براساس گزارش پایگاه خبری یورک الرت
استفاده از واکسن آنفلوانزا برای نابودی سلول های سرطانی
محققان علوم پزشکی در آمریکا اعلام کردند احتمال دارد در آینده نزدیک بتوان از واکسن آنفلوانزا برای مبارزه با سرطان سود جست
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان علوم پزشکی در مرکز پزشکی دانشگاه راش آمریکا اعلام کردند احتمال دارد در آینده نزدیک بتوان از واکسن آنفلوانزا برای مبارزه با سرطان سود جست.
تغییر محیط زیست میکروسکوپی تومورها برای افزایش پاسخ ایمنی بدن به آنها هدف شمار زیادی از تحقیقات و مطالعات بالینی شده است. بیشتر بیماران، تومورهایی دارند که از نوع «سرد» است؛ یعنی تومورهایی که سلول های ایمنی زیادی در درون خود ندارند یا سلول هایی دارند که توانایی دستگاه ایمنی برای مقابله با تومور را سرکوب می کنند. ولی با افزایش شمار سلول های ایمنی در داخل تومور می توان آن را از حالت «سرد» به حالت «داغ» تبدیل کرد که برای دستگاه ایمنی، قابل شناسایی شود.
تومورهای گرم یا داغ به درمان پاسخ مناسب تری می دهند و مبتلایان به چنین تومورهای سرطانی، طول عمر بیشتری خواهند داشت. اکنون محققان مرکز پزشکی دانشگاه راش دریافته اند با تزریق واکسن آنفلوانزا به درون تومورها می توان تومور سرد را به تومور داغ تبدیل کرد؛ کشفی که ممکن است به روشی جدید برای درمان سرطان منجر شود.
نتایج این بررسی در شماره سی ام دسامبر نشریه تازه های آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده است. اکنون نیز در برخی روش ها از عوامل بیماری زای زنده برای مقابله با سرطان استفاده می شود ولی این درمان ها فقط بر گروه اندکی از بیماران و تومورهای سرطانی موثر واقع می شوند.
دکتر آندرو زلوزا و همکارانش در دانشگاه راش می گویند در پی درک چگونگی پاسخ های قوی دستگاه ایمنی در برابر پاتوژن هایی همچون آنفلوانزا و ترکیبات آنها هستند تا به این وسیله بتوانند پاسخ دستگاه ایمنی را ایجاد کنند.
این محققان دریافتند با تزریق مستقیم واکسن آنفلوانزا به درون تومور پوستی از نوع ملانوما در موش می توان رشد آن را کندتر و حتی آن را متوقف کرد. این تزریق با افزایش گونه ای از سلول های تحریک کننده دستگاه ایمنی، تومور را از حالت سرد به داغ تبدیل می کند و در نهایت سلول های سرطانی را می کشد. دانشمندان می گویند با این روش می توان به یافتن روش ایمونوتراپی جدیدی برای درمان سرطان ها امیدوار شد.
سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطان زا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، تعادل وجود دارد. سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند. احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث ۱۳٪ مرگها است و بر اساس گزارش انجمن بهداشت آمریکا سالانه هفت میلیون و ششصد هزار نفر بر اثر سرطان جان خود را از دست می دهند.
سرطان، ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند. سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شده است و براساس نیازهای بدن میباشد. در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، به وسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیام رسان های سلولی، کنترل میشود. جهشهایی که به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول منجر میشوند باعث به هم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد میشود و میتواند منجر به بروز سرطان شود. سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند.