پخش زنده
امروز: -
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بیست و پنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی دستاوردهای علمی کشور در حوزه پزشکی را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر رضا ملک زاده در بیست و پنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت سردار سلیمانی، جان باختن تعدادی از هموطنان در جریان تشییع ایشان و همچنین از دست دادن هموطنانمان در سانحه هواپیمای اوکراینی، گفت: ما تعداد زیادی از نخبگان کشور را در سانحه دلخراش هواپیمایی از دست دادیم و این موضوع موجب غم و اندوه ماست.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا یأس و ناامیدی را از خود دور کرده و همچنان با امیدواری پیش رویم، افزود: امیدوارم که برگزاری این جشنواره در این شرایط سخت، بتواند به آیندهای بهتر کمک کند.
آقای دکتر ملک زاده با بیان اینکه در کشور ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی و ۷۰۰ مرکز تحقیقاتی داریم، خاطرنشان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی کشور مثال بارز علم و عمل هستند، چراکه هم تربیت کننده تئوری و عملی متخصصان علوم پزشکی و سلامت و هم به کار گیرنده متخصصان در نظام ارائه خدمت هستند.
وی با بیان اینکه دانشگاههای علوم پزشکی کشور پنج وظیفه خطیر، آموزش، پژوهش، نوآوری، طراحی و تولید فناوری پزشکی، کارآفرینی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی را برعهده دارند، عنوان کرد: در سالهای بعداز انقلاب با کمک نظام بینظیر شبکه بهداشت و خانههای بهداشت تمامی شاخصهای بهداشتی در کشور اصلاح شد. برای مثال، امید به زندگی افزایش یافت، مرگ و میرهای منتسب به بیماریهای واگیردار کنترل شده و بیش از ۴۵ هزار پزشک متخصص در سراسر کشور توزیع شده و خدمت میکنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: اکنون از لحاظ علمی و تولید مقالات به ۲۰ هزار مقاله در سال رسیده ایم و مقالاتشان در معتبرترین مجلات علمی به چاپ رسیده است.
وی ادامه داد: رتبه علمی کشور در سال ۲۰۱۸ در جهان ۱۶ بوده و در زمینه استنادات پزشکی رتبه ۲۱ و در حوزه استنادات داروسازی رتبه هفتم را دارا هستیم. در حوزه داروسازی توانستیم جدیدترین داروهای دنیا را با قیمت ارزان تری تولید کنیم.
آقای دکتر ملک زاده عنوان کرد: با وجود اینکه تنها ۱۲ درصد از اعضای هیأت علمی را در اختیار داریم، ۳۰ درصد از تولیدات علمی در حوزه پزشکی است.
وی افزود: ایران در سال ۲۰۱۹ رتبه ۱۵ جهانی و اول منطقه را در تولید علم و انتشار مقالات داشته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: در منطقه، ۳۰ درصد از کل مقالات خاورمیانه مربوط به ایران و دربین کشورهای اسلامی ۲۲ درصد تولیدات علمی به ایران تعلق دارد.
آقای دکتر ملک زاده با بیان اینکه ۶۵ دانشگاه کشور جزو برترین دانشگاههای دنیا هستند، خاطرنشان کرد: از این تعداد، ۲۲ دانشگاه، از دانشگاههای علوم پزشکی کشور هستند. همچنین، ۳۵۴ پژوهشگر ایرانی جزو یک درصد برتر پژوهشگران دنیا هستند که از بین آنها، ۹۰ نفر پژوهشگر، در حوزه علوم پزشکی فعالیت دارند.
وی درخصوص مرجعیت علمی گفت: در ۵ سال اخیر، ۵ میلیون مقاله که توسط محققین ایرانی نوشته شده، از کشورهای مختلف دنیا، دانلود شده است.
وی به برخی دستاوردهای علمی ایران اشاره کرد و افزود: قرار گرفتن در بین ۵ کشور برتر دنیا در سلولهای بنیادی، بالاترین تعداد پیوند کبد دنیا در مرکز پیوند شیراز، دومین کشور دنیا در پیوند مغز استخوان، قرار گرفتن در بین ۱۰ کشور برتر در فناوری نانو، قرار گرفتن در بین ۱۰ کشور برتر دنیا در زیست فناوری و قرار گرفتن در بین ۵ کشور برتر دنیا در موضوع درمان ناباروری، از جمله مهمترین دستاوردهای علمی ایران در سالهای اخیر است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: یکی از مهمترین اقدامات ما در سالهای اخیر، تقویت زیرساختهای بوده و نگاهمان به آینده است.
وی ادامه داد: در موسسه نیماد گرنتهای متعددی به محققین داده شده است و در این راستا، از ۶ هزار و ۷۷۷ محقق حمایت مستقیم انجام داده ایم.
آقای دکتر ملک زاده درخصوص بودجه بخش پژوهش یادآور شد: ضرورت دارد که مسوولان کشور به تخصیص بودجه به بخش تحقیقات و پژوهش توجه بیشتری کنند. اکنون سهم ناچیزی از بودجه به حوزه تحقیقات اختصاص پیدا میکند. کل بودجه تحقیقاتی در حوزه سلامت، حدود ۳ صدم درصد تولید ناخالص ملی است و این میزان بسیار کم است، لذا درخواستمان این است که با کمک مسوولان و نمایندگان مجلس این مطالبه پیگیری شده و میزان بودجه بخش تحقیقات سلامت افزایش پیدا کند تا بتوانیم در بخش تحقیقات سرمایه گذاری بیشتری کنیم.