پخش زنده
امروز: -
رئیس بنیاد مسکن: براساس برآوردها تاکنون حدود ۱۴ هزار واحد مسکونی روستایی در سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان تخریب شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علیرضا تابش در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه ۲ هزار واحد مسکونی شهری نیز به علت سیل تخریب شده است افزود: ۱۲ هزار واحد نیز به تعمیر نیاز دارد.
وی گفت: البته برخی روستاها به دلیل در دسترس نبودن میزان خسارت به آنها، مشخص نیست.
آقای تابش افزود: برای ۱۹ هزار واحد نیز تسهیلات معیشتی و برای ۱۶ هزار واحد نیز تسهیلات گذر از اسکان موقت به اسکان دائم در نظر گرفته ایم.
وی گفت: ۱۰ هزار واحد دامی نیز در نظر گرفته ایم که جمع بندی این خسارات یکشنبه تحویل دولت داده میشود.
آقای تابش افزود: رئیس سازمان برنامه و بودجه از دستگاهها خواسته است تا براساس مصوبه دولت از اعتبارات خود هزینه کنند بنابراین برای حوزه راه ۶ میلیارد تومان، برای آبرسانی با تانکر ۱ میلیارد تومان، آب روستایی ۱ میلیارد تومان، بخش برق ۱ میلیارد تومان، برای خدمات کشاورزی ۵۰۰ میلیون تومان، برای اعتبارات هزینهای جهاد کشاورزی ۵ میلیارد تومان، برای مدیریت بحران ۱ میلیارد تومان و ۵۰۰ میلیون تومان نیز برای حوزه دامپزشکی به حساب دستگاههای مربوطه واریز کرده ایم.
وی گفت: تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان از سازمان برنامه و بودجه دریافت کرده ایم و مشکلی در تأمین منابع نداریم.
آقای تابش افزود: یک روز پس از وقوع سیل، ۴۰ گروه کار ارزیابی واحدهای آسیب دیده و تشکیل پرونده برای این مسئله را آغاز کردند.
آقای محمدفرید لطیفی معاون سازمان مدیریت بحران نیز در این برنامه گفت: وقوع سیل پیش بینی شده بود، اما میزان بارشها باوجود مزیتهایی که داشت از میزان پیش بینی، بیشتر بود و حجم سیلاب موجب شد آب وارد مناطق مسکونی شود.
وی افزود: ستادهای بحران برای مقابله با خسارات سیل تشکیل و تجهیزات ارسال شد، اما حجم سیلاب از توانمان بیشتر بود.
آقای لطیفی گفت: به علت کمبود منابع مالی، اقدامات آبخیزداری و لایروبی رودخانهها در سالهای اخیر کمتر انجام شده است و حجم سیلاب بیش از حجم رودخانهها بود.
وی افزود: البته برخی ساخت و سازها در حریم رودخانهها نیز حرکت سیلاب را محدود کرد.
آقای لطیفی گفت: تاکنون سه هواپیما شامل اقلام زیستی به مناطق سیلزده ارسال و آب آشامیدنی این مناطق تأمین شده است.
وی افزود: اکنون پمپهای تخلیه آب در حال خارج کردن سیلاب از مناطق آب گرفته هستند و مقدمات کار برای ساخت واحدهای مسکونی آغاز شده است.
آقای لطیفی گفت: حدود هزار روستا در استانهای کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان دچار سیلاب و مشکل دسترسی شدند که اکنون این مشکل در کمتر از ۱۵۰ روستا وجود دارد.
وی افزود: ۹۴۴ راه مواصلاتی روستایی نیز آسیب دید که اکنون فقط در ۱۵۰ راه مشکل داریم.
آقای لطیفی گفت: در استان کرمان شبکه برق ۱۰۰ روستا دچار مشکل شد که به جز دو روستا همه برطرف شده است.
وی افزود: راه ارتباطی ۴۰۲ روستا نیز قطع شد که اکنون فقط ۹ روستا با این مشکل روبرو هستند.
آقای لطیفی گفت: شبکه آبرسانی ۶۰ روستا نیز آسیب دید که اکنون آبرسانی به صورت سیار یا با پروازهای هوایی انجام میشود.
وی افزود: در استان هرمزگان آب آشامیدنی ۲۴۳ روستا قطع شد که تاکنون برای ۱۷۰ روستا وصل شده است.
آقای لطیفی گفت: برق ۱۵۰ روستا نیز قطع شد که با فروکش کردن آب، برق همه آنها در حال وصل شدن است.
وی افزود: اکنون در ۴۰ محور مواصلاتی روستایی محدودیت تردد وجود دارد.
آقای لطیفی گفت: خانه بهداشت همه روستاها در استانهای کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان فعال هستند و هیچ بیماری واگیردار گزارش نشده است.
وی افزود: در بحث امدادرسانی هماهنگی میان دستگاهها اهمیت دارد و سازمانهای غیردولتی، موکبها که بسیار کمک ما کرده اند و سازمانهای زیر نظر بسیج به عنوان زیر مجموعه هلال احمر در حال امدادرسانی هستند.
آقای لطیفی گفت: البته برخی به دستگاههای مذکور اعتماد ندارند یا میخواهند خودشان کار امدادرسانی را انجام دهند که از آنها نیز میخواهیم با هماهنگی دیگر دستگاهها فعالیت کنند.
آقای احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: میزان پیش بینی بارندگی برای این استان ۱۵ میلی متر تا یکصد و ۳۰ میلی متر بود، اما ۲۲۶ میلی متر بارندگی شد.
وی افزود: میزان آب در رودخانه زرآباد ۱۲ هزار و ۱۳۵ متر مکعب در ثانیه بود که ۱۸ برابر میزان آب در سیل استان گلستان است.
آقای موهبتی گفت: در بقیه رودخانههای این استان نیز حجم قابل توجهی سیلاب روان شد.
وی افزود: با توجه به اینکه اولویت نخست ما حفظ جان مردم بود هیچ جان باختهای نداریم و همه زنان باردار و افراد مسن پیش از بارندگیها جا به جا شده بودند.
آقای موهبتی گفت: با توجه به ۲۰ سال خشکسالی در استان سیستان و بلوچستان رودخانهها نیاز به لایروبی نداشتند و عرض رودخانهها در برخی مناطق بین یک تا دو کیلومتر است و سیلاب در مسیر پخش شد.
وی افزود: البته برخی کشاورزان به دلیل خشکسالی در بستر رودخانهها کشاورزی کرده اند که بخشی از خسارات کشاورزان مربوط به این مسئله است.
آقای موهبتی گفت: میانگین بارندگی سالانه استان حدود ۱۲۰ میلی متر است، اما تاکنون در برخی مناطق استان ۳۸۰ میلی متر بارندگی شده است.
وی افزود: تاکنون بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به بخشهای گوناگون از جمله راه، مسکن، مخابرات، آب و کشاورزی خسارت وارد شده است.
آقای موهبتی گفت: از ۴ هزار و ۹۹۶ روستای استان هزار و ۵۴۲ روستا معادل ۳۱ درصد روستاهای استان درگیر سیل بودند.
وی افزود: اکنون ۱۰ روستا در محاصره سیل قرار دارند و ۳۰ روستا نیز در منطقه تفتان به دلیل بارش برف راههای ارتباطی آنها مسدود است.
آقای موهبتی گفت: در حوزه سلامت و زیرساختها تصمیماتی گرفته و اقداماتی انجام شده است.
وی افزود: تاکنون دولت ۱۰۰ میلیارد تومان به مناطق سیل زده کمک کرده است.
سردار دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه نیز در این برنامه گفت: همه امکانات خود را برای کمک به مردم سیلزده بسیج کرده ایم.
وی افزود: فعالیت ما در محور بشاگرد و محور شرق جاسک است البته ۴۳ سورتی پرواز در استان هرمزگان و منطقه جاسک و ۱۶ سورتی در منطقه چابهار داشته ایم.
سردار تنگسیری گفت: خدمات مهندسی نیروی دریایی سپاه در این مناطق بسیج شده است و ۷ دستگاه لودر و ۱۴ دستگاه کامیون به این مناطق سیل زده ارسال کردیم.
وی افزود: ۹ دستگاه تانکر آب رسانی به منطقه جاسک فرستاده ایم و یک آشپزخانه برای پخت غذای گرم و یک نانوایی سیار در منطقه جاسک ایجاد کردیم.
سردار تنگسیری گفت: یک نانوایی و یک آشپزخانه نیز در منطقه بشاگرد مستقر کرده ایم.
وی افزود: در استان هرمزگان سیلاب سرعت زیادی داشته و بخش عمدهای از واحدهای روستایی منطقه جاسک را با خود برده است.
آقای سید محمد موسوی مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی نیز در این برنامه گفت: هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی استانهای سیل زده خسارت وارد شده که ۶۳ درصد مربوط به سیستان و بلوچستان، ۲۴ درصد مربوط به هرمزگان و ۱۳ درصد مربوط به استان کرمان است.
وی افزود: ۱۷ درصد به بخش باغبانی، ۵ درصد به دام و طیور و آبزیان، ۳۶ درصد به زیرساختهای کشاورزی و بقیه نیز به بخش زراعت خسارت وارد شده است.
آقای موسوی گفت: طرحی را برای کمک بلاعوض و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه و تسهیلات بانکی به کشاورزان و دامداران آسیب دیده، به دولت پیشنهاد داده ایم.
وی افزود: تاکنون ۵۱۰ تن علوفه بین دامداران توزیع و ۲۱ هزار رأس دام جا به جا شده است.
آقای موسوی گفت: ۶۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی از سیلاب تخلیه شده اند و ۷۰۰ رأس دام نیز دفن بهداشتی شده است.
وی افزود: گزارش وزارت جهاد کشاورزی درباره خسارات سیل در این حوزه تکمیل و به وزارت کشور ارائه شده است.
سردار محمدمهدی مرزاعی معاون هماهنگ کننده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در مناطقی که راههای دسترسی بر اثر سیل مسدود است با ۴ بالگرد ترابری، امدادرسانی را انجام میدهیم.
وی افزود: اکنون در منطقه نیکشهر بالگردها فعالند و فردا نیز کمک رسانی به منطقه قصر قند را آغاز میکنیم.
سردار مرزاعی گفت: با توجه به اینکه گستردگی مناطق سیل زده زیاد است، اما آب آشامیدنی، لوازم گرمایشی، بهداشتی و بستههای غذایی را به همه مناطق سیل زده ارسال میکنیم.