امدادرسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان با محوریت هلال احمر
استاندار قزوین در نشست ستاد پیشگیری بحران بر امدادرسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان با محوریت هلال احمر تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، جمالی پور گفت: به دلیل وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان و محرومیت این استان، لازم است همه کمکها با محوریت جمعیت هلال احمر به این استان ارسال شود. وی افزود: در صورت نیاز به ماشین آلات سنگین در استان سیستان و بلوچستان، ماشین آلات سنگین راهداری نیز به این استان اعزام شوند. جمالی پور همچنین بر لزوم تشکیل کمیته چند جانبه با حضور دستگاههای اقتصادی برای کمک به سیل زدگان سیستان و بلوچستان تأکید کرد.
پدیده فرونشست زمین در استان مهدی خانی، مدیر کل مدیریت بحران استانداری هم نسبت به پدیده فرونشست زمین در استان هشدار داد و گفت: ۹۰ هزار جمعیت ۷۷ کیلومتر راه آهن و تأسیسات زیربنایی با خطر فرونشست مواجه هستند. به گفته مهدیخانی، عدم صدور مجوز چاه، تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز، مدیریت چاههای مجاز و ارائه الگوی کشت، بخشی از راهکارها برای جلوگیری از مرگ خاموش سفرههای زیرزمینی هستند. وی همچنین بر تأمین دستگاههای لجن کش، بیل مکانیکی، لودر، جیره خشک، مواد بهداشتی و... برای کمک به سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان تأکید کرد.
تدابیر خاص برای جلوگیری از فرونشست زمین فرخزاد، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز در این نشست از فرمانداران و بخشداران و دستگاههای اجرایی مستقر در مناطق برفگیر استان خواست تا در موقع بارش برف، برای بازگشایی راههای فرعی، در آمادگی کامل باشند. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بر لزوم لایروبی رودخانههای استان برای پیشگیری از وقوع سیل تأکید کرد. فرخزاد همچنین از دستگاههای اجرایی استان خواست تا با هماهنگی هلال احمر و مدیریت بحران کمک هایشان را به استان سیستان و بلوچستان ارسال کنند. معاون امور عمرانی استانداری گفت: برای جلوگیری از فرونشست دشت قزوین تدابیر خاصی اندیشیده شده است که از جمله آنها باید میزان استفاده منابع زیرزمینی از سوی برخی صنایع آب بر مانند فولاد بویین زهرا، محدود شود.
پایین آمدن سطح آبهای زیرزمینی ملکی، مدیر عامل آب منطقهای استان هم در این نشست با بیان اینکه سطح لب زیرزمینی پایین رفته و از سال ۷۵ شاهد افت شدیدی بوده است، گفت: آخرین بررسیها نشان میدهد ۶۸۰ میلیون متر مکعب بیش از ظرفیت آب برداشت میکنیم و دشت قزوین، ظرفیت تحمل این همه فشار را ندارد. مدیرعامل آب منطقهای استان گفت: برای تأمین آب شرب در بعضی نقاط مشکل داریم و باید برنامههایی را برای حل این مشکل، تدوین کنیم. ملکی از مقاومت کاربران برای نصب کنتور هوشمند، خبر داد و گفت: این عده بیش از ظرفیت از منابع زیرزمینی آب برداشت میکنند و ما به تنهایی قادر به برخورد با انها نیستیم. وی افزود: تاکنون ۲ هزار و ۷۰۰ دستگاه کنتور هوشمند در چاههای استان نصب شده و نیمی از چاههای استان هنوز به کنتور هوشمند تجهیز نشده اند. ملکی خاطرنشان کرد: از هزار و ۷۰۰ حلقه چاه فرم ۵ در استان ۳۰۰ حلقه پر شده است و در صورت تداوم فعالیت چاههای غیرمجاز دشت قزوین برای آبرسانی به دامداریها و مرغداری ها، دشت قزوین به طور کامل خشک میشود.
آغاز بارش برف از روز جمعه شیخ الملوکی، مدیرکل هواشناسی استان هم گفت: از روز جمعه، در آسمان استان شاهد بارش برف خواهد بود و اوج بارشها در روز یکشنبه به وقوع خواهد پیوست که باید برای تأمین انرژی، برنامه ریزیهای لازم صورت گیرد. وی افزود: از ابتدای سال زراعی شاهد ۱۴۷ میلیمتر بارندگی در استان بودیم که نسبت به بلند مدت ۳۰ میلیمتر (معادل ۲۶ درصد) افزایش داشته است. تدابیر راهداری برای برگزاری انتخابات حق لطفی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان نیز گفت: در روزهای برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، احتمال بارش برف در ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه روستایی در استان وجود دارد و بر همین اساس باید تدابیری برای رساندن صندوق اخذ رأی به ۲۱۲ روستا که در مناطق صعب العبور قرار دارند، اندیشیده شود.