پخش زنده
امروز: -
توانمندسازی و سلامت جسمانی زنان یکی از ابعاد مهم در توسعه پایدار خانواده و جامعه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خوزستان؛ صبح زود است و خورشید هنوز به طور کامل طلوع نکرده که صدای هایی از پنجره اتاقم میشنوم . فریادهای بانویی که هر لحظه بلند تر میشود بی اختیار مرا به سمت پنجره می کشاند . قصه تکراری ورزش صبحگاهی بانوان و مزاحمت های بی شرمانۀ خیابانی . اتفاقی که تقریبا هفته ای چند بار درست پایین همین پنجره رخ میدهد.
زنان به عنوان نیمی از پیکره اجتماع با مسئولیت های متعددی روبرو هستند که انجام تمامی این امور ، مستلزم داشتن جسم و به دنبال آن روحی سالم است . مدیریت در خانه ، تربیت فرزندان و در بسیاری موارد حضور در جامعه و کار و فعالیت اقتصادی ، توان مضاعفی میطلبد که حتی بسیاری از آقایان از انجام همزمان این کارها ناتوانند.
حفظ نشاط و شادابی بانوان ، محقق نمیشود مگر با سلامتی روحی و جسمی آنها که این مهم با رعایت نکاتی از جمله : تغذیه صحیح و ورزش امکان پذیر خواهد بود . برای تحقق این امر وجود مکانی با عنوان پارک بانوان بسیار مهم و حائز اهمیت است .
طبیعتا پارکی که برای ورزش بانوان در نظر گرفته میشود ، باید واجد شرایط و ویژگی های مهمی از جمله امنیت اجتماعی ، مشرف نبودن به دیگر اماکن خصوصی و عمومی و محصور بودن باشد .
هر چند فضاهای تفریحی متعددی در شهر وجود دارد اما وجود پارکی صرفا برای بانوان ، بسیار حائز اهمیت بوده و باید در برنامه هایی دولت لحاظ شود . وجود فضایی برای تخلیه هیجانات درونی زنان ، در کمال امنیت و آرامش .
چند سال قبل در اهواز با فضا سازی و تبلیغات بسیار ، اولین پارک بانوان در افتتاح شد اما متاسفانه به دلیل نداشتن بسیاری از ویژگی های یاد شده و عدم تطابق با استانداردهای جهانی ، عملا غیر قابل استفاده مانده .
خانم موسوی ، مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان میگوید : اهمیت دادن به مکانی برای گذران اوقات فراغت بانوان ، از جمله وظایف شهرداریست و این ارگان باید پارکهای بانوان را با موضوعیت بانوان مطرح کند . حال آنکه پارک بانوان اهواز شرایط مناسبی برای پارک بانوان بودن ، ندارد .
سیده فرانک موسوی ، هدف از احداث پارک بانوان را تفکیک جنسیتی نمیداند و تاکید میکند که هدف از بنای پارکی صرفا مخصوص بانوان ایجاد فضایی ست که زنان و دختران در کمال آرامش و امنیت بتوانندبه لحاظ روحی و روانی تخلیه هیجان شوند و به سلامت و کمال جسمی دست یابند .
خانم مریم رحمانی ، یکی از زنان شهروند اهوازیست که میگوید با وجود متکدیان و پرسه سگهای ولگرد جرات پیاده روی در جاده هایی که به نام سلامتی از آنها یاد میشودرا ندارد و بی صبرانه منتظر است تا بالاخره وعده ها محقق شود و در اهواز هم همچون کلانشهرهای تهران و تبریز و اصفهان وشیراز ، پارکی مخصوص برای بانوان افتتاح شود .
اما معاون فرهنگی و امور اجتماعی شهرداری اهواز ، حالا از جانمایی اشتباه پارک بانوان گفته . مشکلی که مقصر مستقیم آن رامسئولین پیشین شهرداری و شورای شهر قبلی اعلام میکند و میگوید : با توجه به اینکه هزینه های هنگفتی برای افتتاح این پارک صرف شده ، ناچاریم آن را افتتاح و مورد بهره برداری قرار دهیم .
حالا بیش از 5 سال از افتتاح پارک بانوان اهواز میگذرد . پارکی که حتی از داشتن یک تابلوی خوانا و قابل دید محروم است و همچون بسیاری از پروژه های نیمه تمام و یا ناقص اهواز ، محکوم به فناست.
با توجه به آب و هوای بسیار گرم و شرایط اقلیمی خاص حاکم بر استان خوزستان و خصوصا اهواز ، وجود فضاهای سرپوشیده و مجهز به سیستمهای پیشرفته و سلامت خنک کننده و تهویه مطبوع ، در اهواز خصوصا برای بانوان ، امری ضروری و حیاتی ست و با توجه به اینکه زنان بیش از نیمی از پیکره اجتماع را تشکیل میدهند ، احداث و بهره برداری ازچنین مکانی ، سرعت عمل و توجه بیش از پیش مسئولان را می طلبد.
*سهام خزلی