پخش زنده
امروز: -
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی مازندران: ۱۲۸ فقره ساخت و سازغیرمجاز در ۱۰ هکتار اراضی زراعی و باغی استان در ۹ ماهه امسال قلع و قمع شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، بهرام درخشان افزود: هزار و ۶۱ مورد احکام تخلف دستگاه قضایی از ابتدای سال تا پایان آذرماه در استان اجرا شد که از این تعداد ۸۸۴ فقره حکم دادستانی مربوط به آزادسازی ۸۴ هکتار از زمین های کشاورزی بود که به استناد تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری زمین های کشاورزی اجرا شد.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: همچنین ۱۲۸ حکم اجرا شده مربوط به قلع و قمع بناهای ساخته شده به مساحت ۱۰ هکتار در اراضی کشاورزی و باغی بود که استناد قانونی آن ماده ۳ قانون حفظ کاربری زمین های کشاورزی و باغی است.
درخشان تصریح کرد: تعداد ۴۹ فقره از پرونده های تغییر کاربری غیرمجاز با ۴ هکتار مساحت به صورت داوطلبانه حکم قانون را تبعیت و اجرایی کردند.
وی با اشاره به تشکیل ۷۶۴ فقره پرونده تغییر کاربری غیرمجاز در دادگاه های استان در ۹ ماهه نخست امسال گفت: از این تعداد حکم قلع و قمع ۲۲۰ فقره از آنها به مساحت ۱۰ هکتار صادر شده است و به زودی اجرایی خواهد شد و بقیه نیز در حال بررسی می باشد.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: شهرستان های چالوس با ۲۲۴ مورد، آمل با ۹۱، ساری با ۸۵ و عباس آباد با ۷۲ مورد بیشترین تعداد پرونده تغییر کاربری غیرمجاز مازندران را به خود اختصاص دادند.
درخشان از شناسایی ۱۰۸ پلاک اراضی بلاکشت به مساحت ۳۲۹ هکتار در مازندران در ۹ ماهه نخست امسال خبر داد.
او افزود: با توجه به اهمیت بازگرداندن زمین های بایر کشاورزی به چرخه کشت به عنوان اولویت های این نهاد، بازرسان این نهاد در جریان بازرسی پس از اخطار به صاحبان ۷ مورد با هفت هکتار از اراضی بلاکشت مازندران به چرخه تولید بازگشت.
درخشان گفت: در مرحله اولیه به صاحبان اراضی بلاکشت اخطار داده می شود و در صورت عدم کشت در این اراضی، پرونده آنها پس از بررسی در کمیسیون بایر مازندران براساس مصوبه این کمیسیون قانون برای آنها اجرا خواهد شد.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: براساس قانون، اراضی که بیش از پنج سال بدون عذر موجه بلاکشت بماند، ملزم به کشت براساس ضوابط کشاورزی یا فروش یا اجاره یا مزارعه زمین بایر خود هستند و به غیر از این به صورت بلاعوض در اختیار دولت قرار خواهند گرفت.
درخشان از شناسایی هزار و ۵۴۰ پلاک از اراضی کشاورزی دارای تداخل مالکیت دولتی و مردمی در ۹ ماهه امسال خبر داد و گفت: با گرفتن مصوبه ۳۰۲ هکتار آن رفع تداخل شد.
وی گفت: مردم می توانند در صورت مشاهده تغییر کاربری غیرمجاز اراضی با تماس با سامانه تلفنی ۱۳۱ در سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، موضوعات را گزارش کنند.