پارسال ۱۴۲رقم و پایه جدید معرفی شد. همچنین امسال هم موسسه تحقیقات باغبانی این میزان را ۱۰تا۲۰ رقم اعلام کرده است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی یکی از دلایل و مشکلات دیگر را تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی دانست و با تاکید بر توجه به تغذیه باغها گفت: در حال حاضر ۲۳میلیون تن محصولات باغبانی در کشور تولید میشود.
طهماسبی با انتقاد از نبود تشکلهای توانمند در عرصه باغبانی افزود: نبود تشکل در این بخش موجب فروش محصولات باغبانی به نا چیز شده و لازمه آن کنترل بازار با راه اندازی یک تشکل قوی است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه زمینه مناسبی برای صادرات با همکاری اتحادیه اوراسیا فراهم شده است گفت: این اتحادیه بر روی تعرفه توجیهی ایران با کشورهای دیگر تمرکز کرده و ضوابط قرنطینهای را در کشور مقابل، ثبت و ضبط و موجب کمک به صادرکننده میشود.
طهماسبی افزود: یک خط اعتباری با حدود ۶۰۰میلیارد تومان و عاملیت بانک کشاورزی برای پرداخت تسهیلات به صادرکنندگان پنج محصول باغی ایجاد شده که فقط پستهکاران از آن بهرهبرداری کرده اند و بخشهای دیگر بهره زیادی نبرده اند.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: این خط اعتباری با سود ۵/۱۴درصد تنها برای تجارت و صادرات محصولات باغبانی برای ضرر نکردن باغداران در نظر گرفته شده تا یک اتحادیه و تعاونی در هر استان ایجاد شود و دست واسطهها کوتاه شود.