پخش زنده
امروز: -
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از اختصاص 100 میلیارد تومان به حوزه بوم گردی کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی بهروز عمرانی در تبریز گفت: صندوق حمایت از بوم گردی، امسال این میزان اعتبار را برای احداث یک هزار واحد بوم گردی در کشور اختصاص داده است.
وی ادامه داد: هم اکنون 2 هزار واحد بوم گردی در کشور فعال است و بیش از 150 میلیارد تومان اعتبار برای راه اندازی بناهای بوم گردی هزینه شده است.
عمرانی خاطرنشان کرد: هم اینک دستورالعملهای توسعه بومگردی در دستور کار قرار دارد که روستاهای تاریخی و هدف گردشگری از جمله اهداف توسعه بناهای بوم گردی است.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور با بیان اینکه خانه های تاریخی میتواند محل جذب گردشگر باشد گفت: به عنوان نمونه خانه نعمت زاده در تبریز با 400 میلیون تومان خریداری و با 600 میلیون تومان هزینه مرمت و مبلمان شده است.
وی افزود: اتفاقی که در دوره سلجوقی در اصفهان میافتد و بعدها در دوره صفوی به عنوان پایتخت قرار میگیرد، در توسعه و بازسازی اصفهان، بافتهای تاریخی دستخوش تغییر قرار نمیگیرد و تمام ساخت و سازها بر حفظ احترام کامل به دوره سلجوقی انجام میشود.
عمرانی مهمترین چالش ادامه طرح مطالعه تفصیلی را نبوداشتراک نظر و چشم انداز در مورد بافت تاریخی دانست و گفت: ما مفهوم مشترکی از بافت تاریخی نداریم بنابراین روش های حفاظت از میراث فرهنگی نیز متفاوت است و راهکارهای قانونی هم منجر به نتیجه نمی شود.
وی با بیان اینکه از اواخر قاجار تا کنون چند دوره در مورد حفاظت از بافت تاریخی داریم، اظهار کرد: تا سال 1310 اشیای عتیقه را باستانی دانسته و بیشتر مورد توجه بود، از سال 1310 تا 1356 تحت تاثیر جریان معماری و شهرسازی مدرن، بناها مورد توجه قرار گرفت و طرح های توسعه و عمران در کشور اجرا شد که یکی از طرح های توسعه، طرح جامع توسعه شهر تبریز است.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور اضافه کرد: در طرح جامع تبریز موضوعی که مورد توجه قرار گرفت، محدوده مرکزی شهر تبریز است که چند نقطه حائز اهمیت دانسته شد که برای محدوده مرکز شهر و بازار کاهش تردد و ترافیک را مدنظر قرار دادند که بعدها با دستکاری طرح تفصیلی در دهه شصت این طرح اجرا نشد.
وی ادامه داد: نباید با از بین بردن بناهای تاریخی، زیرساختها و شهر را توسعه دهیم چرا که هر بنا استخوان بندی همان مکان را تشکیل می دهد بنابراین توسعه را با فدا کردن استخوان بندی شهر انجام میدهیم.
عمرانی تاکید کرد: لازم است در روستاهای هدف و گردشگری این ساخت و سازها متناسب با فرهنگ و تاریخ و مصالح بومی منطقه طراحی شود تا بتوان از این طریق گردشگران را جذب کرد.