پژوهشگر مسائل نظامی عنوان کرد
غافلگیری آمریکایی ها از توان موشکی ایران
پژوهشگر مسائل نظامی می گوید آمریکاییها از پیشرفته بودن موشکهای ایران غافلگیر شدند
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از المیادین؛ پژوهشگر مسائل نظامی در بیروت تأکید کرد آمریکاییها در حمله موشکی ایران به پایگاه نظامی عین الاسد در استان الانبار عراق از پیشرفته بودن موشکهای ایران غافلگیر شدند.
شارل ابی نادر در مصاحبه با شبکه تلویزیونی المیادین، درباره امکان سرنگونی یک هواپیمای مسافربری با این تصور که موشک کروز است، گفت: نباید فراموش کنیم که این اقدام در فضای بسیار حساس و فشار شدید صورت گرفت. مهمترین مرحله در زمینه پدافند هوایی، پس از شناسایی هدف و سرنگونی، آن است که کمتر از ۳۰ ثانیه طول میکشد، زیرا ممکن است اهداف حساس هدف حمله قرار گیرند. در این مدت کوتاه، ممکن است اختلالی صورت گیرد. ممکن است در تماس بین یگان راداری و یگان شلیک موشک پدافندی، اختلالی وجود داشته است؛ بنابراین نقص احتمالی در مرحله شناسایی بوده است. احتمالا هدفی که این هواپیما نزدیک آن پرواز کرده، هدف راهبردی و مهمی بوده است. اپراتور سامانه مجبور بوده است به سرعت تصمیم گیری کند. مسیر حرکت موشکهای کروز میتواند از هر طرفی باشد. هیچ کسی تصور نمیکرد آمریکاییها آن شب به حمله ایران پاسخ نخواهند داد. همه منتظر پاسخ آمریکا بودند و دونالد ترامپ تهدید کرده بود به ۵۲ هدف در ایران حمله خواهد کرد. وقوع خطای انسانی در هر جایی امکان پذیر است.
ابی نادر افزود: تصاویری که شبکه سی ان ان از داخل پایگاه عین الاسد منتشر کرد نشان میدهد که موشکها تا چه اندازه با دقت به اهداف اصابت کرده است. سربازان در صورتی که به آنها هشدار داده شود میتوانند به سرعت خود را به پناهگاهها رسانده باشند. احتمالا این هشدار به نظامیان آمریکایی در عین الاسد داده شده بود، زیرا موشکها باید مسافت ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتری را طی میکرد. به ویژه آنکه آمریکاییها از قبل میدانستند که ایران قصد دارد به ترور قاسم سلیمانی، پاسخ دهد. طبیعی است که آنها سطحی از آماده باش را برای رفتن به پناهگاه داشتند. سرعت موشکهای ایران به اندازهای بود که از پدافند هوایی پایگاه عین الاسد عبور کردند. روشن است که در پدافند هوایی آمریکا در این پایگاه، ضعف وجود داشته است. آمریکاییها از پیشرفته بودن موشکهای ایران غافلگیر شدند. ایرانیها از موشکهایی در این حمله استفاده کردند که پدافند هوایی آمریکا امکان مقابله با آنها را نداشت. ایران نخستین بار از موشک قیام استفاده کرد. کلاهک انفجاری این موشک ۶۵۰ کیلوگرم وزن دارد و انفجار آن میتواند باعث وقوع زلزله در محل اصابت شود. به ویژه آنکه بیش از ۱۰ فروند موشک به این پایگاه اصابت کرد. از زمان صدام، تونلهایی در داخل پایگاه عین الاسد حفر شده بود و آمریکاییها استحکامات آن را تقویت کرده بودند. اینکه آیا در این حمله کسی آسیب دید یا نه، مسئله مهمی است.
وی خاطر نشان کرد: ایرانیها قدرت خود را در جنگ سایبری و شناسایی و انهدام پهپادهای آمریکا نشان دادند. احتمالا نوع حمله سایبری ایران همزمان با حمله موشکی به پایگاه عین الاسد، برای آمریکا غیرمنتظره بوده است. بلافاصله پس از آغاز عملیات علیه سربازان آمریکایی و رسیدن اجساد به این کشور، موضع افکار عمومی آمریکا تغییر خواهد کرد. تنها عاملی که آمریکا را وادار کرد پس از اشغال عراق در سال ۲۰۰۳، از این کشور عقب نشینی کند، کشته شدن سربازان آمریکایی بود. شرایط آمریکا در این باره شبیه اسرائیل است. به اعتقاد من، میدان عراق برای چنین کاری آمده است. گروههای مسلحی در عراق هستند که میخواهند انتقام ابومهدی المهندس را بگیرند. پایگاههای آمریکا در مناطق مختلف عراق وجود دارد و این گروههای مسلح هم در حمله به آمریکاییها تجربه دارند.