به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، اصلانی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر در شهرستان ساری با اشاره به کشت موادمخدر در کشور افغانستان و همجواری ایران در مسیر ترانزیت این مواد گفت: سالهای ۵۷ تا ۶۶ شاهد کاهش شیوع مصرف مواد مخدر در کشور بودیم.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با تاکید بر افزایش شیوع مصرف مواد مخدر و اهمیت عزم دستگاهها در کاهش ابتلا به اعتیاد افزود: تجمیع درآمدهای ستادی با عضویت ۱۲ سازمان برای مقابله با این معضل ضرورت داشته و مازندران یکی از استانهای پیشرو در جلوگیری از ابتلا به مواد مخدر است.
اصلانی با بیان اینکه بر اساس آمارها، ۸/۱۲ درصد افراد به اعتیاد گرایش مییابند، الویت بندی موضوعات حوزه مواد مخدر و راهکارهای مقابله با ترانزیت در مازندران را اولویتی مهم برشمرد و گفت: ۵۰ درصد الگوی مصرف مواد مخدر در کشور به مصرف تریاک اختصاص دارد.
معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از مصرف ۱۲ درصدی مواد مخدر از خانواده ماری جوآنا خبر داد و افزود: ۶/۲ درصد مازندرانیها مبتلا به اعتیاد شده که نسب به میانگین کشوری، ۲ درصد کاهش را نشان میدهد.
اصلانی نرخ شیوع مخدر در کشور را ۱/۲ و مازندران را حدود یک درصد عنوان کرد و تصریح کرد: محیطهای کارگری کشور با ۳/۲۲ درصد آلودگی مصرف مخدر روبرو بوده و در مازندران این میزان ۱۳ درصد است.
معاون مقابله و عرضه در امور بین الملل ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به افزایش بیش از ۵۸ درصدی عملیاتهای کشف مخدر در کشور اشاره کرد و گفت: شاهد انهدام باندهای مخدر با افزایش ۱۲ درصدی هستیم.
اصلانی بر ورود سپاه، بسیج و دستگاههای اجرایی برای مقابله با اعتیاد تاکید کرد و افزود: با تصمیمات مناسب امنیتی و اطلاعاتی، راهکارهای مناسب در پیشگیری اعتیاد اقشار مردم مازندران انجام شده است.
استاندار مازندران هم با اشاره به لزوم فعال سازی سمنهای دانش آموزی در اطلاع رسانی به دانش آموزان و اجرای طرح یاریگران در مدارس حاشیه نشین برای مقابله با سوداگران افیونی تصریح کرد: لزوم توجه به آموزش و اشتغال و نیز پژوهش ویژه افراد آسیب دیده و بهبود یافته در دستگاههای اجرایی، جدی گرفته شود.
احمد حسین زادگان پذیرش اجتماعی معتادان را موضوعی مهم در بهبود آنها دانست و گفت: با رویکردهای اجتماع محور و بهره گیری از ظرفیتهای مردمی باید مقابله با مواد افیونی در دستور کار قرار گیرد.
استاندار مازندران، نبود آگاهی کافی را از دلائل ابتلا به اعتیاد برشمرد و افزود: ۱۰۰ سمن در ۱۰۰ روستا و با ساماندهی ۱۰۰ هزار دانش آموز بر اساس الویت استان در موضوعات مختلف مانند عمرانی، فرهنگی، اشتغالزایی، مهارتی و اعتیاد ایجاد شده است.