پخش زنده
امروز: -
وکیل بین المللی ورزشی گفت: باشگاه ها باید در انصراف از حضور در لیگ قهرمانان آسیا اتحاد داشته باشند.
روزبه وثوق احمدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود:اگر مسئولان میخواهند در مورد تصمیم اخیر کمیته مسابقات لیگ قهرمانان تجدید نظر شود همچنین FIFA و AFC ورود کنند، باشگاهها باید در انصراف از حضور در آن اتحاد داشته باشند.
وی ادامه داد:فدراسیون فوتبال دیروز اطلاعیهای را منتشر کرد که در بند یک آن نوشته شده بود در نامهای که امروز گرفتیم نوشته، کمیته مسابقات تصمیم دارد بازیهایی که به میزبانی ایران است را در کشور ثالث برگزار کند، در این اطلاعیه به صراحت زمان اجرای تصمیم اعلام نشده، استنباط من این است که تصمیم گرفته شده در همین مسابقات امسال باید اجرا شود.
وی گفت: حال فرض بر اینکه این تصمیم در مسابقات امسال لازم الاجراست اگر بخواهیم به صورت حقوقی این مسئله را بررسی کنیم به قوانین لیگ قهرمانان آسیا مصوب در تاریخ ۲۶ اکتبر ۲۰۱۹ (چهار آبان ۱۳۹۸) توسط هیات اجرایی که آقای مهدی تاج به عنوان نماینده ایران و نایب رئیس AFC هم در آن حضور داشته و در سایت AFC در ۷۳ صفحه منتشر شده و قابل دانلود است، باید مراجعه کرد.
وکیل بین المللی ورزشی تصریح کرد: در این مقررات به صراحت قید شده همه تصمیمات در خصوص بازیها توسط کمیته مسابقات گرفته و اجرا میشود، به نوعی توان اجازه هرگونه تصمیم گیری را به این کمیته داده اند همچنین تمام تصمیمات کمیته مسابقات نهایی و غیرقابل اعتراض است.
وثوق احمدی در خصوص سلب میزبانی ایران گفت: این تصمیم کاملا اشتباه و سیاسی است همچنین ناشی از عدم اشراف مدیران ما در AFC است، در شرایط کنونی تنها کاری که میتوان انجام داد از این سه حالت خارج نیست؛
۱- در زمین بی طرف بدون هیچ اعتراضی بازی کنیم ۲- از حضور در مسابقات انصراف دهیم و شکایتی نداشته باشیم ۳- هم از حضور در مسابقات انصراف دهیم و هم شکایت کنیم.
وی تصریح کرد: هر کدام از این مسیرها معایب خاص خود را دارد از آنجا که این تصمیم سیاسی و یکجانبه است حضورمان تمامیت ارضی و استقلال کشور را خدشه دار میکند پس نباید در این مسابقات حاضر شویم و همچنین باید اعتراضمان را به گوش مسئولان مربوطه برسانیم.
وکیل بین المللی ورزشی یادآورشد: در مقررات این مسابقات بندهای ۵ و ۶ شرایطی را پیش بینی کردند که اگر باشگاهها از حضور در مسابقات خودداری کنند چه عواقبی برای آنها در پی خواهد داشت که به این شرح است:
اگر باشگاهها بیشتر از ۳۰ روز مانده به آغاز رقابتها از حضور در آن انصراف دهند جریمه ۱۰ هزار دلاری برای آنها در نظر گرفته میشود و اگر در بازه زمانی کمتر از ۳۰ روز انصرافشان را اعلام کنند علاوه بر اینکه به پرداخت ۲۰ هزار دلار جریمه محروم میشوند کنفدراسیون فوتبال آسیا این اجازه را دارد که جرایم دیگری هم برای آنها تصویب در نظر بگیرد.
وثوق احمدی تصریح کرد: البته این موارد شامل باشگاههایی است که هنوز وارد مسابقات نشده اند، در حال حاضر تیمهای پرسپولیس و سپاهان لیگ قهرمانان را شروع نکرده اند، اما تیمهای استقلال و شهرخودرو در دوره پلی آف هستند و این به معنای آن است که وارد مسابقات شده اند.
وی گفت: ماده ۶ مقررات لیگ قهرمانان در مورد انصراف تیمهایی که وارد مسابقات شده اند اعلام کرده که همه مسابقات آینده آن باشگاه لغو و امتیازاتی را که به دست آورده باطل میشود همچنین خسارتهایی که AFC از عدم حضور این باشگاه در رقابتها متقبل میشود (شامل قراردادهای اقتصادی، حق پخش و ...) را باید باشگاه پرداخت کند به طور کلی در این خصوص هیات اجرایی AFC تعیین کننده غرامت است همچنین تیمها از حضور در دو دوره مسابقات محروم و حداقل جریمهای ۲۰ هزار دلاری هم در انتظارشان است.
تصمیم غیرمنصفانهای اتخاذ شده است
وکیل بین المللی ورزش در خصوص اینکه این قانون در میانههای مسابقات لیگ قهرمانان آسیا توسط AFC اعلام شده افزود: اینکه آنها در این بازه زمانی نحوه اجرای مسابقات را تغییر داده اند غیر منصفانه و غیر منطقی است ضمن اینکه میخواهند یک تیم را از حقوق خودش محروم کنند و هیچگونه زمانی برای دفاع به تیم ایرانی نداده اند باشگاههای ایران در آسیا جایگاههای نخست را به خود اختصاص داده اند و پرتماشاگرترین تیمهای این مسابقات محسوب میشوند.
وی اضافه کرد: نمایندگان ایران باید اعتراض شدید خود را به اساسنامه AFC و فیفا اعلام کند، چون به صراحت در آنها اعلام شده که کنفدراسیونها باید بی طرف نسبت به تصمیم گیری هایشان اقدام کنند.
وثوق احمدی گفت: به نظر من حق گرفتنی است اگر مسئولان فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش منفعل عمل کنند وضعیت از این سختتر میشود باید باشگاهها با هم متحد شوند و یک تصمیم واحد بگیرند در آن زمان است که فیفا و AFC متوجه این موضوع و اشتباه کمیته مسابقات لیگ قهرمانان آسیا خواهند شد و اقدامات لازم صورت میگیرد.