به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به تهدیدهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا علیه ایران پرداخت و نوشت سناتورهای آمریکایی در ارتباط با سخنان رئیس جمهور آمریکا قانع نشدند که گفته بود سردار قاسم سلیمانی در حال برنامه ریزی برای انجام دادن حملاتی علیه سفارت خانههای آمریکا بود.
در این گزارش به قلم شین هریس و جاس داوسی با عنوان "ترامپ مدعی است چهار سفارتخانه با تهدید ایران مواجه بود، ادعایی که توسط برخی مقامات آمریکایی به چالش کشیده شده و مورد اعتراض قرار گرفته", آمده است: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز جمعه اعلام کرد یک ژنرال بلندپایه ایرانی که در حمله پهپادی آمریکا کشته شد در حال برنامه ریزی برای انجام دادن حملاتی علیه چهار سفارتخانه آمریکا بود، ادعایی که به منظور توجیه این تصمیم ارائه شد، اما با ارزیابیهای اطلاعاتی مقامات بلندپایه در دولت ترامپ تناقض داشت.
ترامپ و مشاوران ارشدش از سوی قانونگذاران هر دو حزب به منظور به اشتراک گذاشتن جزییات بیشتر درباره اطلاعاتی که آنها میگویند نشان میداد قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حال برنامه ریزی برای انجام دادن حملات قریب الوقوع علیه پرسنل آمریکایی در غرب آسیا بود، تحت فشار قرار داشتند. به دستور ترامپ، سلیمانی هفته گذشته در یک حمله پهپادی کشته شد و این موضوع سبب شد ایران یک سری موشکهای بالستیک را این هفته به پایگاههایی در عراق که سربازان آمریکایی در آن مستقر بودند، شلیک کند.
به گفته یک شخص نزدیک به اوضاع، سفارت خانه (آمریکا) در بغداد هیچ گونه هشداری در ارتباط با تهدیدی که ترامپ توصیف کرده دریافت نکرده بود. زمانی که دولت آمریکا اطلاعات خاصی در ارتباط با تهدید علیه سفارتخانه دارد، اغلب هشدارهایی برای پرسنل سفارتخانه صادر میشود تا آنها هشیار و مراقب باشند.
وزارت امور خارجه آمریکا به سوالات در این باره که آیا هشدارهایی به چهار سفارتخانه آمریکا -که ترامپ ادعا میکند در خطر بودند- صادر شده بود یا خیر، خودداری کرد.
احتمالا اظهارات ترامپ سبب تشدید درخواستها از دولت او برای انتشار اطلاعات محرمانهتر برای قانون گذاران میشود، افرادی که در این باره خشمگین هستند که دولت اطلاعات مهم مرتبط با منطق رئیس جمهور برای ترور بلندپایهترین مقام ایرانی را پنهان کرده است. مقامات دولت توضیحاتی را در ارتباط با این موضوع ارائه داده اند که چه عاملی سبب اتخاذ تصمیم برای هدف قرار دادن سلیمانی شد. رئیس جمهور آمریکا تهدید مرتبط با این حملات را "قریب الوقوع" توصیف کرده بود.
برخی از قانون گذاران آمریکایی که روز چهارشنبه در یک جلسه استماع محرمانه شرکت کرده بودند، اعلام کردند آنها در این جلسه چیزی در ارتباط با یک تهدید برای سفارت خانههای آمریکا از سوی سلیمانی نشنیدند.
سناتور دموکرات کریس مورفی از کنتیکت روز جمعه در یک مصاحبه اعلام کرد: "احساس میکنم اگر آنها در این جلسه توجیهی را در این باره ارائه میکردند، حتما یادم میآمد. " او همچنین گفت: "برداشت من این است که دولت به توجیه خود برای این حمله باور ندارد و از این رو اطلاعات خود را با فاکس نیوز در میان میگذارد که تمایلی به ارائه آنها به کنگره ندارد. "
مورفی گفت: مقامات دولت که در این نشست حضور داشتند -شامل مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا و جینا هاسپل مدیر سیا و مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا- در سخنان خود تنها به سفارت خانه بغداد در چارچوب اعتراضات اشاره کردند که در اواخر ماه دسامبر در پی حمله آمریکا به یک گروه شبه نظامی -که یک شهروند آمریکایی را در یک حمله راکتی کشته بودند- رخ داد.
مورفی گفت: "اگر آنها تهدیدهای مرتبط با چهار سفارت خانه ما را ارائه میکردند، سناتورها موضعی متفاوت اتخاذ میکردند. "
او در ارتباط با رئیس جمهور آمریکا گفت: "من به سخنان او اعتماد ندارم. "
سناتور جمهوری خواه مایک لی از یوتا پیشتر از مقامات به سبب آنچه که او آن را توضیحاتی ناکافی خواند، انتقاد کرد. او روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: "آنچه از نظر من در ارتباط با این جلسه استماع بسیار نگران کننده بود، این بود که یکی از پیامهایی که ما از این مقامات دریافت کردیم شامل این موضوع میشد که در ارتباط با اینکه آیا اقدام نظامی بیشتر علیه ایران (کشتن سردار سلیمانی) مناسب بود، بحث نکنید و اگر چنین کاری انجام دهید سبب جسور شدن ایران میشوید. "
مایک پمپئو روز جمعه در کاخ سفید در ارتباط با اطلاعات و تأیید ادعای ترامپ در تجمع انتخاباتی در این باره که سفارت خانهها در خطر بودند، تحت فشار قرار گرفت. او در گفتگو با خبرنگاران در ارتباط با اعمال تحریمهای جدید علیه ایران به سبب حمله موشکی اش گفت: "ما اطلاعات خاصی در ارتباط با یک حمله قریب الوقوع داشتیم و این تهدیدها شامل حملاتی علیه سفارت خانههای آمریکا میشد. "
او در پاسخ به سوالی در این باره که آیا این تهدید علیه یک سفارتخانه بود گفت: "علیه تأسیسات آمریکایی شامل سفارت خانههای آمریکایی، پایگاههای نظامی و تأسیسات آمریکایی در سراسر منطقه بود. "
سخنگوی سیا و دفتر مدیر اطلاعات ملی از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.
سناتور دموکرات کریستوفر کانز از دلاویر در گفتگو با سی ان ان اعلام کرد دولت هیچ گونه شواهد قاطعی به سناتورها در این باره ارائه نکرد که سلیمانی در تلاش برای هدف قرار دادن سفارت خانه آمریکا در بغداد بود. سناتور دموکرات تام اودال نیز اظهاراتی مشابه را طی مصاحبه با شبکه ام اس ان بی سی نیوز ارائه کرد.
سناتور دموکرات ادوارد جی مارکی در سخنانی گفت: "ما در جلسه استماع روز گذشته چیزی در ارتباط با منفجر کردن سفارت خانه نشنیدیم. " او همچنین گفت: "اگر این تهدید قریب الوقوع بود و اگر قرار بود ظرف چند روز رخ دهد، آنها ۷۵ دقیقه فرصت داشتند ما را در جریان آن قرار دهند. "
مورفی گفت: مقامات دولت بارها در ارتباط با ماهیت این اطلاعات مورد سوال قرار گرفتند، اما از ارائه جزییات خودداری کردند.