پخش زنده
امروز: -
مديرکل حفاظت محيط زيست استان مي گويد: برخي مسئولان استان آلودگي هواي قم را جدي نمي گيرند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقاي سيدرضا موسوي مشکيني صبح امروز و به مناسبت 29 دي ماه روز هواي پاک در جمع خبرنگاران از کاهش چشمگير تعداد روزهاي هواي پاک و سالم در قم سخن گفت و افزود: در 9 ماه سال گذشته قم 250 روز هواي پاک و سالم داشت که اين تعداد امسال به 209 روز کاهش يافت.
وي با تاکيد بر اينکه طرح مطالعه ميزان سهم هربخش در ايجاد آلودگي هواي قم سال آينده اتمام ميرسد افزود: با اين وجود،در روزهاي آلودگي هوا در يک ماه گذشته، تذکرات جدي به دستگاههاي مرتبط داده شده اما جدي گرفته نشد.
مدير کل حفاظت محيط زيست با اشاره به اينکه منابع آلاينده قم منابع ثابت و متحرک هستند خاطرنشان کرد: ليست 30 واحد صنعتي آلاينده در زمينه صنايع فلزي و شيميايي به سازمان صنعت معدن و تجارت ارسال شد اما هيچکدام از آنها فعاليت خود را در روزهاي آلودگي هوا متوقف نکردند.
آقاي موسوي افزود: تنها 30 درصد از خودروهاي استان داراي معاينه فني هستند اما در اين خصوص اقدام خاصي انجام نشده است.
وي وجود سيصد هزار موتور سيکلت را نيز از ديگر منابع آلاينده هواي قم عنوان کرد.
آقاي موسوي گفت: با اين وجود اداره کل حفاظت محيط زيست علي رغم محدوديت هاي اعتباري و نيروي انساني در آذرماه با 200 مورد پايش، سي مورد اخطار کتبي براي واحدهاي آلاينده صادر کرد و ضمن انجام بازديدهاي روزانه و شبانه يک واحد آلاينده قير پلمپ شد از فعاليت يک واحد ريخته گري و يک آسياب جوش شيرين جلوگيري و 9 واحد آلاينده هم به مراجع قضايي معرفي شدند.
مديرکل حفاظت محيط زيست بار ديگر بي توجهي برخي مسئولان را به آلودگي هواي قم مورد توجه قرار داد و گفت: با همه شرايط مذکور هنوز هم درخواست ايجاد شهرک صنعتي در محدوده شهر قم داده مي شود و ممنوعيت استقرار واحدهاي هيدروکربني مصوب سال 95 ناديده گرفته ميشود.
آقاي موسوي برلزوم بازبيني طرح آمايش استان و تعيين شعاع 20 کيلومتري براي جلوگيري از استقرار واحدهاي صنعتي را امري بسيار ضروري برشمرد و هشدار داد: در صورت بي توجهي، آلودگي هواي قم هرسال شدت بيشتري پيدا ميکند.
وي تصريح کرد: بارگذاري واحدهاي صنعتي در اطراف شهر افزايش يافته به گونه اي که از توان اکولوژيک شهر قم خارج شده است و خطر به صورت جدي بيخ گوش ماست.