به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی سی ان ان در گفت و گو با جان گرامندی (john garamendi) نماینده دموکرات کنگره و عضو کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، به اظهارات اخیر مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در برنامه رادیویی "تونی کاتس تودی" اشاره کرد که با گفتههای دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور مبنی بر اینکه اقدامات ایران چهار سفارتخانه را تهدید میکرد، تناقض دارد. در عین حال پمپئو گفت: این ایده که تهدیدی قریب الوقوع وجود نداشت، اساسا غلط است.
مجری سی ان ان پس از این مقدمه از جان گرامندی خواست با توجه به اینکه در جلسه کنگره در اینباره حضور داشته است، ارزیابی خود را ارائه کند.
وی گفت: "مهمترین چیزی که یک مقام جهانی، یک وزیر خارجه یا رئیس جمهور یا هر فرد دیگری که میخواهد کشور را اداره کند باید داشته باشد، صداقت و قابل اعتماد بودن است. این چیزی است که در این دولت کاملا از دست رفته است. رئیس جمهور مشخصا با ۱۵ هزار دروغ و توئیت (نادرست) پیش از این، چنین مشخصهای را از دست داده است. به وزیر خارجه هم نمیتوان اعتماد کرد و وزارت دفاع هم یک هفته تا ده روز بعد میآید و میگوید راستی یازده نفر در آن حمله (حمله ایران به پایگاههای آمریکا در عراق) صدمه دیدند. امکان باور کردن این دولت، از دست رفته است و این مشکلی کاملا واقعی است. در سراسر جهان متحدان ما، نظیر آنهایی که هنوز باقیمانده اند و هنوز باور دارند که آمریکا شریک مهمی در جهان است میگویند ما نمیتوانیم به آنها اعتماد کنیم، ما نمیدانیم آنها در قدم بعدی قصد دارند چه کار کنند. شما به اوضاع کره شمالی اشاره کردید. این وضعیتی است که بارها و بارها تکرار میشود. اصل مطلب این است که ما با یک مشکل واقعی امکان اعتماد و اطمینان به این دولت مواجه ایم. "
مجری سن ان ان گفت: ما میدانیم که دولت ترامپ به نه تنها به سوالات موجود درباره "خطر قریب الوقوع" حتی در جلساتی که شما داشتید، پاسخ نداده است، بلکه چهار جلسه محرمانه درباره ایران را نیز لغو کرد. یکی از این جلسات قرار بود با کمیته شما (کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان) برگزار شود. شما فکر میکنید چرا آنها این کار را انجام دادند، آیا آنها نمیخواهند با سوال مواجه شوند یا چیزی را میخواهند پنهان کنند؟
جان گرامندی گفت: "من فکر میکنم همه مواردی که شما گفتید، وجود داشته است. آنها نمیخواهند با سوال (نمایندگان کنگره) مواجه شوند، زیرا جواب صادقانهای به آن ندارند. آنها شش جور روایت مختلف را قبلا ارائه کردند و این درحالی است که یازده تن از پرسنل نظامی ما بر اثر این حمله مجروح شدند، البته نه به شکل جسمی که به شکل ضربه خفیف مغزی؛ بنابراین ما با وضعیتی مواجه هستیم که پذیرفتنی نیست. ما مسئولیتی داریم و دولت وظیفه دارد درباره عملکرد خود توضیح دهد ما باید آنها را به پاسخگویی واداریم و آنها باید پاسخگو باشند.
مجری سی ان ان در ادامه بحث را به کره شمالی معطوف کرد و گفت: مقام نظامی شماره دوی آمریکا، حرفهای حیرت آوری درباره برنامه هستهای کره شمالی مطرح کرد:
ژنرال جان هایتن (Gen. John Hyten) گفت: "کره شمالی با سرعتی معادل دیگر کشورهای جهان سرگرم ساخت موشکهای جدید، توسعه توانمندیهای جدید و تسلیحات جدید بوده است؛ با صد و پانزدهمین اقتصاد قدرتمند جهان (کره شمالی). سرعت، خود, (موجب افزایش) تولید است. "
مجری سی ان ان پس از اظهارات این ژنرال آمریکایی، حرفهای ترامپ درباره کیم جونگ اون پس از نامههای عاشقانه اش برای او را پخش کرد که در آنها به "روابط خوب" خود با رهبر کره شمالی اشاره میکند.
مجری سی ان ان پرسید آیا در این اظهارات ما روش یا راهبرد مشخصی میبینیم؟
جان گرامندی نماینده کنگره آمریکا در اینباره گفت: "یک پاسخ وجود دارد: این مرد نمیتواند چهار سال دیگر هم رئیس جمهور ما باشد. نگاه کنید در شبه جزیره کره چه رخ داد. او اجازه داد کره شمالی هر کاری دلش میخواهد انجام دهد. ما میتوانیم با همکاری کره جنوبی، کره شمالی را دوباره به پاسخگویی وادار کنیم. اینها اقداماتی است که اکنون تقریبا از دست رفته است. همزمان اعمال فشار بر کره شمالی که باید وجود داشته باشد، عملا ناپدید شده است؛ بنابراین این رئیس جمهور باید برود ما نمیتوانیم اجازه دهیم چهار سال دیگر کشور را اداره کند.