پخش زنده
امروز: -
خانه احزاب گیلان صبح امروز با حضور استاندار ، جمعی از مدیران سیاسی ، روسا ، دبیران و اعضای احزاب استان صبح امروز در رشت آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما مرکز گیلان ، استاندار گیلان در آیین افتتاح خانه احزاب استان ، تقویت وحدت ، وفاق و همدلی را موجب تعالی ایران اسلامی دانست و گفت : استراتژی ملت و مسوولان کشورمان تقویت همگرایی و همبستگی ملی است.
ارسلان زارع احزاب و گروه های سیاسی را یکی از مولفه های تقویت و انسجام ملی برشمرد و افزود : توجه دولت به رشد و توسعه احزاب در عرصه های مختلف اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی است.
وی همچنین وجود و فعالیت بیش از صد حزب در کشور را موید نگاه مثبت دولت به نقش احزاب دانست و گفت : دولت با وجود مشکلات فراوان و رفتار خصمانه دولت آمریکا با برجام و وضع تحریم های ظالمانه علیه ایران اسلامی دستاوردهای فراوانی داشته که باید بازگو شود.
ارسلان زارع رمز موفقیت و توسعه کشور را دستیابی به اهداف مورد نظر در بستر وحدت ملی خواند و افزود : برخی به ضرورت این انسجام ملی باور ندارند و در این راستا گاهی زمینه های انشقاق و دلسردی بخش هایی از جامعه را ایجاد میکنند ، در حالیکه امید آفرینی و امید افزایی ضرورت اصلی امروز جامعه ایران اسلامی است.
وی ابراز امیدواری کرد : با مشارکت حداکثری همه احزاب ، گروهها و افراد در حوزه های اخذ رای ، حضور حداکثری مردم در انتخابات که نماد مردم سالاری دینی است محقق شود.
عضو هیأت رئیسه خانه احزاب کشور هم در این مراسم با تبیین مراحل و چگونگی تشکیل خانه احزاب در کشور گفت : این نهاد عمومی برای هم افزایی و تعامل بیشتر احزاب در سراسر کشور ایجاد شده است.
یدالله طاهرنژاد با انتقاد از سخنان برخی اعضا در مورد کارکردهای احزاب افزود : اهداف وجود احزاب برای به چالش کشیدن و افزایش روحیه نقدپذیری و کمک به دولت برای تعالی کشور است.
وی همچنین گفت : همه احزاب به رغم سلیقه های گوناگون و تجربیات مختلف یک هدف دارند و آن اداره بهتر کشور است.
عضو هیأت رئیسه خانه احزاب کشور ، شناخت رای مردم به عنوان رای حاکم و تعیین کننده را بسیار مهم خواند و افزود : باید به این رای احترام گذاشت و برای خدشه دار نشدن آن از هیچ تلاشی فروگذار نکرد.
وی همچنین انتخاب بهترین ها برای اداره کشور را یکی از کارکردهای احزاب عنوان کرد و گفت : احزاب ضمن فراهم کردن بستر رشد شایستگان ، با هرگونه رانت برای اداره کشور مبارزه می کند.
عضو هیأت رئیسه خانه احزاب کشور ، با اشاره به اینکه در اين چهل و یک سال جلوی این موارد منفی گرفته نشده افزود : پارلمان و دموکراسی بدون حزب ساختار درستی ندارد.
یدالله طاهرنژاد با انتقاد از برخی خودشیفتگی های دولتمردان ، خاطرنشان کرد : وقتی دولتی با افتخار میگوید ۶٠ میلیون از ٨٠ ميليون جمعیت کشور یعنی 75 درصد آن کمک معیشتی میگیرند این نشان مشکلات کشور در بخش اقتصاد است و باید برای حل آن فکری اساسی شود.
وی با اشاره به وجود ۴ میلیون فارغالتحصیل بیکار در کشور تاکید کرد: دولتمردان باید برای حل مشکلات اشتغال کشور بیشتر تلاش کنند.
عضو هیأت رئیسه خانه احزاب کشور ، دو مولفه اساسی حکومت را امنیت و معیشت عنوان کرد و گفت : بعد از این دو مساله مهم است که دیگر موارد قابل تعریف است و وجود بیکاری ، تورم و مشکلات اقتصادی در کشور ، یعنی معیشت مشکل دارد.
یدالله طاهرنژاد افزود : اینکه امنیت وجود دارد خیلی خوب است اما معیشت و مشکلات اقتصادی تعیین کننده و تاثیرگذار است.
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار هم در این نشست ، با اشاره به نقش تعیین کننده احزاب در سطوح مختلف گفت : مطلب مشترک در سخنرانی های این جلسه ، موضوع نگرش به کل جامعه ، حفظ نظام سیاسی ، افزایش تحرک سیاسی در جامعه و تعامل و همگرایی بود که این وجوه مشترک را می توان گره گشای مشکلات جامعه دانست.
محمود قاسم نژاد نقش اساسی احزاب در حفظ کُلیَّت نظام را بسیار تاثیرگذار و ارزشمند خواند و افزود : این طرز تفکر نقش موثری در پیشگیری از استبدادگرایی دارد.
وی همچنین به ایفای نقش مردم و حضور آنان در لایه های مختلف شکل گیری نظام با تشکیل و فعالیت احزاب اشاره کرد و گفت : دولت ، وزارت کشور و استاندار برای شکل گیری خانه احزاب گیلان بسیار تلاش کردند و اینک زمان آن است دوستان در شرایط سخت کنونی هرگونه میتوانند تاثیرگذار بوده و نقش خود را ایفا کنند.
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار در ادامه بااشاره به اینکه دشمن در عرصه های گوناگون حتی نظامی رو در روی ما ایستاده و شرایط اقتصادی در بدترین وضعیت قرار دارد گفت : در این شرایط نباید دولت را به بی تدبیری و ناکارآمدی متهم کرد و این در حالیست که جمهوری اسلامی در چند سال اخیر در منطقه نقش مهمی ایفا کرده است .
محمود قاسم نژاد افزود : از ظرفیت وجود سرمایه های اجتماعی و وفاق و همگرایی احزاب و نقش آنها در ايجاد مشارکت بیشتر در انتخابات مجلس یازدهم باید به خوبی استفاده شود.
وی گفت : با افزایش مشارکت ، نقش بین المللی کشور پررنگ تر شده و مشکلات داخلی نیز به مرور حل می شود.
رئیس خانه احزاب گیلان نیز در مراسم آغاز به کار خانه احزاب استان گفت : احزاب زمینه های ارتباط مردم را با سلائق مختلف فراهم می کنند.
سهیلا مدارایی گفتگو با یکدیگر، تعامل و درکنار هم بودن را خصلت مهم تشکیل احزاب عنوان کرد و افزود : احزاب با فعالیت در مراحل و سطوح مختلف و رقابتهای گوناگون برای ایجاد تحول و پیشرفت جامعه و ثبات سیاسی آن تاثیرگذار خواهدبود.
وی با اشاره به ثبت مجوز و فعالیت ١٠٩ حزب در کشور گفت : همه این احزاب و اعضای آن تابعیت از اصل ولایت فقیه و قانون اساسی را طبق اساسنامه تشکل خود تایید و امضا کرده اند.
نماینده فراکسیون اصولگرایان گیلان نیز در این مراسم باتاکید بر اتحاد احزاب در برهه کنونی و شرایط حساس موجود گفت : حزب و تشکل ساختارمند سیاسی ، حلقه واسط مردم و حاکمیت محسوب می شود.
دکتر مَجد ، با تقبیح ساختارشکنی های برخی افراد که با سر و صدا و هیاهو همراه است ، افزود : شکل گرفتن مطالبات مردم با هیاهو و هوچی گری نمی تواند محقق شود و اگر هم مطالباتی هست باید با روش درست و نظام مند آن ها را بیان کرده و خواستار پاسخ بود.
وی تاکید کرد : احزاب می توانند با گفتگو ، همدلی و وفاق ضمن اینکه به هم نزدیک می شوند ، مطالبات مردم را هم بدون هرگونه هیاهویی به گوش مسوولان رسانده و در اتاق های فکر به اهداف درست اندیشید و به پاسخ مناسب رسید.
نماینده فراکسیون اصولگرایان گیلان پاکسازی در دولت ها را هم مورد نکوهش قرار داد و افزود : دولت ها نباید با روی کار آمدن همه افرادی که از دولت قبلی هستند را جارو کنند بلکه با کمی تفکر وبا وفاق ملی حرکت کرد.
نماینده فراکسیون اعتدال و مستقلان هم در این نشست بیان دغدغه های مختلف مردم ، به ویژه جوانان در حوزه های مختلف معیشتی ، اشتغال و دیگر مشکلات را از وظایف و کارکردهای احزاب عنوان کرد.
محمدابراهیم نصر گفت : نباید مردم را در امور کشور ناامید کرد و این درحالیست که تقویت امید و آرامش در کشور اصل اول است.
نماینده فراکسیون اصلاح طلبان نیز با برشمردن جایگاه ، وظایف و کارکردهای احزاب مختلف در ایران ، گفت : با تشکیل احزاب می توان برای حفظ و ثبات سياسی جامعه گام برداشت.
خانم میرحبیبی ، تجمیع نظرات و مطالبات پراکنده ، تسهیل در تصمیم گیری ، بازتاب نارضایتی های سیاسی و جلوگیری از سیاست بازی های بی ثبات کننده را بخشی دیگر از کارکردهای احزاب عنوان کرد و افزود : انتقال حس همگرایی و تشویق مردم برای شرکت در انتخابات در کنار شورآفرینی و انرژی افزایی سیاسی ، معرفی نخبگان و تربیت یافتگان سیاسی و مهمتر از همه ارتباط بین رای دهندگان و انتخاب شوندگان انتظارات به حقی است که احزاب می توانند برآورده کنند.
وی خاطرنشان کرد : کارکرد آموزش سیاسی و ارتقاء سطح فکری افراد و تضمین آینده سیاسی کشور ، تبدیل شهروندان بی تفاوت به شهروندان تاثیرگذار هم نباید از یاد برود.
میرحبیبی ، رشد قارچ گونه احزاب بدون وجود هدف مشخص و حتی نبود پشتوانه اندک مردمی را هم مخرب دانست.