به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی خبرگزاری عراق، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق با اشاره به اینکه شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و حاج ابو مهدی المهندس باعث شتاب بخشی به درخواستها برای اخراج نظامیان رژیم تروریستی آمریکا از عراق شد، گفت: کشورش پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق، توان برقراری امنیت را حریم هوایی اش دارد
عبدالکریم خلف گفت: برای تأمین امنیت حریم هوایی عراق پس از خروج نیروهای آمریکایی هیچ نگرانی وجود ندارد، زیرا عراق جنگندههای اف شانزده، سوخو و دیگر هواپیماهای جنگی در اختیار دارد.
وی افزود: عراق ابزارهای شناسایی و مراقبت فراوانی در اختیار دارد که میتواند هر نوع تجاوز به مقرهای نظامی را شناسایی کند.
خلف افزود: بسیج مردمی بخش مهمی از مجموعه دفاعی است و تحت امر فرمانده کل قرار دارد و هر طرفی دست به فعالیت مسلحانه بزند با آن مقابله به مثل خواهد شد و آن را بازداشت خواهیم کرد و به دادگاه تحویل خواهیم داد.
این مقام نظامی عراقی درباره راهکاریی که دولت عراق برای بیرون راندن نیروهای خارجی بدان متوسل خواهد شد، گفت: حضور نیروهای آمریکایی بر اساس یادداشتی است که به سازمان ملل متحد و شورای امنیت ارسال شد که از آن میخواهد ائتلافی برای پشتیبانی از نیروهای عراق برای مقابله با باندهای تروریستی داعش تشکیل شود که با آن موافقت شد.
خلف افزود: پس از پیروزی بر باندهای داعش، عراق درخواست خروج این نیروها را براساس یادداشت ابراهیم جعفری وزیر امور خارجه سابق برای پایان بخشیدن به فعالیت ائتلاف مطرح و تأکید کرد عراق هیچگونه تعهد مالی و سیاسی نخواهد داشت.
وی گفت: عراق شریک ائتلاف بین المللی است و هر تحرکی در سطح پروازهای شناسایی در آسمان عراق باید با موافقت دولت انجام شود، اما در این اواخر درباره حمله هوایی جنگندههای آمریکائی در القائم غافلگیر شدیم. در این حمله نود نفر از اعضاء بسیج مردمی به شهادت رسیدند یا مجروح شدند.
خلف افزود: تجاوز دومی در فرودگاه بغداد اتفاق افتاد به ویژه حمله هوایی که با باند فقط ۲۰۰ متر فاصله داشت و در قلب بغداد انجام شد و همچنین اقدام جداگانهای برای حمله به ابومهدی المهندس رئیس بسیج مردمی و قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس به عمل آمد.
وی گفت: هر دو حادثه پس از اینکه این پرسش را مطرح کردیم که چرا از آسمان ما برای انجام تجاوزشان استفاده کردند، به درخواستها برای بیرون راندن نیروهای آمریکایی سرعت بخشید.
خلف افزود: مقامات عراق در سوم همین ماه فرمانی صادر و پروازهای ائتلاف بین المللی را بطور کامل ممنوع کردند، اما آنها از این امر تخطی کردند و بمباران انجام شد و همین امر نخست وزیر را واداشت با شورای امنیت ملی نشستی برگزار کند که در این نشست اشاره شد دولت کنونی دولت موقت است و نمیتواند چنین تصمیمی بگیرد مگر اینکه اجماع ملی در میان باشد.
وی تأکید کرد: پس از اینکه طرف آمریکایی چنین کاری کرد وزارت امور خارجه سفیرش را فراخواند و یادداشت اعتراضش را تقدیم کرد و یادداشتی برای سازمان ملل متحد فرستاد و دولت عراق در واکنش به طرف آمریکایی مخالفت خود را اعلام و اقدامش را محکوم کرد و خواستار پایان بخشیدن به این شراکت شد.
خلف افزود: شمار نیروهای خارجی در عراق دست کم ۶ هزار نفر در قالب نیروهای ائتلاف بودند که ۵ هزار نفر از این نیروها آمریکایی هستند و در پادگانها و نه پایگاهها حضور داشتند.
این مقام عراقی در ادامه گفت: شراکت با ناتو شامل آموزش دراز مدت در چارچوب قراردادهای شراکت، آموزش و تجهیز است و نمایندگی ناتو در عراق از سال ۲۰۰۵ وجود دارد و ما به آنها ابلاغ کردیم در چه چارچوبی حرکت کنند و حضورشان به دور از ساخت پایگاههای نظامی و در قالب ساز و کار جدیدی است که دولت عراق برای آنها تدوین کرده است.
خلف با بیان اینکه طرف آمریکایی زمانی برای خروج نیروهایش تعیین نکرده است افزود: تصمیم بیرون راندن نیروهای خارجی یک تصمیم حاکمیتی است و همه اراضی عراق از جمله منطقه کردستان را شامل میشود، زیرا کردستان بخشی از عراق است و منطقه کردستان نیز در این زمینه هیچ مشکلی ندارد.
سخنگوی فرمانده کل نیروهای عراق اعلام کرد: کمیته تحقیقی که تشکیل شد تا درباره حمله هوایی که طی آن ابومهدی المهندس رئیس بسیج مردمی و قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس هدف قرار گرفتند، تحقیق کند به نتایج مهمی دست یافت.
وی گفت: کمیتهای که به ریاست یاسین الیاسری وزیر کشور و با حضور نماینده همه نهادهای امنیتی، سازمان هواپیمایی مسافری و ناظران هوایی تشکیل شد به کارش پایان داد و گزارش نهایی را تسلیم نخست وزیر خواهد کرد.
خلف تأکید کرد: این کمیته به نتایج مهمی دست یافت و زمینهای برای تحقیقات عمیق طرفهای دیگر خواهد بود و به نهاد اطلاعات و اطلاعات نظامی داخلی در این زمینه مأموریت داده شد.
وی افزود: تحقیقات شاید از مرزهای عراق هم فراتر رود.