به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه مارس با ۱۲ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۶۴ دلار و ۴۱ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه فوریه با ۲۱ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۵۸ دلار و ۱۱ سنت رسید.
این در حالی است که قیمت دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک و نفت خام سبک برنت دریای شمال، در پایان معاملات روز گذشته به ترتیب پنج صدم و سه صدم درصد افزایش یافته بود. افزایش قیمت نفت در پایان معاملات روز گذشته بعد از پنج روز کاری کاهش روی داد.
لوکمان اوتونوگا (Lukman Otunuga) کارگزار شرکت کارگزاری «اف ایکس تی ام» (FXTM) که علاوه بر بازار ارز و سرمایه، تحلیلهای فنی و بنیادی مربوط به بازار نفت را نیز ارائه میدهد، در این باره میگوید: درست است که قیمت نفت در بازار جهانی در معاملات امروز کاهش یافت، اما عناصر کلیدی توافقنامه تجاری مرحله نخست میان چین و آمریکا میتواند چشم اندازهای تقاضای جهانی برای نفت بر هم بزند و به نظر میرسد که بر آغاز روند افزایش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر بگذارد.
در بیانیه بخش مطبوعاتی وزارت خزانه داری و وزارت بازرگانی آمریکا که روز گذشته منتشر شد، آمده که آمریکا ممکن است برخی مالیات و تعرفههای گمرکی بر کالاهای وارداتی از چین که از قبل اعمال شده اند، همچنان به قوت خود نگه دارد. اعلام این خوشبینیها که میان سرمایه گذاران و کارگزاران بازار نفتی و سرمایه گذاران بازار مالی درباره پیامدهای مثبت امضای این توافقنامه به دست آمده بود، به یاس بدل شد.
ایپک اوزکاردسکایا Ipek Ozkardeskaya، تحلیلگر بازار بورس و امور مالی بانک سوییسی Swissquote Bank در این باره میگوید: فشارهای گمرکی آمریکا بر چین احتمالا تا یک سال دیگر ادامه خواهد داشت. امری که میتواند گفتگوهای آینده میان این دو قدرت اقتصادی را دشوارتر کند و از اثرات مثبت امضای توافقنامه اولیه که قرار است امروز اتفاق بیفتد، خواهد کاست. حتی ممکن است این توافقنامه را ناکام گذارد.
کارشناسان شرکت کارگزاری "جی بی سی انرجی" (JBC Energy) که در زمینههای نفت و انرژی به مشتریان خدمات مشاورهای ارائه میدهد در همین ارتباط چنین تصریح کردند: این توافقنامه فقط میتواند گام نخست در راستای حل و اختلافات دو کشور باشد. این واقعیت که گام دیگری باید برداشته شود تا مالیاتهای گمرکی آمریکا بر کالا و خدمات تولیدی چین به حالت تعلیق در آید، در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی در معاملات امروز تاثیر داشته است.
اما اگر چنین توافقنامهای میان دو کشور امضا شود به معنای آتش بس در جنگ تجاری است که آنها از حدود دو سال پیش آغاز کرده اند.