به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تله سور، علی رغم تمهیدات سخت و فشارهای آمریکا علیه مهاجران، اولین گروه از مهاجران لاتین تبار در سال ۲۰۲۰ از هندوراس به سمت مرزهای آمریکا حرکت کرد.
گروهی که تعداد قابل توجهی از آنها را زنان و کودکان تشکیل داده اند از کشور خود به علت خشونت، بیکاری، نابرابری و فقر شدید فرار کردند تا به سمت شمال قاره آمریکا حرکت کنند.
بر خلاف کلیه فشارهایی که واشنگتن علیه مهاجران غیر قانونی به کار بسته است، این کاروان از مهاجران از ساعات ابتدایی روز چهارشنبه به وقت محلی از سن پدرو سولا، واقع در هندوراس به آمریکا حرکت کرد.
این گروه از افراد در حالی از کشور خود خارج و به سمت مرزهای آمریکا حرکت میکنند که عامل اصلی بی ثباتی در هندوراس و دیگر کشورهای منطقه دخالتهای واشنگتن طی دهههای متمادی بوده است.
از دیروز سه شنبه صدها نفر از مردم برای پیوستن به این کاروان در مرکز اتوبوسهای سن پدرو سولا جمع شده اند. گفته شده است که اعلام عمومی برای پیوستن به این کاروان در شبکههای اجتماعی صورت گرفت.
در اولین تصاویری که از خروج این کاروان به سمت آمریکا منتشر شد، هزاران نفر از مردم هندوراس که در تمام طول جادهای ایستاده اند، امیدوارند به درخواست آنها برای پناهندگی رسیدگی شود.
این خروج جدید مردم در حالی رخ داد که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری جدید در جهت مقابله با پناهجویان کشورهای هندوراس، مکزیک و گواتمالا را وادار کرد این پناهجویان را پناه دهند. گفته شده است بیش از ۲۰ هزار هندوراسی طی ۱۵ ماه اخیر در کاروانهای مختلفی به سمت شمال حرکت کرده اند؛ بر اساس اطلاعاتی که دولت این کشور منتشر کرد بخش عمدهای از آنها یا به کشور بازگشته اند یا به طور خشونت باری بازگردانده شده اند.
در سال ۲۰۱۹ بر اساس آنچه دولت مکزیک تخمین زده است، چیزی در حدود ۸۰ هزار هندوراسی در این کشور حاضر شده اند تا درخواست پناهندگی خود را اعلام کنند. علاوه بر این ۳۰ هزار نفر دیگر نیز منتظر پاسخ آمریکا بودند که آیا آنها را پذیرفته است یا خیر.
در ۱۳ اکتبر سال ۲۰۱۸ نیز بیش از ۳ هزار هندوراسی به صورت غافلگیرانهای از سرزمین خود به آمریکا خارج شدند.
آمارها نشان میدهد که از جمعیت ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری که در هندوراس زندگی میکنند، ۶۰ درصد آنها در فقر زندگی میکنند و ۳۷ درصد از آنها در فقر شدید به سر میبرند.
وقوع کودتاهای متعدد مورد حمایت واشنگتن، به قدرت رساندن دولتهای دست نشانده آمریکا و فساد دستگاه ادارای در برخی از کشورهای این منطقه باعث شده است تا وضعیت معیشتی مردم به شکل بسیار بدی پیش برود.