افزایش مصرف ماهی در کردستان
مدیر شیلات و امور آبزیان کردستان گفت: سال گذشته مصرف سرانه ماهی در استان ۵ و ۹ دهم درصد بود که امسال این رقم به ۶ و ۱ دهم درصد افزایش رسیده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان،مدیر شیلات و امور آبزیان کردستان افزود: ۶ تعاونی صیادی در استان سالانه با صید ۶ هزار تن ماهی بخشی از مصرف غذایی مردم را تامین میکنند .
حمید حسین پور گفت: ۵ تعاونی آبزی پروری در کردستان هم ماهی را به صورت روزانه صید و روانه بازار میکند .
پارسال بیش از ۹ هزار و ۷۲۵ تن ماهی در کردستان تولید شد که این رقم امسال به بیش از ۱۰ هزار تن خواهد رسید.
۲۵۶ مزرعه پرورش ماهیان سردآبی در قالب ۳ مجتمع و ۱۳۰ مزرعه خرد هم سالانه ۴ هزار تن ماهی را روانه بازار مصرف میکنند.
بیشترین میزان مصرف ماهی در استان کردستان را ماهیان گرم آبی تشکیل میدهند که از منابع آبی استان صید میشود.
مصرف ماهی که سرشار ازویتامینها، پروتین وچربیهای غیر اشباع امگا ۳ است از بیماریهای قلبی عروقی و سرطان پیشگیری میکند .
سال گذشته مصرف سرانه ماهی در استان ۵ و ۹ دهم درصد بود که امسال این رقم به ۶ و ۱ دهم درصد افزایش رسیده است.
میانگین سالانه مصرف ماهی در کشور ۱۱ کیلوگرم و در جهان ۲۱ کیلوگرم است .
حسین پور میگوید: برای رسیدن به میانگین مصرف کشوری نیاز به افزایش مزارع وافزایش منابع آبی دراستان است که به اعتبارات ویژه نیازمند خواهد بود .
وی افزود: با افزایش تعداد تعاونیهای سد آزاد و سد گاران ، ظرفیت تولید سالانه استان ۵۰۰ تا هزار تن افزایش می یابد.