در جلسه علنی شورای شهر شهرداری ملزم شد
ساماندهی استفاده موقت اداری و خدماتی از واحدهای مسکونی
طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه ساماندهی و تعیین تکلیف استفاده موقت اداری و خدماتی از واحدهای مسکونی به تصویب رسید.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در جریان صد و هشتاد و نهمین جلسه علنی شورای شهر تهران در رابطه با یک فوریت الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه ساماندهی و تعیین تکلیف استفاده موقت اداری و خدماتی از واحدهای مسکونی گفت: یکی از مسائل و مشکلاتی که در شهر وجود دارد، بهره برداری از واحدهای مسکونی برای کاربریهای اداری، تجاری و خدماتی است؛ واحدهایی که بعضاً مالکان آنها تمایلی به تغییر کاربری دائم ندارند و واحد خود را به علت واقع شدن در پهنههای کار و تجارت به بهره برداران اجاره میدهند و این افراد از واحد مسکونی با کاربری تجاری، اداری و... استفاده مینمایند، بدون اینکه عوارض و حقوق قانونی شهر را بپردازند.
او افزود: این وضعیت البته سبب شده است برخی عوامل فاسد نیز با اخذ رشوه از اعمال قانون و جلوگیری از تداوم فعالیت این گروه از اماکن در قالب تاخیر در اجرای حکم ماده ۱۰۰ یا ایجاد وقفه در ارسال پرونده ملک به ماده ۱۰۰ سبب آسیب به سرمایه اجتماعی مدیریت شهری شوند.
فراهانی خاطرنشان کرد: آیا اقدامات شهرداری تاکنون سبب حل این مساله شده است یا در پس تدبیر نامناسب بخشی از منابع و عوارض قانونی که باید در ازای فعالیت این گروه از واحدها کسب میشد از دست رفته است؟
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران افزود: این طرح جهت الزام شهرداری به ارائه این لایحه تهیه و به هیئت رئیسه محترم شورا ارائه شده است.
او اضافه کرد: اهمیت این موضوع زمانی قابل لمس است که بدانیم فقط در منطقه ۲ شهرداری تهران ۴۰ درصد مجموع کل واحدهای ملکی سطح منطقه (یعنی ۲۰ هزار واحد با مساحتی بالغ بر ۱ میلیون متر مربع) برای فعالیتهای فاقد مجوز و غیر مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد که از این بابت عوارض مربوط را پرداخت نمیکند. بر همین اساس از شما میخواهم با رای به فوریت این طرح زمینه حل این مشکل در چارچوب قانون را فراهم کنید.
لزوم مرمت، معرفی و تسهیل بازدید شهروندان و گردشگران از مدرسه تاریخی دارالفنون و دفتر کار امیر کبیر
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران همچنین بر لزوم مرمت، معرفی و تسهیل بازدید شهروندان و گردشگران از مدرسه تاریخی دارالفنون و دفتر کار امیر کبیر تاکید کرد.
فراهانی گفت: متاسفانه در جامعه ما چهرههای تاثیر گذار و تاریخ ساز در نتیجه غفلت دستگاههای مسئول کمتر مورد توجه قرار گرفته است و در این میان بناهای تاریخی که وجودشان بر مسیر کشور تاثیر گذار بوده بیشتر مهجور مانده است.
وی افزود: برای نمونه هر یک از ما احتمالاً سفری به باغ فین و قتلگاه امیر کبیرداشته ایم، اما از دیدار دارالفنون این میراث گرانبها، ارزشمند و اثر گذار امیر کبیر غافلیم و شاید خاطرهای از آن نداریم؛ چون به دیدار و بازدیدش نرفته ایم!
فراهانی خاطر نشان کرد: یادگارهای برجا مانده از امیر کبیر در تهران امروز "مدرسه دارالفنون" و "دفتر کار ایشان" است که متاسفانه این آثار به جای آنکه در اختیار وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشد، یکی در اختیار وزارت آموزش و پروش است و دیگری در اختیار پلیس و از آن به عنوان دفتر و محل استقرار پلیس در بازار استفاده میشود!
او اظهار کرد: بدون شک جامعه ما نیازمند توجه به آثار تاریخی برجای مانده از امیرکبیر است، بر همین اساس مرمت، نگهداری و بهره برداری از این آثار با امکان بازدید گردشگران کمترین کاری است که باید در این مسیر سالها پیش به انجام میرسید.
فراهانی ادامه داد: البته مدیریت شهری برای مرمت این آثار اقداماتی قابل تقدیر انجام داده است که باید ادامه پیدا کند.
عضو شورای شهر تهران گفت: درباره «لزوم مرمت، معرفی و تسهیل بازدید شهروندان و گردشگران از مدرسه تاریخی دارالفنون و دفتر کار امیر کبیر (ساختمان پلیس میدان ارگ)» به شهرداری تهران تذکر میدهم.
فراهانی تاکید کرد: امیدوارم با مشارکت و همکاری مسئولان آموزش و پرورش و پلیس با شهرداری تهران زمینههای بهره برداری بهینه از این آثار در معرفی امیر کبیر و نقش تاریخ ساز این قهرمان ایران بیش از پیش فراهم شود.