تهدیدهای ترامپ علیه عراق
ترامپ تهدید کرد در صورت اقدام عراق به اخراج نظامیان امریکایی از این کشور, دارایی های عراق در امریکا را مصادره خواهد کرد.
در پی نقض مکرر حاکمیت عراق از سوی نظامیان امریکایی, پارلمان عراق با تصویب مصوبه ای, دولت عادل عبدالمهدی را مکلف کرد که همه نظامیان خارجی از جمله نظامیان امریکایی را از عراق اخراج کند.
مصوبه پارلمان عراق بیانگر خواست ملت عراق برای اخراج نظامیان امریکایی و بر طبق اصول دموکراسی است که امریکا مدعی گسترش و حمایت از آن است. زمانی امریکایی ها به درخواست دولت عراق نظامیان خود را به عراق فرستادند و کاخ سفید اعلام کرد که به درخواست بغداد این نیروها را به عراق فرستاده است و اکنون پارلمان و دولت عراق اجماع نظر دارند که حضور این نیروها در خاک عراق چیزی جز ناامنی وبی ثباتی برای آنها به ارمغان نمی آورد و به شکل مسالمت آمیز و از راه قانونی خواسته اند که امریکا نیروهای خود را برگرداند.
اما تعجب آور است که ترامپ پس از مصوبه اخراج نظامیان خارجی در پارلمان عراق دوبار این کشور را تهدید کرد او در ابتدا هشدار داد در صورت اجرای این مصوبه عراق را تحریم خواهد کرد آن هم در حالیکه از سوی عراق هیچ اقدامی که منافع امریکا را به خطر انداخته باشد صورت نگرفته و اکنون او تهدید کرده است که دارایی های عراق مشتمل بر ذخایر ارزی 35 میلیارد دلاری عراق در بانک های امریکا را مصادره خواهد کرد.
سوال اینجاست که چرا ترامپ مایل نیست نیروهای امریکایی را از عراق خارج کند آن هم در حالیکه در وعده های انتخاباتی خود قول داده بود که این نیروها را از غرب آسیا خارج نماید؟
در پاسخ در ابتدا باید گفت که از نظر حقوقی پس از مصوبه پارلمان و درخواست دولت عراق از امریکا برای خارج کردن نظامیان خود از خاک این کشور, وضعیت این نیروها در خاک عراق به نیروهای اشغالگر تغییر می کند و چیزی جز انگزه های اشغالگرایانه نمی توان برای اصرار برحضور این نیروها در خاک عراق متصور بود.
در ذیل به فهرستی از این انگیزه ها اشاره می شود:
1/ دستیابی به منابع نفت عراق
2/ دخالت در امور داخلی عراق و تضعیف حاکمیت این کشور و زمینه سازی برای به قدرت ر رساندن دولتی که مطیع فرمایشات دستور العمل های واشنگتن باشد.
3/ تحت تاثیر قراردادن سیاست خارجی عراق در ارتباط با روابط با ایران و جداسازی این کشور از محور مقاومت
4/ تامین منافع و امنیت رژیم صهیونیستی
5/ پیگیری طرح های تجزیه طلبانه در عراق و به احتمال زیاد تقسیم این کشور به سه کشور قومی و مذهبی
6/ جلوگیری از تضعیف جایگاه امریکا در منطقه با متنوع شدن شرکای اقتصادی وسیاسی عراق
در این خصوص به اقدامات براندازانه امریکا پس از توافق های اقتصادی عادل عبدالمهدی با چین می توان اشاره کرد.
7/ پیگیری اجرای طرح معامله قرن
همچنین تهدیدهای ترامپ علیه عراق, آن هم در حالیکه دولت بغداد بر طبق موازین دموکراسی وبه خواست مردم عراق خواستار اخراج نظامیان امریکایی شده است سوال دوم را به ذهن متبادر می کند که ترامپ و دیگر مقام های امریکایی رفتار دوگانه خود را در خصوص ادعای حمایت از مطالبات مردم چگونه پاسخگو هستند؟ آنها از سویی با دخالت در امور داخلی کشورها و سازماندهی و هدایت برخی حرکت های محدود و اقلیتی اعتراضی وبزرگنمایی این اعتراضات, مدعی حمایت از مردم می شوند تا دولت های هدف را تضعیف نمایند و از چنین حرکت هایی استفاده ابزاری می کنندتا انقلاب های رنگین به راه اندازند و از سوی دیگر در خصوص مطالبات اکثریتی مثل درخواست مردم عراق برای اخراج نظامیان امریکایی, به تهدیدهایی چون تحریم و مصادره اموال عراقی ها روی می آورند؟
و سوال آخر اینکه ایا ترامپ و دیگر مقام های امریکایی در اصل برای حاکمیت دولت عراق و مردم و استقلال این کشور ارزشی قائل است؟