پخش زنده
امروز: -
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی بر گسترش مراکز تشخیص و خدمات رسانی به کودکان اوتیسم تاکید کرد و افزود: تنها با تشخیص و مداخلات اولیه و به هنگام می توان به این کودکان کمک کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی ، محمدتقی جغتایی امروز در نشست هماندیشی مدیران مراکز اوتیسم بهزیستی کل کشور در مشهد افزود: وزارت بهداشت در حال حاضر به منظور غربالگری کودکان ، مشغول اجرای برنامه ملی اقدام اوتیسم به صورت پایلوت در شهر نجف آباد است.
وی افزود: با توجه به این نکته که این بچهها در ۵ سال اول زندگی چند بار به مراکز درمانی مراجعه میکنند از همین رو بهترین سن تشخیص این اختلال ۱۸ ماهگی تا سه سالگی است.
جغتایی اوتیسم را جزو فراگیرترین اختلال در اختلالات تکاملی کودکان دانست و گفت: اختلال اوتیسم به لحاظ مشکلاتی که در بر دارد ، نیز جزو پیچیدهترین اختلالات سیستم عصبی است زیرا علت آن مشخص نیست.
وی با اشاره به مصوبات سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۴ گفت: یکی از این اهداف در خصوص رفع موانع و فراهم آوردن شرایط فرهنگی است، چرا که این افراد با نیازهای ویژهای که میطلبند نیز جزئی از جامعه ما هستند.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی به نقش پر اهمیت خانواده کودکان دارای اختلال اوتیسم هم اشاره کرد و گفت: نکته مهم اینکه برخی خدمات را از طریق خانوادهها باید انجام دهیم زیرا طبق مطالعات ، آن دسته از کودکانی که از خانوادهها سرویس دریافت کردهاند از رشد و پیشرفت بهتر و بیشتری برخوردار بودند بنابراین باید به خانواده ها آموزش دهیم تا با توانمندسازی آنها به کودکان دارای اختلال کمک کنیم.
رئیس و عضو هیأت امنای انجمن اوتیسم ایران هم در این جلسه گفت: هم اکنون با شناسایی حدود 5 هزار اختلال طیف اوتیسم در کشور ، حدود 400 مرکز توانبخشی به این بیماران خدمات درمانی عرضه می کنند.
مجتبی خسروتاج هم افزایی و تعامل بیشتر بین نهادهای دولتی و سازمان های مردم نهاد و ارتقای دانش و اگاهی در این حوزه را از اهداف برگزاری این نشست دو روزه بیان کرد و افزود: همه باید برای کمک به افراد مبتلا دست به دست هم دهیم و باید توجه داشت هر کدام از این سیستمها ضعف داشته باشد ما قادر نخواهیم بود به اهداف خود برسیم.
فیروزی معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی هم در این نشست با ارائه گزارش اقدامات بهزیستی به بیماران اوتیسم گفت: در این استان در بیش از 10 مرکز ، 400 بیمار اختلال طیف اوتیسم ازخدمات مختلف درمانی بهره مند می شوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: به علت اهمیت خدمات توانبخشی، یک واحد در حوزه توانبخشی در معاونت درمان دانشگاه تعریف شده است و هم زمان با این اقدام سه کار مهم در حوزه اوتیسم انجام دادیم.
شاپور بدیعی افزود: قرار داد پنج مرکز تکمیل شد تا تعرفه دولتی دریافت کنند و در مشهد نیز ۲۵۰ نفر مبتلا به اوتیسم پس از شناسایی، در مراکز مربوطه، خدمات دریافت میکنند؛ همچنین در بیمارستان قائم (عج) مرکز توانبخشی را با تکنولوژی روز دنیا آماده کردیم و در بیمارستان ابن سینا با پزشکان فوق تخصص اطفال هماهنگ شده تا ویزیتها را در این زمینه انجام دهند.