پخش زنده
امروز: -
کابوس استیضاح، تشدید مخالفتهای افکار عمومی و چالشهای کنگره ؛ از جمله مشکلاتي است که باعث مي شوند روزها و هفتههای اخیر به شکلی کابوس وار برای دونالد ترامپ طی شوند.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما ، گره کور موقعیت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در عرصه سیاست و البته در حوزه افکار عمومی در روزهای اخیر بیش از پیش پیچیده شده است.
تحولات در عرصه سیاست داخلی آمریکا در روزها و هفتههای اخیر به شدت پیچیده و بغرنج شده است. از یک سو، «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از دستیابی به شواهد و مدارک جدید در پرونده استیضاح ترامپ و ارسال قریب الوقوع پرونده مذکور به مجلس سنا برای استیضاح وی خبر داد و از سوی دیگر قطعنامه کاهش اختیارات جنگی ترامپ برای تصویب نهایی در سنا مورد بحث قرار میگیرد.
«میچ مک کانل»، رئیس اکثریت سنای آمریکا هفته اخیر از بررسی طرح کاهش اختیارات جنگی ترامپ در سنا در آینده نزدیک خبر داد.
وی در عین حال تاکید کرد با طرحی که ترامپ را از اقدام نظامی بیشتر علیه ایران بدون مجوز کنگره منع کند، مخالفت میکند.
این در حالی است که «تیم کین»، سناتور دموکرات و طراح طرح مذکور، تاکید کرده طرحش از حمایت کافی برای تصویب در این مجلس برخوردار است.
وی گفت: « طرحی که من ارائه کردم از حمایت چهار نماینده جمهوریخواه برخوردار است و به این ترتیب مشکلی در کسب ۵۱ رأی برای تصویب آن وجود ندارد. تمامی ۴۵ نماینده دموکرات در مجلس سنا و ۲ نماینده مستقل هم حامی این طرح هستند.»
«تاد یانگ»، نماینده جمهوریخواه حامی طرح کین نیز گفت: «این قطعنامه تاکید دارد که اجازه ورود نظامیان به یک درگیری نظامی ادامهدار با ایران تنها در اختیار قوه مقننه قرار خواهد داشت.»
در جدیدترین خبرهر از روند پرونده استیضاح ترامپ و پس از رای آوردن ارسال بندهای استیضاح به سنا در مجلس نمایندگان، اعلام شده که سنا از ۲۱ ژانویه (۱ بهمن) این روند را آغاز میکند. سناتور «جان کورنین»، گفت: «انتظار میرود بحثهای اولیه برای استیضاح ترامپ، از سه شنبه آینده آغاز شود.»
این تحولات در عرصه سیاسی آمریکا در حالی رقم میخورد که ۱۰ ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، مخالفت افکار عمومی با چهل و پنجمین رئیس جمهور این کشور به شکل روزافزونی تشدید میشود.
افکار عمومی آمریکا در زمینه عملکرد ترامپ در زمینههای اقتصادی، سیاست خارجی، کنگره و ... نارضایتی خود را در نظرسنجیها نشان داده اند.
براساس نظرسنجی «کوئینیپیاک» که در روزهای ۸ تا ۱۲ ژانویه (۱۸ تا ۲۲ دی) انجام شد، ۵۲ درصد مشارکت کنندگان از عملکرد ترامپ ناراضی بودند. این شاخص در نظرسنجی «راسموسن ریپورت»، ۵۰ درصد بود.
در نظرسنجی مشترک «آیبیدی» و «تیآیپیپی» نیز که در روزهای ۳ تا ۱۱ ژانویه (۱۳ تا ۲۱ دی) برگزار شد، بیشتر افراد با برکناری وی موافقت کردند
نظرسنجی مشترک مذکور در بررسی شانس نامزدهای ریاست جمهوری در برابر ترامپ نیز نتیجه زیر را به دست داد؛ ترامپ از «جو بایدن»، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا با اختلاف ۲ درصد، از «برنی سندرز»، سناتور «ورمونت»، با اختلاف ۱ درصد، از «پیت بوتجیج»، شهردار شهر «ساوث بند»، ایالت «ایندیانا»، با اختلاف ۱ درصد و از «مایک بلومبرک»، شهردار پیشین «نیویورک» با اختلاف ۲ درصد عقب است و تنها موفق شده با اختلاف ۱ درصد از «الیزابت وارن»، سناتور «ماساچوست»، پیشی بگیرد.
همزمان با تشدید جبهه مخالفت افکار عمومی با ترامپ، بایدن موفق شده موقعیت خود را در میان رقبای دموکرات بهبود بخشیده و فاصله خود را از آنها زیاد کند.
براساس نظرسنجی کوئینیپاک، بایدن از شانس ۲۵ درصدی، سندرز از شانس ۱۹ درصدی، وارن از شانس ۱۶ درصدی، بوتجیج از شانس ۸ درصدی و بلومبرگ از شانس ۶ درصدی برای پیروزی در انتخابات برخوردار هستند.
عرصه سیاسی در آمریکا در روزها و هفتههای آینده شاهد تبدیل سنا به دادگاه برای محاکمه ترامپ به دلیل دو اتهام «سوءاستفاده از قدرت» و «ممانعت در مسیر کنگره» خواهد بود. ریاست این دادگاه با رئیس دیوان عالی است و سناتورها در نقش هیئت منصفه ظاهر خواهند شد. رای ۶۷ سناتور برای برکناری ترامپ از ریاست جمهوری لازم است. چنانچه دو سوم سناتورها از جمله ۲۰ سناتور جمهوریخواه به برکناری وی رای بدهند، «مایک پنس»، معاون ترامپ تا نوامبر ۲۰۲۰ قدرت را در اختیار خواهد داشت.