دامی که نتانیاهو برای ترامپ پهن کرد
در چند روز گذشته منابع رسانه ای هم در امریکا و هم در فلسطین اشغالی داده های اطلاعاتی در باره نقش رژیم صهیونیستی در ترور سردار سلیمانی و ابومهدی مهندس منتشر کرده اند.
ازهمان ابتدا که حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس به همراه همرزمانشان در فرودگاه بغداد با دستور مستقیم دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا ترور شدند، حدس زده می شد که رژیم صهیونیستی بخصوص سرویس اطلاعاتی و جاسوسی آن موسوم به موساد نقش اصلی را در این زمینه ایفاء کرده است.
در چند روز گذشته منابع رسانه ای هم در امریکا و هم در فلسطین اشغالی با اذعان به این موضوع داده های اطلاعاتی در این باره منتشر کرده اند. روزنامه امریکایی نیویورک تایمز فاش کرد که نتانیاهو تنها فرد خارجی بود که از قبل در جریان ترور قرار داشته است. روزنامه اسرائیلی هاآرتض به نقل از تحلیلگر نظامی خود نوشته است همه ادله نشان می دهد اسرائیل پس از ترور قاسم سلیمانی فعالیت های نظامی هجومی خود را در جبهه شمالی کاهش داده است. در این میان روزنامه راستگرای اورشلیم( بیت المقدس)پست با نقد تلویحی رویکرد محافظه کارانه دولت نتانیاهو بر افشای این نقش تاکید کرده و نوشته است افشای کمک اسرائیل به امریکا در عملیات ترور قاسم سلیمانی جایگاه تل آویو را نزد افکار عمومی امریکا تقویت می کند.
با این حال منابع رسمی رژیم صهیونیستی همچنان بر پنهان ماندن این نقش و اتخاذ سیاست ابهام در این زمینه تاکید دارند و در این راستا سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی درمصاحبه با فرانس 24 گفته است می توانم بدون شک بگویم که این عملیاتی بود که آمریکا آن را هدایت کرده بود و اسرائیل جزو آن علمیات نبوده است . حال اینجا چند سوال پیش می آید : نخست اینکه کدام یک از روایت ها درباره نقش رژیم صهیونیستی در این ترور کثیف به واقعیت نزدیک تر است؟ دوم اینکه علت اتخاذ سیاست ابهام و انکار در مواضع رسمی این رژیم چیست و واکنش متقابل ترامپ چه می تواند باشد؟
در پاسخ به سوال نخست باید گفت وقتی نتانیاهو در انتخابات سال 2016 امریکا و روند منتهی به پیروزی مشکوک دونالد ترامپ آشکارا دخالت کرد و در خلال بیش از سه سال گذشته دولت ترامپ را به اقداماتی همچون خروج از برجام ، ایجاد توقف در روند خروج نظامیان امریکایی از خاورمیانه و تقویت حضور نظامی آن در خلیج فارس، انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس و جایگزینی طرح رسمی دو دولت با طرح موسوم به معامله قرن و به رسمیت شناختن اراضی اشغالی جولان وادار کرد، متقاعد کردن وی به صدور فرمان ترور حاج قاسم کار سختی نیست.
ضمن اینکه باید توجه داشت که فریب سرویس اطلاعاتی امریکا از سوی رژیم صهیونیستی مسبوق به سابقه است و اشغال عراق از سوی امریکا در سال 2003 و در زمان حاکمیت جمهوریخواهان در زمان جرج بوش که بیش از 30 هزار کشته و زخمی و بیش از دو تریلیون دلار خسارات مستقیم و غیرمستقیم نظامی برجای گذاشت، حاصل همین فریب بود چراکه دولت وقت بوش بر اساس گزارش دستگاه های اطلاعاتی این کشور مدعی شده بود که رژیم وقت عراق دارای تسلیحات کشتارجمعی است اما بعد از حمله به عراق و اشغال این کشور این ادعا به اثبات نرسید و در نتیجه اساس مشروعیت حمله زیر سوال رفت و نیروهای امریکایی به عنوان نیروهای اشغالگر در سیبل حملات مخالفان اشغال قرار گرفتند. اکنون با توجه به مصوبه اخیر مجلس عراق در خصوص خروج نیروهای امریکایی از این کشور ، امتناع امریکا از اجرای این مصوبه می تواند اوضاع را به دوران اشغال برگرداند.
اما در پاسخ به سوال دوم و سوم در خصوص اتخاذ سیاست ابهام و انکار از سوی دولت نتانیاهو و واکنش احتمالی ترامپ به آن می توان گفت که نتانیاهو و رژیم صهیونیستی نمی خواهد در این زمینه هزینه بدهد بخصوص آنکه بعد از هدف قرار گرفتن پایگاه نظامی عین الاسد از این وحشت دارد که این تجربه می تواند برای این رژیم هم تکرار شود.
در واقع رژیم صهیونیستی جان نظامیان امریکایی را به سپر بلای اتباع و نظامیان خود تبدیل کرده است ونتانیاهو هم ترامپ را در دامی گرفتار کرد و با این کار یک پرونده به پرونده های ترامپ افزود و بر این اساس در صورتی که فشارها در داخل امریکا علیه ترامپ به دلیل صدور ترور سردار سلیمانی وابومهدی مهندس و هم رزمانشان و آثار مخرب آن بر منافع امریکا بیشتر شود احتمال اینکه ترامپ نیز لب به سخن بگشاید و از نقش نتانیاهو و رژیم صهیونیستی پرده بردارد، زیاد است.
------------------------------------------------
احمد کاظم زاده