پخش زنده
امروز: -
سبزی ها به جهت دارا بودن آنتی اکسیدان فراوان و انواع ویتامین ها نقش موثری را برای سلامتی بدن ایفا میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، سبزی یکی از مهمترین مواد خوراکی در وعده های غذایی است که برای سلامت بدن به ویژه سلامت دستگاه گوارش ضروری است ونقش آنتی اکسیدانی دارد.
کارشناسان بر این باورند سبزیجات و صیفی جات دارای املاح و ویتامین های مفیدی برای بدن هستند و بهتر است روزانه سه وعده مصرف شوند.
مصرف روزانه سبزیجات ضامن سلامتی شخص است و از بروز بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و چاقی پیشگیری می کند.
مقدار سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمایی غذایی به طور کلی روزانه 200 گرم است که این مقدار برای سالمندان بالای هفتاد سال و نوجوانان و کودکان کمتر است.
مصرف روزانه سبزیجات یکی از عوامل مهم پیشگیری از سرطانها است زیرا سبزیجات حاوی ویتامین ها و مواد معدنی هستند و دستگاه ایمنی بدن را قوی می سازند.
سبزیجات برگ سبز از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردارند در این سبزیجات کاروتنوئیدها، ساپونینها، لوتئین و فلاوونوئیدها یافت می شوند، این سبزیجات فیبر، فولات و بتاکاروتن مورد نیاز بدن را دارا است.
این مواد بدن را در مقابل چند نوع سرطان حفظ می کند.
کرفس، اسفناج، بروکلی و جعفری از جمله سبزیجات برگ سبز می باشند.
سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی، هندوانه و کلم بنفش دارای انواع مختلفی از فیتوکمیکالها می باشند.
چربی موجود در سبزیجات بسیار پایین است و سبزیجات فاقد کلسترول می باشند بنابراین مصرف آنان برای سلامت قلب تجویز می شود.
رژیم غذایی چرب، احتمال مبتلاشدن به بیماری های قلبی و عروقی و سرطان را افزایش می دهد.
بخارپز کردن بهترین نوع طبخ سبزی است یا سبزی ها را با آب کم بپزید تا آب آنان به خورد خودشان برود و ویتامین و املاح معدنی آنها بهدر نرود.
مدت زمان طبخ طولانی سبزیجات می تواند بسیاری از ویتامین ها را از بین ببرد سعی کنید سبزیجات را در مدت زمان کوتاه بپزید و اگر مشکلی با هضم سبزیجات خام ندارید بهتر است که آنها را خام مصرف کنید.
مصرف روزانه انواع سبزیجات علاوه بر ایمن کردن بدن و پیشگیری از بیماریها، زیبایی و سلامتی پوست و مو را هم تضمین می کند.