به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ در سال رونق تولید و با عنایت به نقش بی بدیل توانمندی و مهارت افزایی نیروی انسانی در افزایش توان بالقوه اقتصادی کشورها و به منظور ارتقاء و بهبودِ مهارتها و تواناییهای متقاضیانِ کسب فرصتِ شغلی یا افراد شاغل در بخشهای مختلف اقتصادی مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و صیانت از صنایع و سرمایه گذاری در منطقه و بهبود فضای صادرات کشور؛ تفاهم نامه همکاری بین دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی به نمایندگی محمدرضا رستمی، معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق، و سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به نمایندگی علی اوسط هاشمی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور منعقد شد.
اهداف این تفاهم نامه به شرح زیر است:
۱- ارتقای وزن اجتماعی مهارت در بین نقشآفرینان و ساکنان مناطق آزاد.
۲- بسترسازی به منظور رشد اقتصادی مداوم و فراگیر، اشتغال پایدار و مولد و کار شایسته
۳- ارتقای توان تولید و صادرات محصولها در مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی با ارتقای کیفیت و بازدهی از طریق آموزش مهارت نیروی انسانی.
۴- زمینه سازی موثر برای انتقال فناوری از طریق توسعه منابع انسانی.
۵-حمایت از ایده پردازی و پرورش افراد خلاق و ایده پرداز.
۶- افزایش همکاریهای مشترک به منظور هم افزایی و تبدیل مناطق آزاد تجاری - صنعتی به الگوی توسعه آموزش فنی و حرفهای در منطقه.
۷- روزآمدسازی تجهیزات و سخت افزار آموزشی مبتنی بر فناوری با گسترش تعاملات مشترک و استفاده از تجارب و ظرفیتهای مجامع و سازمانهای بین المللی و منطقهای مانند سازمان جهانی کار (ILO)، سازمان بین المللی آموزشهای حرفهای (IVTO)، مرکز منطقهای علوم و انتقال فناوری اتحادیه همکاریهای کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IOR-ARC RCSTT). مسابقات جهانی مهارت (World Skills)، مرکز بینالمللی آموزشهای فنی و حرفهای سازمان یونسکو (UNEVOC) و ....
محورهای مشترک همکاری میان دو سازمان نیز به این شرح است:
۱- راه اندازی مراکز تخصصی مهارتی متناسب با فناوریهای نوین و برند بین المللی (دولتی- خصوصی) در مناطق آزاد.
۲- تربیت مربی در حوزههای تخصصی دریا، بندر، IT و رباتیک، گردشگری و ... با استانداردهای بین المللی.
۳- همکاری در تولید مجلات تخصصی و رسانههای تصویری آموزشی در جهت ترویجِ مهارت آموزی.
۴- فراهم سازی شرایط و برگزاری دورههای آموزشی، کارگاههای آموزشی، همایشها در سطح ملی و بینالمللی.
۵- مشارکت موثر جهت اشتغال مهارت آموختگان در بازارهای ملی و بین المللی.
۶- زمینه سازی برای صدور توان فنی و مهارتی.
۷- آینده پژوهی در حوزه شناسایی مشاغل مرتبط با فناوریهای راهبردی و نوین و انجام طرحهای پژوهشی با عنوان امکان سنجی و نیازسنجی آموزشی.
۸- همکاری در برگزاری مسابقات مهارت در سطح مناطق آزاد ایران، کشورهای حاشیه اقیانوس هند با مشارکت مرکز منطقه¬ای علوم و انتقال فناوری اتحادیه همکاری¬های کشورهای حاشیه اقیانوس هند (IOR-ARC RCSTT).
۹- راه اندازی پارک مهارت و اشتغال در مناطق آزاد با رویکرد بین المللی.
۱۰- ایجاد مراکز سنجش و صلاحیت حرفهای با مشارکت مناطق آزاد و موسسات بین المللی و صدور گواهینامه مشترک با موسسات بین المللی.
مدت اعتبار این تفاهم نامه ۳ سال خواهد بود.