در یکصد و نود و یکمین جلسه شورا
تصویب لایحه متمم بودجه از بیانضباطی مالی جلوگیری خواهد کرد
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران: تصویب لایحه متمم بودجه از گرایش شهرداری به بی انضباطی مالی جلوگیری خواهد کرد.
ب
ه گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سید حسن رسولی در یکصد و نود و یکمین جلسه شورا و در جریان بررسی لایحه متمم بودجه سال ۹۸، اظهار کرد: شورای شهر تهران در بودجه مصوب سال ۹۸ به شهرداری تهران اجازه داد با استفاده از اختیارات کمیته تخصص ۱۰ درصد بودجه مصوب یعنی مبلغ ۱۸۲۰ میلیارد تومان را جابجا کند.
وی با بیان اینکه باید شفافیت و تحقق پذیری قابل تامین به تمام مصوبات ما باشد، افزود: در جدول منابع و مصارف برنامه پنج ساله سوم مصوب شورا، درآمد شهرداری تهران ۱۵۰ هزار میلیارد تومان تعیین شده و این یعنی شهرداری به طور متوسط باید سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشد.
رسولی گفت:: براساس لایحه متمم بودجه ۵هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان از این بودجه تامین شده و همچنان نسبت به جدول برنامه پنج ساله، کسری داریم.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، با اشاره به اینکه بودجه سال ۹۸ به صورت انقباضی بسته شده است، اظهار کرد: در حال حاضر بر اساس گزارش درآمد و هزینههای خزانهداری ۹۹ درصد از این بودجه محقق شده است.
وی افزود:با توجه به افزایش بیسابقه در هزینه نگهداشت و توسعه شهر، کارگروه مشترکی با چند کمیته تشکیل شد تا به این منابع جدید رسیدگی کند.
رسولی گفت:: در دوره جدید موفق شدیم میزان درآمدهای پایدار شهرداری را از ۱۹ درصد به ۴۹ درصد افزایش دهیم.
نائب رئیس کمیسیون بودجه شورا، افزود: تصویب لایحه متمم بودجه از گرایش شهرداری به بی انضباطی مالی جلوگیری خواهد کرد همچنین موجب میشود تا بر اساس تقویم زمانی عمل کنیم.
وی با بیان اینکه در لایحه متمم ۹۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس درنظر گرفته شده است، گفت: اینگونه اعلام نشود که لایحه متمم تنها برای حقوق و دستمزد است بلکه برای نگهداشت شهر، دیون شهرداری و هزینههای جاری و اجرایی است.
***رییس کمیته اقتصاد شورا در تذکری به رییس کل بانک مرکزی، گفت:؛ در
انتشار اوراق مشارکت مترو تسریع شود
سید محمود میر لوحی، افزود: با گذشت ده ماه از سال و با وجود توجه و تاکید ریاست محترم جمهور و دولت محترم در خصوص حمایت از اجرای طرحهای مترو همچنان نهصد میلیارد تومان اوراق مشارکت سهمیه متروی تهران در مسیر اجرا به ویژه در موضوع وثایق با تاخیر مواجه بوده است.
وی ادامه داد: با وجود تعهد قانونی دولت در تضمین اصل و سود ۵۰ درصد اوراق قرضه حمل و نقل عمومی دلیل تاخیر و سخت گیری بانکها و بانک عامل مشخص نیست.
عضو شورا افزود: تقاضا داریم قبل از پایان فرصت دستور لازم صادر شود.
*** آزادسازی عرصه ۲۷۰ هکتاری بوستان ولایت به عنوان بزرگترین زمین خام پایتخت مورد توجه شهرداری قرار نگرفته است.
عضو هیأت رئیسه شورای شهر، گفت::این بوستان میتواند بخش قابلتوجهی از نیازهای خدماتی مردم جنوب پایتخت را برطرف کندو با وجود گذشت بیش از یک دهه از زمان واگذاری این زمین به شهرداری تهران و انعقاد قرارداد با ۶ شرکت مهندسی مشاور برای تهیه طرح و تأمین هزینههای مادی و معنوی برای مدیریت شهری، متأسفانه نتیجهای حاصل نشده است.
زهرا نژادبهرام افزود: در دو سال گذشته و از زمان آغاز به کار مدیریت جدید شهری هیچ گامی برای تعیین تکلیف و تهیه طرح از بوستان ولایت به منظور بهرهمندی ساکنین جنوبی پایتخت برداشته نشده است و آخرین گزارشات نشان میدهد برگزاری مسابقه طراحی مدل مفهومی محدوده بوستان ولایت به نهاد راهبردی و پایش طرحهای توسعه شهری سپرده شده است که البته در این زمینه نیز تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: به شهرداری تهران نسبت به این موضوع تذکر میدهم و باید پیگیری جدی و مصمم برای تعیینتکلیف طرحهای موضوعی و موضعی پیوست چهارم طرح جامع انجام گیرد.
عضو شورا گفت::همچنین گسترههای نیازمند طرح موضعی مصوب کمیسیون ماده ۵ تحت تملک شهرداری تهران نیز برای آن اقدامات انجام گیرد.
وی تصریح کرد: مسئله تهیه و تعیین اراضی نیازمند طرحهای موضعی ویژه است که نبود این مسئله از معضلات جدی شهر تهران محسوب میشود.
نژادبهرام ادامه داد:طبق تبصرههای موجود، شهرداری تهران موظف است طی شش ماه نخست ۹۸ ضمن پالایش طرحهای موضوعی و موضعی نسبت به اولویتبندی و تنظیم برنامه زمانی، اقدام کند، ولی با گذشت چهار ماه از فرصت داده شده توسط شورای شهر، تاکنون برنامهای صورت نگرفته است.
وی اضافه کرد: در زمینه روشن نشدن تکلیف اراضی و گسترههای ویژه شهرداری تهران، با مسئله تعدد انعقاد قرارداد با شرکتهای مهندسی مشاور و صرف هزینههای چندباره مواجهیم، همچنین تعیین تکلیف بخش قابل توجهی از عرصههای بزرگمقیاس فرامنطقهای انجام نگرفته است.
نژادبهرام یادآور شد:روشن نشدن تکلیف محدوده ۱۵ هکتاری اراضی فوقانی تونل رسالت که تحت عنوان مسیر طبیعت معرفی میشود، از عرصههای دارای ظرفیت بالقوه شهر تهران است و در سال ۱۳۹۰ طرح ساماندهی این اراضی تهیه شده، اما با تأیید نشدن جزئیات طرح، شهرداری تهران در سال ۹۴ مجدد اقدام به برگزاری مسابقه طراحی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: آخرین پیگیریها نشان میدهد معاونت معماری و شهرسازی به دنبال انعقاد قرارداد با مشاور جدید برای تهیه طرح بوده که همه این مشکلات باید توسط شهرداری برطرف شود.