به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از برلین؛ اجلاس برلین برای هموار کردن مسیر صلح در لیبی با پیش بینی شکست مواجه شده است.
اجلاس برقراری صلح میان طرفهای درگیر در لیبی از عصر امروز یکشنبه در پایتخت آلمان آغاز به کار میکند.
در این اجلاس قرار است علاوه بر "فائز السراج" رییس شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی و "خلیفه حفتر" فرمانده شبهنظامیان موسوم به ارتش ملی در شرق لیبی، "رجب طیب اردوغان"، "ولادیمیر پوتین" و "امانوئل مکرون" روسای جمهور ترکیه، روسیه و فرانسه، همچنین "مرکل" صدر اعظم آلمان، "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا و نمایندگانی از انگلیس، چین، ایتالیا، امارات، مصر، الجزایر و کنگو شرکت کنند.
البته "بن زائد" ولیعهد ابوظبی که به برلین آمده بود و با مرکل هم دیدار کرد از شرکت در اجلاس صلح لیبی کنار کشید و اعلام کرد: به دلایلی شرکت نمیکند، وزارت امور خارجه تونس هم با انتشار بیانیهای اعلام کرد: به دلیل دعوت دیرهنگام از این کشور در این کنفرانس شرکت نخواهد کرد.
رسانهها از گفتگوی یک مقام آمریکایی با خبرنگاران همراه "مایک پمپئو" خبر داده اند که گفته است توقع کشورش از کنفرانس امروز برلین برای حل بحران در لیبی اندک است به دلیل اینکه متحدان آمریکا مثل عربستان، مصر و امارات، تأمین تجهیزات نظامی و حمایت سیاسی و لجستیک از شبه نظامیان شرق لیبی را بر عهده گرفتهاند.
این در حالیست که سازمان ملل متحد برای اجلاس برلین پیش نویسی را آماده کرده است که بنا به اعلام خبرگزاری آلمان شش بند دارد و اصلاحات در زمینههای اقتصادی و امنیتی در کنار آتشبس و اجرای ممنوعیت واردات سلاح را پیش بینی کرده است.
تاکنون تلاشهایی برای آتش بس و برقراری صلح در لیبی انجام شده که با شکست مواجه شده است، از جمله روسای جمهور ترکیه و روسیه ۱۸ دی ماه امسال در استانبول، خواستار برقراری آتشبس در لیبی شدند و طرفهای درگیر در این کشور را به گفتگو برای دستیابی به صلح دعوت کردند.
همچنین نشست ۲۳ دی هیئتهای ترکیه، روسیه و طرفهای درگیر در لیبی در مسکو هم بدون نتیجه پایان یافت و "خلیفه حفتر" فرمانده شورشیان شرق لیبی بدون امضای توافقنامه، این شهر را ترک کرد.
دولت وفاق ملی به ریاست فائز السراج که از طرف سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته است کنترل طرابلس را در دست دارد و ترکیه و قطر از متحدان اصلی این دولت است.
نیروهای ژنرال حفتر نیز که خود را ارتش ملی میخوانند از پشتیبانی مصر، اردن، روسیه و امارات متحده عربی برخوردارند. ژنرال حفتر در ماه آوریل تلاش کرد پایتخت را تصرف کند.
جنگ داخلی در لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی و پس از سرنگونی حکومت معمر قذافی درگرفت.