پخش زنده
امروز: -
اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبنی بر طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز چهارمحال و بختیاری،رئیس جهاد دانشگاهی استان با اشاره به اجرای طرح پایلوت الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی افزود: اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی است.
سیروس رضایی افزود: جهاد دانشگاهی استان در کنار 22 استان دیگر به عنوان مجری طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار در سطح کشور قرار گرفته است که در این طرح مستقیم برای زنان سرپرست خانوار به واسطه حمایت این نهاد و به کمک بخش خصوصی شغل پایدار ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای طرح پایلوت الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی که اخیرا توسط این نهاد اجرا شد، افزود: اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتی بر طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی است که استان ما تجربیات و زیرساختهای خوبی در اجرای این طرح کسب کرده است.
رضایی گفت:این طرح درسه فازشناسایی مزیتهای مشاغل خانگی متناسب با زنان سرپرست خانوار، آموزش وتوانمندسازی آنها و شبکهسازی و اتصال به بازار تعریف شده است که در راستای این طرح و در گام نخست تشکیل تیمهای مختلف در راهبری، علمی و اجرایی است.
وی ادامه داد: پس از تعیین مزیتهای مشاغل خانگی استان، شناسایی و ارزیابی زنان سرپرست خانوار مشمول قواعد طرح، شناسایی پیشرانها به منظور حمایت از متقاضیان طرح، آموزش وتوانمندسازی و ایجاد شبکه اشتغال بین متقاضیان و پیشرانها و اتصال به بازار و فروش محصول، گامهای بعدی این طرح هستند.
وی گفت: براساس شرایط موجود بازار و پتانسیلهای موجود از میان مزیتهای شناسایی شده، مزیت فعالیت در زمینه شبکه دستبافتههای داری و غیر داری در طرح معرفی شده تا بنا به واسطه حمایت بخش خصوصی مشاغل را ایجاد کنیم.
رضایی با اشاره به مشکلات اجرای طرح، بیان کرد: طبق دستورالعمل اجرایی طرح، زنان جامعه هدف طرح (زنان بیسرپرست و بدسرپرست) نباید زیر پوشش هیچ کدام از نهادهای حمایتی باشند، بنابراین شناسایی جامعه هدف همخوان با هدف طرح، کار دشواری بود، زیرا این زنان، برای نهادهای حمایتی در اولویت تحت پوشش قرارگرفتن، هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان گفت: پس از پالایش اولیه که به صورت تلفنی و تکمیل فرم خود اظهاری انجام شد، 144 نفر واجد شرایط اولیه شناسایی و پس از فراخوان حضوری 120 نفر برای نشست توجیهی اولیه شرکت کردند.
وی افزود: در حال حاضر کارگاههای آموزشی دررشته گلیم بافی و تابلوفرش برای 32 نفر از این متقاضیان در حال برگزاری است و برنامهریزی برای کارگاه قالیبافی وگبهبافی برای سایر افراد انجام شده است.
وی بیان کرد: با توجه به تکمیل زنجیره ارزش در شبکه دستبافتههای داری شغل نوغانداری (پرورش کرم ابریشم) با هدف تولید نخ ابریشم که به تازگی در استان رونق گرفته است توسط این نهاد به علاقهمندان آموزش داده خواهد شد.
رضایی با اشاره به شرایط زنان تحت پوشش این طرح در استان،گفت: ۸۰ درصد این افراد ساکن شهرها و ۲۰ درصد ساکن روستاها هستند که 16 درصد بیسواد، 16 درصد سواد مقطع ابتدایی، 35 درصد دیپلم و 11 درصد نیز دارای تحصیلات دانشگاهی هستندکه از این تعداد 40درصد متاهل بد سرپرست و15درصد آنها فاقد همسر هستند که از بین زنان 55 درصد مطلقهاند.