پیام غرب به ایران, سلاح هسته ای تولید کُن
در دکترین جمهوری اسلامی ایران سلاح هسته ای کاربرد ندارد اما غرب و در راس آن امریکا ومتحدانش با اقدامات خلاف توافق هایشان, به تهران این پیام را می دهند برای بازدارندگی سلاح هسته ای تولید کُند.
تابستان 2015 بالاخره پس از یک دهه مذاکرات ایران با پنج بعلاوه یک توافق هسته ای که فعالیت های صلح آمیز هست های ایران را به رسمیت می شناخت به امضا رسید واین توافق در شورای امنیت با صدور قطعنامه 2231 رسمیت یافت.
اما پس از اینکه دونالد ترامپ به کاخ سفید راه یافت این توافق را وحشتناک خواند و یک سال بعد در 18 اردیبهشت 1397 امریکا را از آن خارج و تحریم های یکجانبه علیه ایران را دوباره اعمال کرد.
ترامپ و تیم همراه او تحت تاثیر لابی صهیونیستی و زمزمه های نتانیاهو به دنبال توافقی بود که بند غروب هسته ای دایمی شود و ایران به هیچوجه نتواند غنی سازی اورانیوم داشته باشد, نقش آفرینی در منطقه را رها کند و در داخل مرزهایش محاصره شود, برنامه موشکی اش هم تعطیل شود.
در واقع این توافق به این مفهوم بود که ایران مزاحم طرح های منطقه ای امریکا و رژیم صهیونیستی نشود و اجازه دهد طرح تجزیه منطقه یا خاورمیانه بزرگ که در دوره بوش واوباما با شکست روبرو شده بود دوباره پیگیری شود و خود را خلع سلاح کند و منتظر بنشیند تا این طرح ایران را نیز در بربگیرد و به چند کشورک تبدیل شود.
پس از خروج امریکا از برجام, تحریم ها برقرار و ایران در صادرات نفت و مبادلات بانکی با جهان دچار مشکلات فراوان شد و غربی ها در این دوره زمانی فقط با دادن وعده سعی کردند ایران را در برجام حفظ کنند تا تحریم ها در داخل اثر نماید وتهران تسلیم توافق جدیدی شود که ترامپ ارائه کرده بود و البته فرانسه نیز معقتد به این طرح بود اما در مورد زمان توافق جدید با ترامپ اختلاف نظر داشت. با موضع گیری اخیر بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس مشخص شد که لندن هم به دنبال همان توافق ترامپ است واو به صراحت از طرح ترامپ به عنوان جایگزین برجام سخن گفت.
البته این فشارها نه تنها نتیجه نداد بلکه تهران با پیگیری اقتصاد مقاومتی و توجه به تولید داخلی توانست روی پای خود بایستد و حتی گام هایی را در کاهش تعهدات هسته ای خود بردارد.
شکست امریکا در تحمیل توافقی غیر قانونی به ایران سبب شد تا این کشور وارد فاز ترور شود و با ترور سردار قاسم سلیمانی که دریک سفر رسمی به بغداد رفته بود سایه جنگ را بر کشور بیافکند. اما پاسخ موشکی ایران و هدف قرار دادن پایگاه بزرگ نظامیامیان امریکایی در عین الاسد نشان داد که تهران نه تنها مرعوب اقدامات تروریستی ونظامی امریکا نشده است بلکه می تواند این قدرت سلطه گر را با سلاح خود به چالش بکشد.
هم زمان تهران با برداشتن گام پنجم هسته ای خود تمامی محدودیت های هسته ای ناشی از برجام را لغو کرد تا شاید غرب در آخرین فرصت خود متوجه شود که تهران مرعوب آنها نشده است و تروئیکای اروپا به تعهدات خود برای حفظ برجام عمل کند.
اما تروئیکای اروپایی نه تنها به تعهدات خود عمل نکرد بلکه با متوسل شدن به مکانیزم ماشه بار دیگر به سمت وسویی حرکت کرد که فروپاشی کامل برجام را در پی خواهد داشت.
این بار نیز مشخص شد که اروپا همراه و همسو با امریکا بوده و تنها با تاکتیک خریدن زمان منتظر این بوده است که فشارهای اقتصادی در داخل موثر واقع شده و تهران به توافق ذلت بار با ترامپ تن دهد.
این رفتار غرب نشان داد که آنها نیز بدشان نمی آید که طرح خاورمیانه بزرگ در منطقه اجرا و کشورهای منطقه به دهها کشور کوچکی تبدیل شوند که به قیم خارجی نیاز داشته باشند و تردیدی نیست که با امریکا هم در باره تقسیم منافع آنها توافق هایی نیز داشته و دارند و البته این اتفاق زمانی رخ می داد که ایران تضعیف و خلع سلاح شود.
سوال است که آیا اگر ایران قدرت موشکی نداشت امریکا فقط به ترور سردار سردار سلیمانی بسنده می کرد؟ آیا این قدرت موشکی ایران نبود که باعث شد امریکا در سیاست های جنگ طلبانه خود علیه ایران تجدید نظر نماید؟ سوال دیگر اینکه اگر ایران سلاح هسته ای در اختیار داشت آیا امریکا جرات ترور یکی از مقام های ارشد نظامی کشور را داشت؟ یا امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه جرات می کرد بر خلاف واقعیت های تاریخی خلیج فارس را با نام جعلی خلیج عربی بنامد؟
این را من نمی گویم این را نشریه نشنال اینترست در یادداشتی تحلیلی می نویسد که اگر تنشها بین آمریکا و کره شمالی تقریبا تا سطح 2017 افزایش یابد، آیا ترامپ این گزینه را مدنظر قرار خواهد داد ک یک چهره بلندپایه ارتش یا رهبری سیاسی آن را از میان بردارد بطوریکه یکی از افراد مورد هدف شخص کیم جونگ اون باشد؟ در حالیکه سردار سلیمانی را ترور و در گردهمایی های انتخاباتی اش از آن به عنوان یک موفقیت باشکوه یاد کرد.
این نشریه در ادامه می نویسد که توان هسته ای کره شمالی سبب شده است که امریکا جرات نکند مقام های ارشد این کشور را ترور کند و از اینجا می توان نتیجه گرفت که امریکا با اقدامات متجاوزانه وغیر قانونی خود و غرب در همراهی با این سیاست های امریکا به ایران این پیام را می دهد که سلاح هسته ای تولید کُن و در برابر ما قدرت بازدارندگی به دست آر.